Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

synchronizace audio a midi tempa v projektu

synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 07 bře 2011 14:01

ahoj.....mám cubase 6
potřebuju synchronizovat audio a midi track (každý má jiné tempo) a nějak se mi nevede.....ručně - změnou midi tempa to dokážu poslechem jakž takž...ale snad to musí jít i jinak..poraďte prosím...Alt
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 07 bře 2011 14:45

Znáš základní tempo audiostop? Pokud ano.. vlez do Poolu (ctrl+p) a zaklikni u audiostop checkboxik ve sloupecku MUSIC a zadej tam puvodni BPM te stopy, pak se ti zacne synchronizovat s projektem.. dela to automaticky time stretching audia.
Midi se chyti samo..
Nebo je druhy zpusob.. pouzit TRESHOLD nova funkce v cubase 6 (2x kliknes na audio stopu v sequenceru a vlevo je sloupecek, kde je nejaka funkce treshold) tam pak nastavis jak moc se to ma rozsekat .. na jaky kousicky.. pak das pomoci kvantizace synchronizaci a je to.
Podrobny navod tady: http://www.youtube.com/watch?v=GwYwvAmKT7M
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 07 bře 2011 17:24

první způsob tebou popsaný neudělal vůbec nic.....midi se vůbes nezavěsilo k audio tempu
druhý způsob....bohužel.... neumím anglicky...a video není zrovna kvalitní...
abych to popsal důkladněji.....
mám audio stopu a midi stopu,obě mají rozdílné tempo a já potřebuji tempo definovat pro obě stejné, aby hrály synchronně...
díky za radu...Alt.
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 07 bře 2011 17:38

Musis otevrit midi a mit tam misto hodin vlevym hornim rohu zaskrtlou noticku. To ze se nesynchronizuje midi, jsme tu resili presne pred par dnema tady v tom tematu: midi/zmena-tempa-midi-v-cubase-t14638.html

Ja ti popsal spis to audio, protoze MIDI me prislo jako automaticka vec, ktera se synchonizuje vzdy, ale pokud tam mas neco blbe zaskrtle viz to tema, tak to pak nemaka.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 09 bře 2011 12:51

ať dělám...co ..dělám.......midi se nezavěsí na audio......ani na opak to nejde....!
už nevím jak bych toho dosáhl...potřebuju asi detailně poradit, jestli nedělám nějakou blbost
nebo jestli nechci něco co nejde...Alt.
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 09 bře 2011 12:57

Tak napřed by to chtělo zkusit midi.

Vložíš midi do projektu v transport panelu (F2) přepneš tempo na požadované a změní se ti tempo midi stopy.
Pokud ne, tak máš chybně nastavenou midi stopu a máš ji přeplou aby se řídila časem a ne tempem.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 09 bře 2011 13:49

tempo se mění...notu mám aktivní..Alt.
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 09 bře 2011 14:42

Tak pokud se ti mění tempo MIDI tak je to super. Teď pořešit to audio.

Pokud teda víš v jakém tempu máš tu audiostopu, tak si nastav v cubase tempo projektu na stejné tempo jako máš tu audio stopu a dej si k tomu midi a poslechni jestli je to na tom základním root tempu vůbec synchronizované.
Pokud ano, tak pak má smysl řešit změnu tempa audiostop.

Tak dej vědět.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 10 bře 2011 09:04

kdybych dlouho hledal tak bych to tempo audio stopy někde našel.....ale určitě je způsob jak to zjistit...
můžeš mi ten způsob popsat....???? ...Alt
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 10 bře 2011 09:35

Zjistit ho nemůžeš jinak než, že ho víš..

Samozřejmě pak existují různé externí prográmky, které to tempo alespoň přibližně počítají nebo si nasaď audiostopu na první úhoz zapni si metronom (klavesa "C" v cubase) a poslouchej.. a pak ručně měň tempo projektu dokud se netrefíš. Podle mřížky uvidíš, jestli se ti to rozjíždí dopředu nebo dozadu a podle toho buď přidáváš tempo nebo ubíráš. Další možnost je to naimportovat třeba do abletonu a dát warp a on ti částečně tempo zjistí a když to nawarpuješ tak si pak můžeš být tempem jistý, ale to je zbytečně krkolomné. Jiný způsob detekce tempa mne nenapadá.

O jaké audiostopy se konkrétně jedná? To jsou nějaké živé nástroje nebo vokály? Nebo to jsou jen nějaké např. bicí smyčky ze samplovacích CDs?
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha


Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 10 bře 2011 11:25

na ucho a oko to dokážu zesynchronizovat ........to není až takový problém
myslel jsem , že je nějaký způsob,který to dělá automaticky nebo alespoň poloautomaticky .
v cubase 6 by to údajně mělo jít....
audio stopy jsou různé smyčky drums , ale bez udání tempa........
Alt.
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod TOM-Thak » 10 bře 2011 11:41

Jde to udelat automaticky tak, ze znas puvodni tempo. V cubase jde o to, ze muzes menit treba tempo v prubehu skladby a oni se ti timestretchujou i audiostopy. V cubase 6 pak je moznost pouzit funkci treshold na bici stopy a diky tomu se ti oznacej podle peaku jednotlivejch uderu takovy markery a pak na zaklade tech markeru to umi rozrezat tu audiostopu a prichytit ke mrizce. Jakmile to mas pak prichycene na mrizku tak muzes menit libovolne tempo a s tempem se ti meni i mrizka tudiz i audiosamply na ni prichycene.

Je to presne tohle okno: http://magazine.dv247.com/wp-content/up ... ontime.jpg

(double-click na audiostopu a otevre se ti sample editor a v nem mas pak vlevo ve sloupci HIT POINTS zalozku a pod tim treshold.. tim ti to vydetekuje peaky)

Potom zavres to okno a kliknes v projektu v sequenceru na nove kvantizacni okno tzn. jak se nastavuje kvantizace tak je tam u ni tlacitko, ktere ti vyjede nove okno, ktere v 5ce nebylo tj.

To je toto quantize panel: http://www.savedbytechnology.com/main5/ ... se6_04.gif

V tom gifu je i videt, co to udela..
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod alt » 11 bře 2011 17:00

:D tak už jsem na to konečně přišel..........
je nutné naimportovat audio a v Poolu se nesmí zaškrtnout tempo !!!!!
v roletě project je položka tempo detection , zadat analyze a pak offbeat correction,tempo se do tempotraku samo zadá a audio se samo
přichití na mřížku......pak už je třeba pouze naimportovat midi a ono se zavěsí na mřížku (osnovu) také.....je třeba pouze jemné Quantizace nebo ručního posunu a je to.......jak jednoduchééééé :) díky všem zůčastněným za radu a pomoc..Alt.
alt
 
Příspěvky: 97
Registrován: 31. 5. 2009

Re: synchronizace audio a midi tempa v projektu

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 11 bře 2011 23:17

alt píše:na ucho a oko to dokážu zesynchronizovat ........to není až takový problém
myslel jsem , že je nějaký způsob,který to dělá automaticky nebo alespoň poloautomaticky .
v cubase 6 by to údajně mělo jít....
audio stopy jsou různé smyčky drums , ale bez udání tempa........
Alt.


jde to udelat automaticky a presne na tri desetinny mista primo v kubazi... timewarp na gridu, nastuduj manual.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3556
Registrován: 6. 2. 2005

Další

Zpět na Cubase / Nuendo


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Baidu [Spider], Bing [Bot], cellfactor, Fractal, Google [Bot], rastis, Sabiani, Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+