Záznam TEMPO dat z kláves

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
harmony36

Záznam TEMPO dat z kláves

Příspěvek od harmony36 »

27.4 jsem založil tento dotaz do vlákna "otázky na cubase". Zatím žádná reakce. Nechce se mi věřit, že by to nikdo nevěděl a tak zakládám toto samostatné téma.
Ze sequenceru kláves Yamaha W7 nahráván skladby do pc - cubase SX3. Nedaří se mi nahrát měnící se TEMPO data ze skladeb, kde je třeba 50 i více změn tempa. V tabulce synchronization setup jsem vlevo nahoře vyskoušel první tři volby : Internal timecode, MIDI timecode, Asio audio device. V případě MIDI Timecode se zpříztupní pravá nabídka, kde mám nastavenu mou zvukovku odkud jdou midi - FW 1814. Vše bez úspěchu. Synchronizace jako taková funguje. Bohužel tempo data se mi nenahrají a v tempo stopě cubase je stále přednastavené tempo. Zkoušel jsem i nastavení na transport panelu Tempo-fixed a tempo track.
Kde mám co nastavit, aby se tedy TEMPO data aktuálně nahrávala spolu s příchozími midi ???
Přílohy
synchronization setup.jpg
Co nejde rozumem, jde kladivem

jusuf

Re: Záznam TEMPO dat z kláves

Příspěvek od jusuf »

Akým spôsobom vysielaš informáciu o zmenách tempa z W7 do Cubase ?
Sekvencer nevie sám osebe podľa zahraného odmerať tempo, alebo sa mýlim ? Akože, jasné, určite sa dá aj to - nejaká obdoba "tap tempa", ale toto asi neni prípad toho na čo sa pýtaš, že ?

harmony36

Příspěvek od harmony36 »

Mám v sequenceru nahranou skladbu, která vlastně obsahuje MIDI data tj.noty, program change, aftertach, controlers atd atd. V tempo stopě mám například 20 (někdy i 50) změn tempa. Náhled do tempo stopy na W7: 120,110,190,250,150,120...atd atd. Tyto hodnoty jsou v sequenceru W7 zapsané jako midi data. Jak vysílám tempo data ven ? Já nevím. Předpokládám, že by to mělo jít OUT MIDI. V cubase se mi nahrají všechny zmiňované midi data(program change, aftertach...) ale tempo NE.

hubert

Příspěvek od hubert »

Mno, cubase by mal byt v prvom rade "zaveseny" na externy MIDI clock. Tym padom by cakal po stlaceni REC na info z vonku.....a teda by mal aj nasledne sledovat zmeny tempa.....ci ich tak aj zaznamena do TEMPO mapy to netusim....zial neviem to teraz vyskusat.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jen podotknu, že Cubase neumí být MIDI Clock slave - pouze MIDI Time Code (MTC).

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Staré verzie vedeli byt aj MC slave.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Pytkin: možná hodně staré - VST/32 to také už neumí.

P.

hubert

Příspěvek od hubert »

Jo to je fakt, takze zostava uz len jedine, nahrat to bez zmien a potom dodatocne urobit tempo mapu.....ale to plati len pre zaznam MIDI trackov. AK treba nahravat naraz aj audio tracky tak nezostava ina moznost ako si urobit v projekte tempo mapu a tou potom riadit W7 a tak nahravat. To znamena ze Cubase bude MASTER.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no hlavne mne to pride cele chujovina .. hodnota tempa sa datovo neprenasa .. cize jedine by mohol tempo odchytavat .. a to by potom ta tempo stopa bola plna eventov .. typu 120 120.1 119.9 ... atd ..

jedine rozumne riesenie je zhrat to v synce a tempo stopu rucne prepisat ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Hej, lenze ako som pochopil on chce zhravat aj audio, takze uz musi mat zmeny tempa pripravene v mape....a az potom nahravat s tym ze to bude riadit z Cubasu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

W7 predsa nema audio .. audio vznikne az z midi .. cize napred zhra midi do PC .. vytvori mapu .;.. a potom bude zhravat midi stopy do audia .. ale uz z PC .. W7 seq bude vypnuty ./.

hubert

Příspěvek od hubert »

Hehe, ved ja viem ze nema audio :D len som vychadzal z toho co popisal na zaciatku.......Ze sequenceru kláves Yamaha W7 nahráván skladby do pc - cubase SX3.......tiez by som to robil tak ze sa vykaslal na interny seq vo W7...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ona je to aj jedina cesta , aby sa udrzal synchron ..;

harmony36

Příspěvek od harmony36 »

Především musím konstatírovat, že jsem neskutečně překvapen, že vlastně nelze tempo stopu z jiného sequenceru běžně nahrát do cubase. Příjde mi to jako jedna ze základních potřeb. Nu což.
Pytkine - píšeš, že tempo se nepřenáší datově, jedině ji "odchytávat"....co tím myslíš ?
Jinak si zatím myslím, že jsem snad pochopil vaše rady. Jediné co mě vrtá hlavou je, že bych nutně měl všechny tempo změny v sequenceru W7 vymazat a nastavit tam default - 120. Předpokládám totiž, kdybych to neudělal, že by při 1 přehrávání sequencer hrál podle daných temp a potom v cubase bych vložil zase tytéž tempo změny do tempo mapy a zase bych to přehrával do W7. Tudíž by se tempo změny v audio nahrávce duplikovali. Příjde mi to logické.
Nyní jde o to jak jednoduše v cubase vložit změny temp do tempo mapy. Hodnotu tempa jednoduše zapíšu do kolonky, ale jak zadám jednoduše pozici v taktu ? Lze nějak v cubase tempo mapu zobrazit v takovém řádkovém přehledu a tam to editovat ?
Ještě jsem koukal na okénko Process tempo - k čemu to je?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

haRMONY : no ze by cubase v realnom case zistoval zmeny tempa .. ale to by potom stale tempo kolisalo 119,9 ->120->120,1->120 ...

v cubase mas normalne tempo track .. bud ho vies zobrazit graficky a kreslit krivky .. alebo "textovo" a menis eventy ..

Odpovědět