Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Jak jsem si NE koupil Apple

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod dendy » 03 říj 2016 20:09

toto iste vravel kolega co na macbooku bezal windows...
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Stan » 03 říj 2016 23:31

Co ja vim tak herni vyvojari tuhle kombinaci vyuzivaji pomerne casto vzhledm k software(napr. Unreal), moc lidi (beznych uzivatelu) nevi ze na Apple Mac muze byt nainstalovan OSX, Win a Linux navic mohou byt ruzne OS spusteny zaroven s moznosti plynuleho prepinani s tim ze aplikace v ruznych OS mohou bezet na pozadi pokud se to vyzaduje a vykon je dostacujici.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1658
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Oxyygen » 04 říj 2016 07:21

ono to co napsal a.tom-x se lze otocit.

Moje obživa je tvorba reklam prom atd pro radia

Jsem dlouholety uživatel osx (cca od roku 2006). Duvodem k prechodu byla lepsi stabilita a Logic)

Logic je na rychly strihani a praci s audiem tezkopadny a nezmenilo se to ani verzi 10. Kompresory a limitery uplne pro"radio" nefunuguji.

Po x letech zkouseni jsem zjistil, ze pro praci je pro me nejlepší platforma Windows (konkretne Win 10)

A proc?

1) software

Pouze pod Windows je Samplitude. Jediny software na trhu, který umi efektovat nezavisle bloky. Tzn. mam rozstrihanou stopu voice, kde muzu kazdej strih jinak efektovat aniz bych musel zakládat další stopy. Takze me projekty maj cca 5-6 stop. Pro prehlednost a rychlost bezkonkurencni. Navíc prilozene, kompresory, limitery(!) i ostatní efekty bez složitého nastavovani funguji na první dobrou, presne jak "radio" vyžaduje


2) Ovladace k zvukovce - tak jako ma mac Core audio, tak windowsacky zvukovky maj pro me naprosto klicovou funkci "smesovac audia". Tzn ze muzu samplovat vse co hraje v pocitaci z jakéhokoliv programu (prohlizec, spotify atd). U maca nefunguje, nebo se to resi tezkopadne přes sw tretich stran.


3) Funkcnost v siti.

mac proste spolehlive nefunguje ve firmemni Windows siti. Bud není videt, nebo vy nevidíte okolni pocitace.


4) Firemnni software

Neda se nic delat, ale 99 zakázkového software je pro Windows. A jsou situace, ze ho proste musite používat.

5) Neschpnost zapisovat v NTFC plus zasirani flashek systemovejma souborama

6) HW

Doma mam mac mini, macbook air, mel jsem i ipady. - Nejlbiz k pekne funkcnosti ma air (ale ten TN display je dneska hnus). Mac mini, ačkoliv ma vykonu na rozdavani, roztaci vetrak naplno při prehravani net videa (flash nebo html5 je to jedno), na dotek opravdu občas hreje, ačkoliv procesor je vytizen na 10-20 procent. K tomu pomaly disky. Kolega si koupil macbook pro retina a vyparila se mu antireflexni vrstva, takze ma na display flekatej.

Ja jsem si pro praci poridil konvertibilni notebook Asus s pentiem (lepsi atom), všechno lita bez jediného zaskobrtnuti, je pasivni, ma dotykovy ips display, vazi 1,2 kg, je tlusty 1,8 cm a stal me necelých 10 000. Alternativa mac neexistuje. nejbliz je macbook air. ale ten je skoro 3x drazsi a ma TN display.

7) Hry - to je pro mac naprosta marnost. Jak vyberem, tak cenou

Psat a Windows, ze nechcete byt udrzbar neni uplne fer. To platilo o XP, vista..u 10tek zadny zpomaleni nevnimam, ovladace si nainstalovaly samy, komfort je hodne podobnej, registry resit vůbec nepotrebuju..(ale do terminalu jsem lezt občas musel). Miniho jsem musel preinstalovavat několikrát, prave kvůli totálnímu zpomaleni systemu. Plus clovek neustale narazi na nejaky omezeni..

