Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Cubase 8,5

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod funkcorp » 03 pro 2015 16:23

Instalace OK. Bohužel mi to spouští na Falconu trvale Autoplay, což na 8.0xx nebylo. Takže do další aktualizace zpět na 8.0xx.
funkcorp
 
Příspěvky: 21
Registrován: 23. 9. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 03 pro 2015 17:24

Atari Falcon 030 je cool ale ani se nedivim ze ti to nepracuje spravne :)
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod vasekg » 03 pro 2015 18:51

http://vasekggg.rajce.idnes.cz/nastenka ... 5error.jpg

To jsem si zase naběhl, první hodina po upgrade nevypadá dobře, tři z cca 10ti projektů, dělaných v 8.0 se nedají otevřít.

Opravdu kvalitní práce a odladění software.


V.
vasekg
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 5. 2012

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 03 pro 2015 19:39

Zkusil jsem ted otevrit stary projekty z 6.5 az 8 a vse se otevrelo okmzite behem nekolika malo sekund a absolutne bez problemu.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod funkcorp » 03 pro 2015 19:58

To Stan :
Jo ATARI 030 byla "boží krabička" , bohužel se mi tehdy do rukou nedostala. Vlastnil jsem z ATARI jen 800XE.
Co se týká UVI FALCON , tak jsem poslal zdvořilý dotaz na UVI support - tak uvidím , co z nich vyleze.
K CU8.5 : - silné rozpaky . Retrologue2 vypadá dobře , ale některé jeho patche dost berou výkon.
MIDI edit , Mix + , ostatní v režimu zkoumání :x
funkcorp
 
Příspěvky: 21
Registrován: 23. 9. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 03 pro 2015 22:22

ja zacinal na Atari ST 1040 s trackerama :) a pak cubase sx ( se to myslim jmenovalo). Koukal jsem na Retro2 jen z rychlliku, vic se 8.5 budu venovat asi o vikendu.
Naposledy upravil Stan dne 04 pro 2015 16:34, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Pytkin » 03 pro 2015 23:33

Cubase SX uz ale bolo na PC , ne ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 03 pro 2015 23:47

Jo tak ted jsem na to koukal pro Atatri to byl pouze Cubase :)

Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Pytkin » 03 pro 2015 23:56

NO ved prave .. posledny ATARI cubase bol Cubase Audio , ktory chodil s Yamaha CBX D3/D5 a tusim este daka digidesign karta , ci co to bolo .. SX bola uz neskor verzia na PC (a snad aj mac?) .. Jaj a samozrejme este FALCON verzia Cubase Audio :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 04 pro 2015 00:24

Je k zajimavy kam se to od 1992 dostalo. Sranda je jak tak na to ted koukam tak ten Contorl Panel se zmenil jen graficky ale rozlozeni je stale to samy od prvniho vydani :)
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod funkcorp » 04 pro 2015 16:31

Tak problém CU8.5 / UVI FALCON vyřešen. Falcon je asi citlivější na správný výběr ovladače remote device - chyba byla , že jsem měl z dřívějška upravený Mackie pro momentálně používané M-AUDIO . Při použití původního .dll firemního originálu pro M-Audio běží vše OK.
funkcorp
 
Příspěvky: 21
Registrován: 23. 9. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod TOM-Thak » 06 pro 2015 13:43

Libi se mi hodne ta moznost importovani stopy z jineho projektu, aniz bych ho musel otevirat (jako to ma ableton uz davno) a taky ta moznost zobrazeni si media bay na boku jako v Logicu (doted mam c6.5), ale jedu na MACu a taky mam strach, aby to bylo dostatecne svizne a nejak se to nekousalo nebo nepadalo. Taky me dost chybi v 6.5 ta moznost vyhledavani v pluginech na to sem uz v Abletonu hodne zvykly a v cubase pak najit neco v sade VST plug inu je peklo. Ale me stale odrazoval ten jejich mix... strasne mi vadi, jak je to dalsi roztahovany okno s posuvnikama. Puvodni mix se ti vesel na 1/4 monitoru a skrolovalo se jen smerem do stran bez zbytecnosti. Sice je hezky jak moc je to komplexni a nevim co vsecko to ma za featury, ale zatim sem se s tim nejak neskamaradil :D Nicmene asi bude nutnost upgradovat k udrzitelnosti verze... tak to asi zkusim.

P.S.: Jak jsem zkoukl ta videa s novinkami, tak me docela dostalo kolik toho okoukali jinde - a taky proc ne, kdyz to funguje napr. +CMD button v midi piano rollu na docasne vypnuti snap to grid - opet vec, co pouzivam taky v Abletonu.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Pytkin » 06 pro 2015 15:37

v cubase to nefunguje , ze napises nazov pluginu a hned ti ho najde ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod vras » 06 pro 2015 17:02

quicksearch na jmeno pluginu v Cubase je (tusim od 7 vys)
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 06 pro 2015 17:21

Vyledavani podle jmena funguje myslim i v C6(nejstarsi na compu mam C7 tak si nejsem jistej). Jinak toho okoukali vic a nejen z Abletonu ale i z Pro tools. Import stop z jineho projektu, ma do komplexnosti a urovne PT hodne daleko ale je naslapnuto spravnym smerem, Studio One (RACKS ikony VSTi nebo foldery pro preserty.

Nektery veci jsou podle me nedoleany tedy spis nedovedeny do perfektnosti viz "vylepsena" editace midi nebo s tim asi neumim poradne zachazet. Parkrat to spadlo primo pri nacitani novyho projektu ale na potreti se nacetl. Vyhodil jsem vse nepotrebne a nyni se nacita bez i kdyz jsem nastavil vse jako predtim. Hmm. Jeste jsem neprosel vse ale zatim celkova spokojenost. Uvidim jak to bude dal.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

PředchozíDalší

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Bing [Bot], Drumer, MSNbot Media, Oxyygen, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+