Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Cubase 8,5

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod TOM-Thak » 06 pro 2015 20:59

Ne v 6.5 je jeste klasicky combobox ze systemu... tam neni moznost napsat jmeno plug inu a vyhledat to bylo az od verze 7, kdy ale predstavili i novy mix console.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Stan » 07 pro 2015 01:13

ok, ja uz jsem 6.5 odinstaloval.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod EMOTIKONE » 08 pro 2015 23:45

A já za sebe musím říct, že jsem s 8.5 spokojen, a už zcela přestávam pracovat s 32bit verzí, to, co potřebuji, v této verzi fachá, grafické úlety zmizely. Nicméně...nikdo tady nezmínil, že příští verze Cubase už bude jenom 64bit, že 8.5 je vlastně poslední, která je dodávaná "pod obojím"...Ale to jen tak, pro zajimavost...
Naposledy upravil EMOTIKONE dne 11 pro 2015 00:45, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
EMOTIKONE
 
Příspěvky: 62
Registrován: 17. 12. 2009
Bydliště: Praha

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 05:52

Cena za upgrady je vice nez prizniva. Z neceho musi ti vyvojari byt prece zaplaceni. Taky dostavate vyplaty ne ? :-D Nicmene jsem cetl tady na foru, ze 8 verze je pomalejsi od 7. To je zvlastni, pac pod OS X 64bitova aplikace maka jak vino. Co se tyce vykonu, tak je mnohem rychlejsi co se tyce do otvirani projektu, taky je tam promakanejsi ASIO Guard 2, ktery bezi ve 3 modech, graficky je to vice prizpusobeno systemu OSX Yosemite, libi se mi tam multiband envelope shaper, ktery dokaze divy a taky quadrafuzz 2. Co se tyce do celeho layoutu, tak je tam pridano par veci, ktere mi u 7 chybely. No a co se tyce verze 8.5, tak tam je taky par solidnich veci pridanych a poupravenych. Nova vec je VST Transit, ktery prozatim ma chyb jak maku, ale az se opravi, tak to bude super vecicka pro vzdalenou spolupraci. 8.5 verze ma pridany import casti z projektu, takze si vyberete co chcete naimportovat z jineho projektu a je to. Taky se mi libi rozsireny Chord pads, ktery vam nyni umozni zive improvizovat. Taky se mi libi nova verze Retrologue a konecne poradny loudness meter, ktery ma konkretni hodnoty viditelne taky v digitalni podobe.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod biscuit » 09 pro 2015 11:15

"Z neceho musi ti vyvojari byt prece zaplaceni. Taky dostavate vyplaty ne ?"
opravdu? nechci bejt sarkastickej, ale nemyslis, ze to tady pises jak pro pomocnou skolu?
musi? to je prece otazka trhu. navic tady nestala otazka "jestli", ale "kolik". pochop, ze kazdej na veci nahlizi z trochu jiny perspektivy, ma jiny potreby a naroky.
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod vras » 09 pro 2015 17:13

ty placene pul-upgrady jsou trochu ojeb na zakaznika, Steinberg to zkousi tusim od 7.5, ale pokud to zakaznici berou, pak ok. Nic extra
nemravneho to neni.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 20:11

biscuit píše:"Z neceho musi ti vyvojari byt prece zaplaceni. Taky dostavate vyplaty ne ?"
opravdu? nechci bejt sarkastickej, ale nemyslis, ze to tady pises jak pro pomocnou skolu?
musi? to je prece otazka trhu. navic tady nestala otazka "jestli", ale "kolik". pochop, ze kazdej na veci nahlizi z trochu jiny perspektivy, ma jiny potreby a naroky.



Zkus se juknout na Avid a jejich Protools, tam se ti udela takovy vitr v penezence, kdyz ho budes chtit pouzivat, ze nebudes stacit mrkat. Cubase je proti tomu zadara.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 20:13

vras píše:ty placene pul-upgrady jsou trochu ojeb na zakaznika, Steinberg to zkousi tusim od 7.5, ale pokud to zakaznici berou, pak ok. Nic extra
nemravneho to neni.


No kdyz se podivas na upgrade cenu napriklad Abletonu, tak zjistis, ze i kdyz sectesceny za ty pulkove upgrady, tak se porad dostanes na nizsi hodnotu, nez mel Ableton, takze asi tak nejak.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 20:24

Taktez se juknete na jednu vec. Steinberg dela upgrady kazdy rok. Logic byl napr. upgradovany po vice jak 5ti letech a nicmoc noveho neprinesl. Par kosmetickych uprav, podpora 64bit a tim to haslo. Ableton je taky neco podobneho. Upgrade po cca 4 letech a co se tam zmenilo ? az na podporu vice monitoru, 64bit a lehce poupraveneho grafickeho zpracovani nic. Asi tak nejak. Ja radeji zaplatim par supu za rocni upgrady, nezli mit DAW vice jak 3 roky bez vylepseni. No a pokud bych fakt asi nevedel co s penezi, tak bych sel do docela dost nesmyslneho systemu upgrade a pouzivani Protools. Ten system co zavedl Avid je pouze na tahani penez od klientu za nic.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod hombrefeo » 09 pro 2015 20:29

logic ani ableton ten upgrade proste nepotreboval, vetsina zakazniku spokojena a ani po novych verzich netouzi, co je na tom nepochopitelneho?
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 20:34

No taky ta kvalita abletonu podle toho vypada. NIcmene ja teda pouzivam docela dost novych veci od verze 7, 7.5, 8 a 8.5 a jsem rad, ze je maji, pac to usetri mnoho casu a prace ;-)
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod hombrefeo » 09 pro 2015 20:45

to je normalni uchylka, tesit se, ze si zaplatim za novou verzi...
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod Ronny K. » 09 pro 2015 20:52

Ja jsem sem neprisel s nikym hadat. Vezmete to tak, ze mate 3 moznosti. Budto budete akceptovat Steinberg politiku, nebo mate pak dalsi 2 moznosti. Jedna z nich je nedelat zadny upgrade, nebo dalsi a to treti moznost, jit k jinemu vyrobci DAW, napr Apple, nebo Ableton. Tim, ze tady budete narikat, jak se vam ty placene upgrady nelibi, nic nezmenite i kdyby jste se na hlavu staveli. Takze asi tak.

hombrefeo: u avidu se musis tesit z toho, ze nejdrive zaplatis za neco co ani neviis, jestli vubec udelaji abys mohl pouzivat protools. To jen tak pro upresneni :-D
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.
Ronny K.
 
Příspěvky: 36
Registrován: 9. 12. 2015
Bydliště: Bristol - UK

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod hombrefeo » 09 pro 2015 22:24

ale ja ti verim, vubec me neberte vazne, nikdy jsem cubase nevidel. jen jsem mel potrebu dnes neco nekam napsat :D
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2796
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: Cubase 8,5

Příspěvekod biscuit » 10 pro 2015 00:56

ronny: dyt v pohode, ja netvrdim, ze vsechno je jak to vidim ja. je to jen uhel pohledu. jsem neprofesional, navic jeste posledni dobou neproduktivni, takze to pres korunu proste resim vic, nez jini a vic nez jsem zvyklej u jinejch veci... tak jsem k nim mozna trochu nespravedlivej. ale s tema jejich nedodelkama a kryplovinama, to je stara vec (a jasne, vim ze nejsou jedini, spis naopak).
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

PředchozíDalší

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], MSNbot Media, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+