Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 21 říj 2005 14:25

Jo a k tomu monitory od Eizo. To je pak pastva na oči... :)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 21 říj 2005 14:45

hej :) Eizo je spicka.. vobec nelutujem ze som do neho zainvestoval.. ale na 2 eiza skutocne nedam peniaze ....
ako sekundarny monitor mozno nejaky lacny 19' LCD len s analogovym vstupom...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 24 říj 2005 10:19

Solarfall píše:hej :) Eizo je spicka.. vobec nelutujem ze som do neho zainvestoval.. ale na 2 eiza skutocne nedam peniaze ....
ako sekundarny monitor mozno nejaky lacny 19' LCD len s analogovym vstupom...
Já chci koupit asi dvě Eiza 17"...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 říj 2005 23:24

AK ti nevadi EIZO cena , tak chod do toho .. Ak mas hlbsie do kapsy , odporucam SAMSUNG ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 11 lis 2005 01:50

Tak se opět hrabu v nastavování Cubase SX 3.1.1 k obrazu svému a nemůžu vyřešit pár věcí. Ani nevím jestli to jde. (Kdyby jo, tak mi to hodně usnadní žívot.

1. Jde někde nastavit, aby při označení partu se mi označila i příslušná stopa a nebo dokonce nedejbože příslušná stopa v mixeru - ne MIDI ale AUDIO? Tzn. při vybrání partu FM7 i stopa s FM7 a i příslušný AUDIO VÝSTUP v mixu, kam budu hned prát inserty a sendy?

2. Nějak jsem nenašel klávesovou zkratku na vyvolání EDIT panelu přímo pro VSTI audo výstup (zase ne MIDI)

3. Jde jednoduše automaticky spustit solo podle vybraného partu? Mám pocit, že to funguje jen na vybranou stopu.

4. Preference - Edit - Project & Mixer - Select Chanel/Track on Solo, Select Chanel/Track on Edit Settings + Scroll to selected. Asi by se mi to mohlo hodit, jen jsem nepřišel jak to funguje. Můžete mi to prosím někdo přiblížit?

5. V novinkách jsem si přečetl, že by mělo přibýt další nastavení pro panoramu. Nic takového jsem ale nenašel.

6. Jak jste na tom se stabilitou SX 3.1.1 od vodníků? Nepadá vám? Jak jste ji instalovali? Odinstalovali jste starou, nebo jste ji jen upgradovali? Stabilita nic moc...

Tak to je zatím všechno.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 10:53

Příspěvek od freecoolin » 22 lis 2005 06:25

kde najdu v CUBASE SX2 VST send efects? Dříf to bylo v DEVICE.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 lis 2005 00:08

freecolin : send efecty uz nie su v samostatnom racku .. pridaj si novy track , v ponuke vyber FX bus .. tam si vyberies efekt (ten sa prida na tu stopu ako insert) .. a potom si tuto stopu vyberies v sende ..

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 23 lis 2005 01:56

Musim ale uznat, že v Cubase je spousta věcí hodně dementně řešená. Například jakou funkci používáte, když chcete, aby se vámi vybrané noty spojily do legáta? (aby se konec noty dostal na úroveň následující).
V Cubase je sice funkce "legáto", ale když jsou noty přetažené přes sebe, předchozí nota skončí později než následující, tak ta funkce legáto nefunguje a musí se použít funkce "note overlap".
Takže pro jeden záměr musim použít dvě funkce a selktovat skupiny not, který se nedokrejvaj nebo zase překrejvaj.
V Logicu je na to funkce jedna a ta LOGICKY funguje jako legáto :-)
Nebo máte někdo jiný názor, či řešení?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 lis 2005 01:08

poklop : vela funkcii kedysi v cubase fungovalo inak a dnes funguju inak .. ono je to vec vkusu .. niekto chce aby to slo jednou funkciou .. niekto chce aby to ostalo .. aby sa len noty zliali , ale ak uz su cez seba , nechce aby sa to pokratilo .. atd .. neda sa to bagatelizovat .. kazdy chce nieco ine ..

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 24 lis 2005 12:24

Chápu, ale mohly by aspoň bejt obě možnosti. :-)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 17 pro 2005 20:19

neviete mi niekto poradit ... ako jednoducho vkladat "prazdno" v cubase projekte...nieco co by posunulo vsetky clipy doprava...
teraz to robim tak ze vsetky clipy napravo oznacim a posuniem.. ale je to dost nepohodlne...

hubert
Příspěvky: 1299
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 17 pro 2005 20:27

Malo by ti fungovat vlozenie prazdneho miesta madzi lokatory.....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12638
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 17 pro 2005 20:38

Solarfall píše:neviete mi niekto poradit ... ako jednoducho vkladat "prazdno" v cubase projekte...nieco co by posunulo vsetky clipy doprava...
teraz to robim tak ze vsetky clipy napravo oznacim a posuniem.. ale je to dost nepohodlne...

hm neviem ci dobre chapem co chces spravit ale ked oznacis klipy a stlacis CTRL a drzis tak sipkamy vpravo/vlavo posuvas vsetky selectnute klipy ...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 17 pro 2005 20:51

ja by som to rad bez toho oznacovania.... chcem jednoducho vlozit prazdny bar na nejake miesto ...

hubert: ako to spravit?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 17 pro 2005 20:53

btw: dnes mam doma druhy lcd monitor (pozicany) a na cubase je to paraaada..

Odpovědět