Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Libi » 15 črc 2015 16:18

super,funguje to,,,moooc děkuji.)))
Libi
 
Příspěvky: 29
Registrován: 14. 5. 2015
Bydliště: Ostrava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Krtko » 12 zář 2015 22:41

ako treba naroutovat viacej vsti na jedno midi? nasiel som o tom toto, ale jednoducho neviem ako to prakticky urobit
http://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=1952
Uživatelský avatar
Krtko
 
Příspěvky: 158
Registrován: 26. 3. 2009

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Stan » 12 zář 2015 23:15

Instrument RACK.

EDIT: Pokud chces aby ti jeden MIDI track spoustel vice instrumentu tak k tomu slouzi MIDI SEND (ten je tam myslim od C7). V C8 klikni na MIDI track a v levym panelu najdi MIDI SEND. pokud ho tam nemas tak dole je ikona ozubeneho kola a ta ti otevre nabidku na zobrazovani elementu v panelu.

Pak klikni na MIDI SEND a mas nabidku 4 sendu. Po aktivaci (zapnuti) se ti ve spodni casti sendu objevi nabidka. Po kliku na tento parametr se zobrazi nabidka kde najdes mimo jine i aktivovane VSTi. A jeto. :) Hodim jsem jeste screenshot aby to bylo vice srozumitelny. jo a je jedno jestli mas VST jako TRACK nebo RACK. Ja jsem si to poprve poradne neprecetl. Sorry. MIDI SEND funguje v obou pripadech.

Tady to je.

Screen Shot 2015-09-12 at 23.33.20.png
Screen Shot 2015-09-12 at 23.33.20.png (156.46 KiB) Zobrazeno 493 krát
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1656
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vasekg » 02 říj 2015 14:30

Ahoj, jsem tu s prosíkem o další radu, mám v projektu několik audio stop + midi VST hrající z PC + 2 midi, která posílají data do externího zařízení (to mi pak posílá zvuk na výstup digitálního mixu). Problém je v tom, že jedna z těch stop, které posílám do externího zařízení, přehrává smyčce, které mají velmi pomalý rozjezd a když mám noty zarovnané do mřížky tak, jak mají být, je tam slyšet zpoždění. Samozřejmě bych mohl noty předsadit, ale to se mi jeví jako nesystémové řešení.

Ptám se tedy, jestli Cubase umí dát povel celé stopě a předsadit ji o nastavitelný počet milisekund dopředu?

Omlouvám se, že tady zase otravuju, ale ani nevím, jakou funkci v manuálu hledat. Jedná se o Cubase 8 PRO.

Díky za každou radu!
vasekg
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 5. 2012

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Pytkin » 02 říj 2015 15:19

na stope je parameter delay .. nie som si ale isty, ci sa aplikuje aj na midi .. na audio urcite ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vasekg » 02 říj 2015 16:31

Tak Pytkine díky za nakopnutí, jsem slepej jak patrona - hned v inspectoru jako třetí položka zvrchu je track delay - přesně jak jsem potřeboval ......normálně se stydím !

Díky, funguje to.

Vašek
vasekg
 
Příspěvky: 76
Registrován: 23. 5. 2012

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Pytkin » 02 říj 2015 17:11

To je v pohode :) Od toho sme tu :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vras » 28 říj 2015 16:39

Nema nekdo zkusenost se surround, resp. LRCS stopama? Da se naroutovat LRCS track do do 4x mono track? Obracene (4x mono do LRCS) to jde snadno - pres vst connections -group-add all mono child buses a mono stopy se naroutuji na jednotlive child, ale rozhodit multichannel->na N mono tracks nejde. Nebo jsem na to nic nenasel, leda MixConvert v6, ale to dela downmix, to neni to prave. Dik moc.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Stan » 28 říj 2015 18:45

Pokud mas nastavenou session na surround (LRCS) mel by ti C nabidnout odpovidajicí vystupy. Dalsi moznost je pokud track obsahuje informace o tom ze je to LRCS (coz by mel) pak pri importu zvol oddeleni techto kanalů a tak budes mit v session 4 separatni mono stopy. Jak ale dopadne panning nevim ale v tomto pripade by to melo byt vporadku protoze mas L-R a C-C. Zkusenosti s surroundem nemam ale tohle mi pripada jako logicky reseni
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1656
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vras » 29 říj 2015 04:05

Dik, no C8 nabidne vystup LRCS jako jednu entitu (LRCS ma jediny vystup bud primo do LRCS groupy neb pres MixConvert jako downmix celeho LRCS do jine groupy), ale zadne subkanaly.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Stan » 29 říj 2015 10:28

Nemam zadnou multichanell stopu ale mrknu na to vecer az se vratim pokud to do te doby nevyresis.
tady jsem zatim neco nasel na YT.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1656
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vras » 29 říj 2015 13:08

dik, nakonec jsem to horkotezko vyresil - LRCS track - output None, 4x send do mono group (pro kazdy send pres separatni mixConvert v6), je to ponekud prekomplikovane, ale reseni to je.
Naposledy upravil vras dne 30 říj 2015 00:41, celkově upraveno 1
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Pytkin » 30 říj 2015 00:00

priznam sa , ze nechapem , kde je problem ? Naco to potrebujes do 4 mono trackov ? resp. ked si to poslal do 4 mono group , naco tam davas downmix ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod vras » 30 říj 2015 00:37

ve zkratce - cely problem byl, jak LRCS naroutovat do N krat separatni mono. Potreboval jsem to specialne tak rozhodit. Nakonec se to dalo tim sendem, v mixconvertu se vybere pres [S]olo pozadovana substopa z LRCS - a ta odejde do dane mono groupy. Jinak to asi nejde, primy routing jsem zadny nenasel. Ale funguje to aspon tak, dik.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Otazky na cubase

Příspěvekod Pytkin » 30 říj 2015 02:36

no ved ci uz routing alebo send .. v oboch to ide rovnako .. je tam ten mixConvert , kde si nastavis , ako to chces poslat ..

ale stale nechapem , naco to chces separatne mono ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz

reklama
Facebook  Twitter  Google+