Mac i osx je fajn, logic je super,ale to jsou Windows a samplitude taky..:)

Dneska uz rozhodne neplati, ze osx je lepsi a win10 horsi..ciste operacni systémy jsou prakticky nastejne.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Pytkin » 04 říj 2016 07:26

oxygen : ja mam v studiu 5 MAC pro , 5 MACbookov , 5 Linuxov a 10 Win7 a v sieti sa bez problemov vidia ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21159
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod TOM-Thak » 04 říj 2016 07:32

Jen tak mimochodem update z win7 na win10 ne formou formatu celeho kompu je des. V praci jsem to udelal a mam kousance systemu nahodile kazdych 10minut. Takze ta plynulost updatu na win neni moc zvladnuta. Na druhou stranu musi to udelat na ruzny sestavy. Ale aspon ty kancelarsky Delly mohli vychytat. Preci jen 90% kanclu ma dell s next business day. To jem takova vsuvka k systemu.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3690
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod mando » 04 říj 2016 08:41

dendy píše:toto iste vravel kolega co na macbooku bezal windows...


mal som Macbook Pro s Win na bootcampe a islo to ako Windows na normálnom PC aj so vsetkymi nedostatkami, Macbooky maju velmi dobru klavesnicu, touchpad a display to je vzdy dolezite, ale tiez mi po zaruke odislo na Macbooku pripojenie disku na doske takze som ho dal do mechaniky, celkovo ma OSX nejak nedostal a robil som viac na Win...
Uživatelský avatar
mando
 
Příspěvky: 306
Registrován: 13. 8. 2008

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod PELF » 04 říj 2016 09:53

Oxyygen píše:Pouze pod Windows je Samplitude. Jediny software na trhu, který umi efektovat nezavisle bloky. Tzn. mam rozstrihanou stopu voice, kde muzu kazdej strih jinak efektovat aniz bych musel zakládat další stopy.

Jako že si na jednotlivý items hodíš plugin? Tohle snad umí každej slušnější DAW ne?
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod markuc » 04 říj 2016 10:03

Neviděl bych to ani tak růžově, ani tak černě.

Především není pravda, že by Samplitude jako jediná uměla efektovat jednotlivé take na stopě, umí to Cubase, Nuendo, Reaper a určitě další, o kterých ani nevím ..

S tím obrázkem sluncem zalitého světa OSX, jak nám jej tu předestřel Tomáš, taky nelze zcela souhlasit, mě především irituje promyšlená firemní taktika, jak nutit uživatele k nákupu nového HW. Můj Macbook Pro skončil na určitým čísle OS a dál nemůžu, protože mám zastaralý železo ..

Používám obě platformy po mnoho let a v tuhle chvíli bych nedokázal říct, která je lepší, ono taky záleží na štěstí a zkušenostech jednotivce. Mám zakázkovou výkonnou sestavu, která se fakt povedla a jak se sedmičkama, tak s desítkama to chodí jako víno, takže nějaký zkušenosti s USB portama nebo jakoukoli údržbou, jako má Tom, prostě neznám, ale na rozdíl od něj znám OSX ne tak bez problémů, jako on .. a co se týče hvězdného Logicu, tak ten potřebuje upgrade jako koza drbání, dokonce se už docela hlasitě šeptá, že na něj Apple s..e a že ho zamázne.

Ale, jak už tu někdo napsal, je to jen ten grunt pro provoz aplikací, o které nám jde, takže je jedno, co komu funguje ..
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 521
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Oxyygen » 04 říj 2016 10:13

skutecne to tahle efektivne umi ostatní DAW?

http://www.jpeg.cz/images/2016/10/04/p7Slf.jpg
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod markuc » 04 říj 2016 10:16

Skutečně, co vím tak Reaper to umí úplně stejně efektivně, Cubendo to umí jako offline proces, takže efektivní je to stejně, jen asi míň pohodlný .. taky vlastně Studio One ..
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 521
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Oxyygen » 04 říj 2016 10:32

efektovani offline je skoro vždycky na ... :)
Proti Samplitude jsou nativni efekty Reaperu..."legracni"
Testoval jsem to fakt dlouho, protože jsem to chtěl delat na macu a fakt to neslo..Jeste se mi libil audition, ale tam je to zazdeny predplatnym, který je fakt drahy
a logic?
Ma naprosto bezkonkurencni sadu nastroju a efektu na tvorbu hudby... Jejich potencial nejde jentak vyčerpat.

Jestli se nepletu, Juanita dela reklamy/proma pro Expres v Cubase.. Ale myslim ze nemá takovej votoc jako ja.. (Ja delam cca 100 reklam a 30 jingelu/prom mesicne) Rychlost je pro me dost zasadni
Naposledy upravil Oxyygen dne 04 říj 2016 10:44, celkově upraveno 1
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod markuc » 04 říj 2016 10:42

No jo, ale pokud vím, nebyla řeč o kvalitě interních FX .. šlo o to, jestli lze efektovat jednotlivé take nebo ne.

A stejně jsme offtopic ..
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 521
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod matucha » 04 říj 2016 12:23

Posledni W, ktery mi zpomalovaly pocitac byly XP. Po tom co jsem do nej nainstaloval SSD a na nej W7, tak ten stroj ozil z matozny a cim dal tim vic nespolehlivy krabice na sviznej stroj na kterym jsem delal do nedavna. A vlastne ho mam ted jako zalozni. Win10 na nem bezely taky fajn, ale vratil jsem tam ty W7, protoze tezko hledam duvod to menit.

