PRAVIDLA DISKUSNÍHO FÓRA AUDIOZONE

Diskuze o serveru, náměty, připomínky a stížnosti
Zamčeno
Uživatelský avatar
pixel
Administrátor
Příspěvky: 395
Registrován: 09 bře 2009 14:55

PRAVIDLA DISKUSNÍHO FÓRA AUDIOZONE

Příspěvek od pixel »

Vítejte v diskusním fóru Audiozone. Než začnete přispívat, seznamte se prosím se základními PRAVIDLY, která jsou na tomto fóru vyžadována. Jejich dodržováním přispějete k dobré úrovni a přínosné informační hodnotě tohoto fóra. Jejich porušování může pro vás znamenat varování a opakované varování BAN.

1. Diskusní fórum Audiozone slouží primárně k odborným diskusím o hudbě a zpracování zvuku (nahrávání, mixáž, mastering, postprodukce, studiové vybavení, elektronická hudba, studiové počítače, syntezátory, audio software, obecné diskuse o zvuku a hudbě apod.).
Můžete zde otevřít diskusi nebo požádat o praktické rady a pomoc ve všech zmíněných oblastech. Zároveň se můžete podělit i o své vlastní zkušenosti a vědomosti a poradit méně zkušeným uživatelům.

2. Příspěvky ve všech těchto diskusích by měly být věcné, faktické a přínosné. Příspěvky off topic, bezobsažné příspěvky, trolling, jednoznačně chybné informace nebo příspěvky, které nedávají smysl, budou mazány (a autoři mohou dostat varování).

3. Před vytvořením nového tématu vždy nejprve HLEDEJTE jestli stejné nebo podobné téma nebylo už nedávno diskutováno (týká se zejména témat jako “zvukové karty do 2000”, “monitory do 10000” apod.). Pokud tak neučiníte, riskujete varování a smazání tématu.

4. Chcete-li vytvořit nové téma, dejte mu jasný a konkrétní název, aby bylo hned zřejmé o co jde a zařaďte jej do správné sekce. Vyvarujte se nicneříkajících názvů jako “Pomoc !” “Mám problém”, “Co s tím ? “ apod. Téma může být umístěno pouze v jedné sekci. Nekopírujte stejné téma do více sekcí - riskujete smazání tématu.

5. Ve všech diskusích je třeba zachovávat základní pravidla slušnosti a respektu k ostatním diskutujícím (zkontrolování gramatiky též neublíží). Nebudou tolerovány jakékoliv pokusy o urážky a znevažování jiných diskutujících, vulgarity, nadávky, provokace, hádky, příspěvky nedávající smysl, příspěvky s nulovou informační hodnotou a též příspěvky porušující základní etický kodex (rasismus apod.). To vše bude ihned mazáno a autoři varováni. Stejně tak i témata, u nichž je zjevné že se jedná o pokus o nemístný žert, "fake", provokaci apod.

6. Je třeba plně respektovat činnost a autoritu moderátorů fóra. Zpochybňování jejich aktivit v rámci diskusních témat nebude tolerováno a autorům bude uděleno varování.

7. Na tomto fóru nejsou povoleny jakékoliv odkazy na nelegální software a warez. Pokud tak učiníte, riskujete varování a BAN. Na fóru je též zakázána propagace zboží od prodejců a výrobců.

8. Pokud objevíte příspěvek, o kterém se domníváte že porušuje výše uvedená pravidla, kliknutím na tlačítko vykřičník u tohoto příspěvku na něj upozorníte moderátory.

9. Vzhledem k tomu že se jedná o odborné fórum, je velmi vhodné, abyste ve svém profilu nebo podpisu uvedli pokud možno nějaký odkaz na svou vlastní činnost, která se k zaměření fóra vztahuje. Zkuste nebýt 100% anonymní. Podpis by měl být (ideálně) dvouřádkový, v prvním řádku např. popis vaší odborné činnosti/znalostí, v druhém řádku webové adresy související s vaší osobou (vše se musí vztahovat k zaměření fóra). V podpisech nepoužívejte barvy, ani nezvětšujte velikost písma. Podpisy obsahující jiné informace budou smazány.

10. Provozovatel fóra si vyhrazuje právo smazat příspěvky, které poškozují jeho zájmy.

Přejeme vám příjemnou a přínosnou diskusi na našem fóru.

Zamčeno