Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

CPU

CPU

Příspěvekod oldcable » 04 úno 2016 18:39

Myslel som, ze som v tom sam, ale zistujem, ze je nas viac. Uz mi to sekanie zvuku ide na nervy v Cubase 7,5. Na kazdej stope dam Freeze a nic. Stale zvuk seka a pri exporte nahlasi chybu CPU. Postupoval som aj takto :

1. Zvyšte Buffer Size/Latency zvukové karty.
V Devices > Device Setup (Zařízení > Nastavení zařízení) klikněte vlevo pod VST Audio System na název Vaší zvukové karty.
Klikněte na tlačítko Control Panel (Ovládací panel).
Zobrazí se ovládací panel vaší zvukové karty.
Zde zvyšte hodnotu Buffer Size nebo Latency.
Tím se prodlouží doba odezvy Cubase, tedy při vysoké hodnotě není možné do Cubase nahrávat a zároveň signál poslouchat přes Cubase. Ale Cubase "utáhne" více plug-inů.

2. Zvyšte ASIO-Guard Level
V Devices > Device Setup (Zařízení > Nastavení zařízení) klikněte vlevo na VST Audio System.
Pokud není aktivován, tak aktivujte ASIO-Guard (strážce ASIO) a nastavte jeho hodnotu na high (vysoký).

3. Freezing stop
Pokud výše uvedené nepomohlo, můžete začít s tzv. freezingem (zmrazováním) stop. Během procesu zmrazování dojde k exportu dané stopy, včetně všech obsažených efektů. Následně je namísto původní stopy a vypočítávání efektů v reálném čase (které je pro počítač náročné a evidentně to nestíhá), přehrávána pouze jedna výsledná již vyexportovaná zvuková stopa. Z pohledu uživatele se téměř nic nemění, původní stopa vypadá stále stejně.
Zmrazenou stopu nelze z velké části editovat. Není možné posunovat jednotlivé události, měnit noty (v případě nástrojové stopy) nebo měnit Insert efekty nebo jejich nastavení. Na druhou stranu lze měnit hlasitost, stereopozici, i směrování výstupu.
I přes výše uvedené omezení je zmrazení stopy efektivnější, než pracovat se submixy v rámci jiných (vícero) projektech.
Pokud potřebujeme něco ve stopě opravit, můžeme danou stopu rozmrazit, provést úpravu a následně znovu zmrazit. Proces zmrazování probíhá mimo reálný čas, tedy rychleji, než je celá délka stopy.
Aktivaci zmrazení provedeme kliknutím na tlačítko hvězdičky (vločky) mezi ovladači dané stopy.
Cubase se dotáže na "Tail Size" (délku přeznění). Pokud ponecháme nastavených 5s, znamená to, že freezovaný soubor bude o 5 vteřin delší, než originální stopa. To je praktické zejména pokud jsou ve stopě použity efekty Reverb nebo Delay. Tyto efekty budou i na konci stopy znít až do konce (pokud jsou kratší, než 5 vteřin).
Po kliknutí na tlačítko OK, se funkce provede a ikona "Freeze" se zbarví oranžově.
Pro rozmrazení znovu klikneme na ikonu Freeze.

Alebo
https://www.steinberg.net/forums/viewto ... 33&t=72704

Stary pocitac s Cubasom 6 bez problemov s tou istou zvukovkou MR816x
Pomoze niekto ?
Cafte
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod W.Cable » 04 úno 2016 19:10

Co tam mas za grafiku?
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: CPU

Příspěvekod Stan » 04 úno 2016 19:21

V tom linku ktery jsi postnul se hlavne zminuji o tom ze problemy zpusobuji drivery graficky karty. Mozna by stalo za to se na to mrknout.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: CPU

Příspěvekod Pytkin » 05 úno 2016 00:30

kabel : hlavne ake vytazenie CPU ti to ukazuje ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21236
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 05 úno 2016 12:17

Intel core i7 CPU
16 Ram
GeForge GTX 570
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 05 úno 2016 12:35

Spustim Cubase7,5 a toto mi ukazuje a zvuk strasne seka
Přílohy
1.jpg
1.jpg (282.37 KiB) Zobrazeno 693 krát
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 05 úno 2016 13:06

Pravdepodobne to bude v nastaveni grafickej karty, len ako na to ?
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod Amorph » 05 úno 2016 13:42

na tom CPU je asi nastaveny nejaky usporny rezim - tech 1.67 GHz je nizsi nejaka usporna frekvence, to muze nekdy zlobit. Pak jsi jeste nenapsal, jakou mas nastavenou latenci zvukovky (ASIO ovladace). No a pak je otazka, jestli na to sekani nema vliv to zatizeni systemoveho disku. Napriklad, pokud by ti tam zbyvalo hodne malo mista, tak to muze byt nekdy problem.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4541
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: CPU

Příspěvekod Pytkin » 05 úno 2016 14:14

kabel : a vytazenie v cubase ? otvor si F12 performance a tam kukaj
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21236
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: CPU

Příspěvekod xdudy » 06 úno 2016 05:18

možná se bude hodit pro zkouknutí latence
ten checker co je tady:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

mně to třeba dělala právě grafika - asi sdílený přerušení na integrovanym FW řadiči - zajímavý bylo že náhodně, třeba při třetím restartu win to bylo v poho, a příště zase ne, vyřešil jsem to FW řadičem

ale teda jen se sekal zvuk - chybu CPU mi to nehlásilo.

A dělá to i v jinym projektu ? může to dělat i nejakej plugin
xdudy
 
Příspěvky: 260
Registrován: 13. 1. 2003

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 06 úno 2016 15:29

Mam z toho mys-mas
Neviem ci to nebude tym, ze pouzivam aj REV-X-Romm na zvukovke MR816X
Ked dam export Real-time tak to neprejde
Ked nedam export Real-time tak to prejde
Ale zvuk pri prehravani seka aj tak.
Posielam ukazky
Nakoniec to ozaj bude v tom FW radici - mozete mi poradit aky by bol vhodny ?
Dik, ze sa mi venujete
Přílohy
CPU.jpg
CPU.jpg (84.45 KiB) Zobrazeno 595 krát
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 06 úno 2016 15:34

Este aj DPC Latecny pri pusteni skladby, ktora seka v Cubase
Přílohy
CPU 2.jpg
CPU 2.jpg (239.26 KiB) Zobrazeno 594 krát
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 06 úno 2016 15:36

Este pri Pytkina posielam toto :
Přílohy
11.jpg
11.jpg (101.66 KiB) Zobrazeno 594 krát
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Re: CPU

Příspěvekod Pytkin » 06 úno 2016 15:48

neni to skor problem toho dakeho pluginu ? skus ho vypnut ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21236
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: CPU

Příspěvekod oldcable » 06 úno 2016 16:42

To asi nie, pouzivam len Sonox a Slate. V starom pocitaci a v starom Cub. 6 to nerobilo vobec problem. Netrap sa uz, vyskusam ho vycistit a uvidim, ak nie zavolam nejakeho odbornika co sa rozumie nastaveniu Biosu a grafickej karte. Mozno to je aj vo windowse 8-boh viei? Inac nevidim nijake ine vychodisko.
oldcable
 
Příspěvky: 167
Registrován: 7. 1. 2012

Další

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+