Ableton . nastavení MIDI stopy

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Greyhound90
Příspěvky: 178
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od Greyhound90 » 07 zář 2017 13:53

Dobrý den,

mám MIDI stopu a vstup i výstup mám do kláves, takže to hraje zvukem z kláves. Problém je ale v tom, že nemohu tuto stopu v Abletonu vyexportovat do WAVu. Zkoušel jsem nasměrovat výstup z této stopy na audio stopu aby se poslal zvuk do ní , ale v nastavení výstupu na MIDI stopě se mi k vybrání ta audiostopa nenabízí. Můžete mi prosím poradit ?

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 779
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od dedko » 07 zář 2017 15:21

Keď to hraje zvukom z kláves tak to musíš realtime nahrať, žiaden export...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8800
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od biscuit » 08 zář 2017 11:50

trosku problem se zakladnimi technickymi znalostmi. dokud nepochopis aspon to, co je midi a co je audio, budes se v tom placat jak kapr na sadkach.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2602
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od MDudas » 08 zář 2017 18:00

Ableton posiela v MIDI kabli do keyboardu iba instrukcie (noty , kontrolery, atd).
Ten druhy kabel je rovnako MIDI - takze ziaden zvuk v nom nejde, iba instrukcie z keyboardu do Abletonu !

T.j. zvuk mas len na audio vystupe z klaves. Ked ho chces nahrat, potrebujes audio kabel - Line-Out z klaves do Line-In na zvukovke. Potom vlozis do Abletonu novu audio stopu - a na nu nahras audio, ktore generuje keyboard tak, ze Ableton posiela von MIDI instrukcie a zaroven nahrava audio-in....

Greyhound90
Příspěvky: 178
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od Greyhound90 » 11 zář 2017 08:30

biscuit: rozdíl mezi MIDI a audio je mi znám řadu let. Asi jsem se špatně vyjádřil: Obdržel jsem MIDI stopu s již nahranými daty a potřebuji to, aby mi hrála zvukem mých kláves a následně udělat export do WAVu. Na vstupu MIDI stopy nastavím mé klávesy, ale jakmile to udělám, už mi výstup té stopy neumožňuje dát výstup na master stopu a tudíž nejde ten export. Zajímavé je, že když na tutéž stopu dám virtuální synth z abletonu, výstup na master mi to umožní a export není problém. Nechápu to. Jinak MIDI mám s klávesama propojen přes USB nikoli přes klasický MIDI kabel s dvěma šlahounama In - OUT. Ale to by snad nemělo vadit?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ableton . nastavení MIDI stopy

Příspěvek od pavlii » 11 zář 2017 09:37

Jak píšou kluci - možná znáš rozdíl, ale nikoli funkčnost, pardon. VSTi je virtuální nástroj běžící na audio engine, takže proto u něj funguje export. Klávesy je externí HW, tudíž má vlastní "audio engine" (pro zjednodušení), jehož výstup musíš nahrát. Jak - to už tady zaznělo.

Nastavovat MIDI stopě s již nahranými daty je zbytečný krok (ale ničemu neuškodí) 8)

P.

Odpovědět