Muj novej pocitac (6900k, 64gb pameti, asus x99e ws) beha s w10 zatim uplne hladce. Pravda je to uplne aktualni hw s prebytkem vykonu, takze este aby ne.

U Thinkpadu (440p) jsem vyzkousel experiment s upgradem w7>10 a ten probeh prekvapive v pohode. Zrusilo to akorat nektery Lenovacky bloatwary, ktery jsem predtim nemel silu selektivne mazat. Musel jsem si akorat najit negenerickej ovladac na touchpad, protoze mi to prevratilo scroll obracene nez jsem byl zvyklej. Jinak zadny problemy.

Co se tyce spehovani, tak vetsinu z toho jsem budto zakazal nebo zablokoval ve firewallu. (to je rozhodne pruda)

Pruda #2 je casova bomba vynucenejch updadu a s nim spojena nejistota, ze se neco nerozesere v nejmin vhodnej okamzik. Zatim mi oddaleni aktualizaci funguje v tom, ze mi to posledni "aniversary update" ani nenabizi. Ale jak se to bude chovat dal nikdo nevi. Kdyz me necim nastvou, tak nainstaluju w7 a bude konec experimentu.
matucha
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod a.tom.x » 04 říj 2016 13:39

Oxyygen píše:ono to co napsal a.tom-x se lze otocit.

Moje obživa je tvorba reklam prom atd pro radia

Jsem dlouholety uživatel osx (cca od roku 2006). Duvodem k prechodu byla lepsi stabilita a Logic)

Logic je na rychly strihani a praci s audiem tezkopadny a nezmenilo se to ani verzi 10. Kompresory a limitery uplne pro"radio" nefunuguji.

Po x letech zkouseni jsem zjistil, ze pro praci je pro me nejlepší platforma Windows (konkretne Win 10)

A proc?

1) software

Pouze pod Windows je Samplitude. Jediny software na trhu, který umi efektovat nezavisle bloky. Tzn. mam rozstrihanou stopu voice, kde muzu kazdej strih jinak efektovat aniz bych musel zakládat další stopy. Takze me projekty maj cca 5-6 stop. Pro prehlednost a rychlost bezkonkurencni. Navíc prilozene, kompresory, limitery(!) i ostatní efekty bez složitého nastavovani funguji na první dobrou, presne jak "radio" vyžaduje


2) Ovladace k zvukovce - tak jako ma mac Core audio, tak windowsacky zvukovky maj pro me naprosto klicovou funkci "smesovac audia". Tzn ze muzu samplovat vse co hraje v pocitaci z jakéhokoliv programu (prohlizec, spotify atd). U maca nefunguje, nebo se to resi tezkopadne přes sw tretich stran.


3) Funkcnost v siti.

mac proste spolehlive nefunguje ve firmemni Windows siti. Bud není videt, nebo vy nevidíte okolni pocitace.


4) Firemnni software

Neda se nic delat, ale 99 zakázkového software je pro Windows. A jsou situace, ze ho proste musite používat.

5) Neschpnost zapisovat v NTFC plus zasirani flashek systemovejma souborama

6) HW

Doma mam mac mini, macbook air, mel jsem i ipady. - Nejlbiz k pekne funkcnosti ma air (ale ten TN display je dneska hnus). Mac mini, ačkoliv ma vykonu na rozdavani, roztaci vetrak naplno při prehravani net videa (flash nebo html5 je to jedno), na dotek opravdu občas hreje, ačkoliv procesor je vytizen na 10-20 procent. K tomu pomaly disky. Kolega si koupil macbook pro retina a vyparila se mu antireflexni vrstva, takze ma na display flekatej.

Ja jsem si pro praci poridil konvertibilni notebook Asus s pentiem (lepsi atom), všechno lita bez jediného zaskobrtnuti, je pasivni, ma dotykovy ips display, vazi 1,2 kg, je tlusty 1,8 cm a stal me necelých 10 000. Alternativa mac neexistuje. nejbliz je macbook air. ale ten je skoro 3x drazsi a ma TN display.

7) Hry - to je pro mac naprosta marnost. Jak vyberem, tak cenou

Psat a Windows, ze nechcete byt udrzbar neni uplne fer. To platilo o XP, vista..u 10tek zadny zpomaleni nevnimam, ovladace si nainstalovaly samy, komfort je hodne podobnej, registry resit vůbec nepotrebuju..(ale do terminalu jsem lezt občas musel). Miniho jsem musel preinstalovavat několikrát, prave kvůli totálnímu zpomaleni systemu. Plus clovek neustale narazi na nejaky omezeni..

