Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Stan » 18 čer 2015 12:59

To ja taky ale treba ma pro to duvod. Ma sice Pan napravo ale ma zlumeny vystup takze to je k nicemu, Pak tam ma PF send ale u toho neukazal jak je nastavenej Panning. na grupe1 ma signal prave z PF sendu a podle me ma panning na Center, proto by se mel podle me zkusit podivat hlavne na panning sendu. Teda podle toho obrazku to tak vypada.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 18 čer 2015 13:25

aha, mel jsem se podivat na obrazek.

jak rika stan.. pan sendu je separatni a (nemusi odpovidat) panorame kanalu. jestli odpovida, nebo ne, se nastavi v preferencich (Preferences -> VST -> Send Routing Panners follow Channel Routing Panner).

kazdopadne tvuj zpusob je zbytecne slozitej a redundantni, pokud k nemu nemas nejaky dalsi duvod.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Krtko » 18 čer 2015 19:53

Stan píše:Sice nevim proc ale posila obema proto ma stopu stahnutou


to som len skusal, ci sa nieco udeje

cosi podobne, ako pise Brooklyn som nasiel tuto
https://www.gearslutz.com/board/music-c ... oblem.html

akurat ale neviem, ako sa v 5-ke dostanem k tomuto nastaveniu..?

Stan píše:Grupa je jedno podivej se na send ("e" u sendu vedle prepinani pre-post) melo by se ti otevrit stejny ono jako pro channel...



okno sa mi neotvori ziadne. vzdy sa mi otvori prvy z pluginov ktory je na inserte tej grupy. tiez nechapem, ze preco.
Uživatelský avatar
Krtko
 
Příspěvky: 158
Registrován: 26. 3. 2009

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Krtko » 18 čer 2015 20:06

uz to mam :) tento krok bolo ono
Uživatelský avatar
Krtko
 
Příspěvky: 158
Registrován: 26. 3. 2009

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod peteness » 12 črc 2015 12:58

Click v Cubase - je nepříjemný a tak průrazný, že i když si ho pošlu docela potichu do uzavřených sluchátek, kondenzátory ho stejně slyší. Mluvím o nahrávání akustických věcí.
Jde tam nějak nahodit jiný zvuk?
Zatím to řeším tím, že importuju REX s hajtkama, ten repeatuju někam do nekonečna.....je to ale drbání levou za pravým.
btw hajtky taky nejsou úplně ideální. Jaké zvuky používáte místo clicku (aby to splnilo účel a nepropálilo se do nahrávky k akustické kytaře, vokálu)?
Uživatelský avatar
peteness
 
Příspěvky: 3665
Registrován: 22. 6. 2004
Bydliště: Praha

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod zazz » 12 črc 2015 13:11

Osobně nemám s clickem v Cubasu nějaký zásadní problém ... osvěčilo se mi ho vypínat například na koncích písničky, při doznívání posledního tónu ... tam to muže delat větší paseku
zazz
 
Příspěvky: 176
Registrován: 9. 10. 2007

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod mistergo » 12 črc 2015 13:21

Taky ten Cubase click nemám moc rád, raději si vždycky jako click napíšu stopu s virtuálním nástrojem.
Uživatelský avatar
mistergo
 
Příspěvky: 136
Registrován: 8. 10. 2012

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Pytkin » 12 črc 2015 14:32

peteness : ved je tam aj midi klik a tam si nahodis co chces ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod biscuit » 12 črc 2015 23:51

je tam samozrejme i audio click, takze si i muzes primo nahrat zvuk jakej chces... nebo pouzit vestavenej beep a menit pitch a hlasitost.
transport - metronome setup
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Stan » 12 črc 2015 23:54

C8: CMD+klik na metronom otevre menu a dole zvolis sound a klikem na pole se ti otevre klasicky okno kde vyberes zvuk z HD.
Screen Shot 2015-07-12 at 22.48.45.png
Screen Shot 2015-07-12 at 22.48.45.png (66.39 KiB) Zobrazeno 355 krát


edit: oops sem byl pomalejsi :)
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1667
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Libi » 15 črc 2015 14:36

Prosím o radu.Skládám hudbu na v DAW Cubase elements 8.Pořídil jsem si midi klávesy Novation launchkey 61.Vše funguje perfektně,ale potřeboval bych poradit jakým způsobem můžu ovládat VST nástroje aby mi fungovaly otočné kolíky na klávesách a zároveň v Cubase.Zatím jde jen ovládat pomocí otočných knoflíku jen hlasitost a nebo streopozice.Chtěl bych abych mohl pomocí otočných ovládačů ovládat i VST nástroje.Děkuji za radu...
Libi
 
Příspěvky: 29
Registrován: 14. 5. 2015
Bydliště: Ostrava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod biscuit » 15 črc 2015 14:38

na vst nastrojich hledej midi learn
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Libi » 15 črc 2015 14:45

Můžete mi prosím napsat více k tomu.jsem začátečník...
Libi
 
Příspěvky: 29
Registrován: 14. 5. 2015
Bydliště: Ostrava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Libi » 15 črc 2015 14:50

nebo kde bych to mohl v Cubase najít..ten MIDI learn
Libi
 
Příspěvky: 29
Registrován: 14. 5. 2015
Bydliště: Ostrava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod maux » 15 črc 2015 15:24

Klikneš na knob v instrumentu pravym myslim, vyberes learn, novation zabliká tam kde muzes přiradit, takže s tim zakroutíš, no a hotovo......
Uživatelský avatar
maux
 
Příspěvky: 367
Registrován: 21. 9. 2010
Bydliště: Rokycany

PředchozíDalší

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], humusgen, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+