Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Otazky na cubase

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 08:55

mal by som niekolko otazok pre skusenych cubasakov ...

1. je to normalne chovanie cubasu ked mi mute tracku zareaguje tak s asi pol sekundovym spozdenim? lenteciu mam 256 samplov..

2. je to bezne ked mi vzdy skytne audio ked povedzme bypasnem insert alebo urobim nejaku podobnu veci?

3. ako sa da premenovat midi clip? nikde som to nenasiel...

4. skusal som rewirovat reason a vzdy po spusteni playbacku mi vypadla prva nota...je to bezne chovanie? ja som to vyriesil az tak ze som posunul zaciatok sklady o jeden bar...

5. nie su nejake klavesove skratky ktorymi by som si priamo vyvolal vst nastroje ? aby som nemusel klikat na ikonky
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Hawkens » 17 říj 2005 09:11

1. ano, Cubase nie je moc robene na live performance, start aj zmeny su s oneskorenim reprezentujucim buffering 2 sec playbacku dopredu, menej sa neda nastavit v Options. Zmeny su sice podla latencie karty, ale len pri neprerusenom prehravani, MUTE skor patri do kategorie PLAY - STOP. Mozno je to uz v SX3 inak, ale v SX2 a nizsie sa toho oneskorenia nezbavis.

3. CTRL+B - tusim sa to vola Project Browser, tam sa daju premenovat clipy kliknutim na meno

4. bohuzial toto je tiez "normalne", v projektoch som to videl riesit tym posunom napriklad o 1 measure.

5. Tipujem ze urcite su - RFM alebo googluj.
Hawkens
 

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 09:41

ad 3. uff a priamo v Project window to nejde?
ad 5. samozrejme som manual cital ale takuto skratku som nenasiel...
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Hawkens » 17 říj 2005 10:14

3. priamo nie, skusal som rozne sposoby ale nenasiel som ziadny sposob. mozno v sx3. pozitivna sprava je, ze ked mas "shared copy" clipov, tam staci premenovat jeden.
Hawkens
 

Příspěvekod INSiGHT » 17 říj 2005 10:21

ad 3. jde to přímo v v hlavním okně, ale musí být zapnutý project info, bo jak se to jmenuje. Na horní liště je zktrátka informace o tracku, samplu,... tam se dvojklikne na jméno eventu a přejmenuje.
INSiGHT
 
Příspěvky: 14
Registrován: 30. 6. 2004
Bydliště:

Příspěvekod INSiGHT » 17 říj 2005 10:28

Obrázek
INSiGHT
 
Příspěvky: 14
Registrován: 30. 6. 2004
Bydliště:

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 10:34

dik moc ...je to pekne neintuitivna vec...
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Hawkens » 17 říj 2005 10:39

To je fakt haluz, na to som nikdy neprisiel, to si hned doma vyskuam. Ja ostanem pri tom CTRL+B, nakoniec clovek to premenuva nie az tak casto.
Hawkens
 

Příspěvekod INSiGHT » 17 říj 2005 11:11

Ze začátku jsem nevěděl vůbec jak na to a když jsem třeba přehodil jeden synth za jinej, tak se stopa pořád jmenovala MIDI03, nebo třeba ALBINO01! Katastrofa, když se tak jmenuje všechno :lol:
INSiGHT
 
Příspěvky: 14
Registrován: 30. 6. 2004
Bydliště:

Příspěvekod Ondrash » 17 říj 2005 12:09

Ahoj. K bodu 5. Žhavé téma. Absolutně nejvíc nepříjemná zdržující věc, kterou na Cubase nesnáším od té doby, co v něm dělám...

Blýská se na dobré časy. Klávesová zkratka je v originální verzi SX3.01.
Uživatelský avatar
Ondrash
 
Příspěvky: 890
Registrován: 22. 1. 2005
Bydliště: Praha

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 12:20

Ondrash: myslis 3.1 ?
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase ... atures.pdf

myslis toto: New Key Command to open Device for
selected Track ?

to nie je to co by som chcel... ja si to predstavujem tak ze stacim 1 a vyskoci mi vst zo slotu 1, stlacim 2 a vyskoci mi vst zo slotu 2 atd...
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ondrash » 17 říj 2005 13:01

Aha... Tak to sorry, to nevím. Na druhou stranu to ti připadá jako zlepšení? Já sázím do slotu VSTi, jak mě zrovna napadnou. Ty ne? Snažím se mít dobře postavenej inspektor v arrrange okně, abych měl všechno přístupné odtud. Pak se pohybuju na úrovni jednotlivých stop.

Tvá myšlenka je přesně obrácená. O stopy se moc nezajímám, na trojce mám vstation a přes ní ho zedituju. Zajímavý způsob, ale asi by mi to nevyhovovalo. Jinak sendy a inserty ovládám přes UC33. Ale to už máš asi taky pořešený.
Uživatelský avatar
Ondrash
 
Příspěvky: 890
Registrován: 22. 1. 2005
Bydliště: Praha

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 13:10

no mne ide o to ze ak chcem teraz zobrazit battery tak musim bud: stlacit f11 aby sa mi zobrazil zoznam vst a tam stacit ikonku alebo: zvolit stopu a stacit ikonku... oni zlepsili to ze uz nemusim po zvoleni stopy stlacit ikonku ale stlacit shortcut... ja by som to chcel bez tej volby stopy...

ja si len hladam v cubasy sposob prace a napada ma vela veci ktore mi vadia... zabijal by som za to keby bol v cubase naspodu nieco ako windowsacky taskbar kde by bol taby so vsetkymi otvorenymi oknami a mohol by som sa medzi nimi prepinat... takto otvorim 3 vst,3 efekty, mixer, 3 midi editory a ani pan boh sa uz to najspodnejsie okno nenajde... viem ze existuje menu window ale to je tazkopadne pouzivat...
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Neural_I » 17 říj 2005 13:52

Solarfall: nic neni neresitelny, ja treba pracuju v prostredi kde mam namapovanejch treba pet workspejsu, ktery mam na klavesovejch zkratkach, resp cislech 1-5 na klavesnici a prepinam kompletni nastaveni a rozlozeni nastroju a oken na pracovni plose jednim tlacitkem.
je to megajednoduchy a prehledny a vubec ne zmateny jak tady vsichni pisou ze je cubejska zmatena.
Priklad na tvuj pripad:
cislo 1 - okno VST 1
cislo 2 - okno VST 2
cislo 3 - okno VST 3
cislo 4 - hlavni okno projektu v maximalnim zoomu
cislo 5 - malej mix s hlavnima stopama
cislo 6 - kompletni mix s otevrenejma insertama
a tak dal a tak dal, vsechno hned a rychle a jednoduse po ruce
Neural_I
 
Příspěvky: 1256
Registrován: 9. 9. 2005
Bydliště: LV-426

Příspěvekod Solarfall » 17 říj 2005 13:56

Neural_I ano...workspace objavujem ich caro...
Solarfall
 
Příspěvky: 1138
Registrován: 20. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Další

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], m4x, pavlii, Pette, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+