Mac i osx je fajn, logic je super,ale to jsou Windows a samplitude taky..:)

Dneska uz rozhodne neplati, ze osx je lepsi a win10 horsi..ciste operacni systémy jsou prakticky nastejne.


I já to obrátím (psal jsem proč je Mac lepší pro mě konkrétně).

1) Samplitude nepoužívám. (90% zvuku tahám z hardware mašin, místo hardware mixu mám všechno napíchaný natvrdo v převodnících 96 vstupů + ke keždému nástroji jede samosatatný MIDI okruh) ... tj potřebuju tohle přehledně nakonfigurovat, řídit a míchat v reálném čase na to je Logic ideální (Cubendo je neohrabané a nestabilní co se týká routování HW - párování MIDI/Audio se tam pořád sype, v Logicu neprůstřelné, MIDI Environment je další +. Pokud se mi vysere něco v systému s 50 hardware mašinami (třeba nefunguje jeden MIDI interface nebo po připojení USB kontroleru se všechno posune/rozsype) tak to můžu celé zabalit a trávil jsem hodiny s restarty a reinstalacemi Win - to se již nekoná, když si omylem vykopnu USB kabel, tak ho tam prostě strčím zpět a ono to zase jede, bez restartů a nastavování.

... jinak souhlas, že Logic by asi chtěl trochu oprášit, na druhou stranu třeba EXS24 přes všechna omezení a neohrabané ovládání hraje skvěle (pracuji teď na velké samplové knihovně a porovnání NI Kontakt a EXS24 je tristní zkušenost ... v NI sice hledám automatem smyčky, ale zvuk a filtry jsou průser, další problém je nekompatibilta starších verzí ... )

2) nepotřebuji samplovat z prohlížeče (ani po pravdě nevím k čemu) - samplové knihovny vyrábím vlastní z origo zvuků na hardware, tj. pro mě důležitá Redmatica a ty nedodělky od Chicken Systems (mimochodem stejnej průser pod Win i pod Mac).

3) funkčnost v síti obvyklý problém firemních "ajťáků" ... nikdy se mi nestalo, ale náš "ajťák" s Macem nemá psychickej problém, kamarád naopak narazil u nich na PC fundamentalistu, který dělá všechno proto, aby to nešlo (počínaje mailem, konče přístupem na disky). V domácí síti NASy apod. naprosto v poho a rychle vše funguje.

4) jo, ale já neřeším "krompáč" v kanceláři, ale komp ve studiu

5) NTFC ... PC umí na souborový systém Mac? Navíc pokud vím tak tohle je dávno vyřešené, utilit je na to několik. I když mě fakt nenapadá důvod proč bych to měl dělat ...

6) tenhle problém fakt nemám, v minim mám SSD a je uplně v poho, dotykový displej na NTB nepotřebuji - u mediálně/internetového komplu je pro mě důležitý výkon na video (ten je OK) a rezistence vůči virům

7) Hry mě nezajímají - ale asi máš pravdu

tj. sečteno a podtrženo dle vkusu každého soudruha. Mě trvalo léta dát dohromady stabilní systém a výsledek je ten Mac.

T.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvekod Kermitak » 04 říj 2016 13:55

a.tom.x píše:- Odolnost vůči virům


Za tohle bych Apple profackoval. Appli systemy jsou na malware nachylne uplne stejne jako wokna, malware pro ne existuje od 80. let napric verzemi a v poslednich dvou trech letech pribyvaji kazdy tyden nove kousky. Ano, driv bylo malware mene, ale to nebylo dano odolnosti OS X, ale nezajmem tvurcu malware o tuto tehdy vyrazne minoritni platformu. Jelikoz Apple (ac se snazi, nutno podotknout) neni stale schopen zalatat nektere stare diry, na ktere je neustale upozornovan, vznikaji pomerne ucinne produkty tretich stran, ktere se snazi branit pred malwarem, ktery tyto chyby aktivne vyuziva (v posledni dobe jsou to hlavne "oblibene" ransomwary) a ktere vrele doporucuji pouzivat na kazdem macu, ktery nejak komunikuje se svetem. Takze krome antiviru(Avira, Kaspersky) a aplikace zaplat (co by mely byt samozrejmosti) jeste navic velmi doporucuju pouzivat BlockBlock (https://objective-see.com/index.html), Little Flocker (zatim v RC verzi) a v pripade do site pripojenych stroju i Little Snitch pro kontrolu odchozich spojeni. Jediny stroj, na ktery bych uvedene neinstaloval, je takovy, ke kteremu nepripojuju zadne flashky a disky ani zadne zarizeni pres FW nebo Thunderbolt (coz je nadhernej attack surface mimochodem :)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

PředchozíDalší

Zpět na Apple


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Sanchez, tony9, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+