Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Jaky vybrat master keyboard?

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod chose » 24 led 2016 12:08

Kdyz jsem hledal sveho casu "dokonaly" stage piano ktery by mi sedelo vyzkousel jsem snad vsechno co se vyzkouset dalo. Klaviatura Fatar TP 100LR pokud si dobre pamatuju byla melka, gumova, mekka, pomala, nedalo se na ni udelat staccato, podle me nevhodna pro zive hrani. Z nastroju, ktery ji maji jsem hral na Kurz Artis88, NS2 HP, NP2 HP, NE4,5 HP. Pokazde jsem si potvrdil, ze tudy cesta nevede. Bohuzel, protoze jinak se mi ty nastroje svoji kompaktnosti nebo tim co umi desne libili a libi stale. Nakonec jsem zakotvil u Kawai..toz tak
chose
 
Příspěvky: 41
Registrován: 6. 7. 2014

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod Ivan.ps » 03 bře 2016 12:28

Zdravím páni. Mám otázočku, nakoľko v MIDI nie som úplne doma.

Mal som doma Master Keyboard Numa Nano, a po prepojení s Kurzweilom Artis 7 mi bez akéhokoľvek nastavovania master Keyboardu ovládanie zón fungovalo ako na obrázku. Stačilo iba v Kurzweile nastaviť Local key Channel na 1 a klaviatúra na Nume sa okamžite správala presne tak, ako klaviatúra na samotnom Artise (myslím split/layer)

Otázka znie. Dokázal by som toto isté dosiahnuť napríklad aj s Master keyboardom Studiologic SL990 Pro??? (Ten totiž dokáže vysielať iba na jednom MIDI kanále). Je toto teda otázka nastavenia Kurzweilu alebo je to otázka možností masterkeyboardu? Ďakujem.

Obrázek
Ivan.ps
 
Příspěvky: 142
Registrován: 9. 11. 2010

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod MDudas » 03 bře 2016 21:48

No, paradny manual ma ta SL990 na webe. To je cista hanba.... A naco to ma 2x MIDI Out? Aby vsetko posielal na kanale 1 ??? :shock:
...
Manual od PC3 pise toto:
The Local Keyboard Channel enables an external MIDI device to function as if it is the PC3’s keyboard and physical controllers. This allows one MIDI channel of an external MIDI device to control multiple MIDI channels of the PC3, even if the external MIDI device only transmits on one channel.
In Setup Mode, when the LocalKbdCh parameter is set to match the channel on which the external MIDI device is transmitting, the setup will play on the external MIDI device as it does on the PC3’s keyboard...

Cize na PC3 to ide.

Edit:
The local keyboard channel enables the Artis to receive MIDI information on a single channel, then rechannelize that information so you can play and control all four Zones of a Multi, even if your MIDI source transmits on only one channel. :wink:
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2504
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod Ivan.ps » 03 bře 2016 23:09

Ďakujem pekne. Mohlo ma napadnúť, aby som si pozrel manuál k Artisu, ale nejak som predpokladal, že je to skôr vecou master keyboardu. Teraz som už aspoň múdrejší. Ďakujem.
Ivan.ps
 
Příspěvky: 142
Registrován: 9. 11. 2010

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod Ivan.ps » 20 bře 2016 21:05

Tak SL990 Pro dorazil domov a musím skonštatovať, že manuál Kurzweilu neklamal. Hoci SL990 Pro vysiela len na jednom MIDI kanále, bez problémov dokážem mať na jeho klaviatúre navrstvené všetky 4 zóny Kurzweilu. Nevýhoda ale je, že tieto isté zóny musia byť súčasne aktívne aj na klaviatúre Kurzweilu. Mne toto ale nevadí a tento spôsob mi celkom vyhovuje.

Mimochodom som veľmi príjemne prekvapený klaviatúrou Fatar TP 40/GH. :D :palec+:
Ivan.ps
 
Příspěvky: 142
Registrován: 9. 11. 2010

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod ZFarkas » 21 pro 2016 15:18

Zdravím vespolek a velice prosím o radu, jaký midi keyboard pořídit k 5 různým synth modulům, které mám nastaveny každý na jiný midi kanál, aby k jejich přepínání sloužily fyzické knoby (Zone nebo přiřaditelná tlačítka) na midi klávesnici. A abych si mohl předem namapovat každé Zone nebo přiřaditelné tlačítko na jiné nastavení midi výstupu. Potřebuji splity a layery s různými úseky klaviatury přepínatelné tlačítkem ihned, ne zdlouhavě přes menu midi keyboardu a trvalé uložení tohoto nastavení i po vypnutí klávesnice...

Děkuji a přimluvím se u Santy za toho, jehož tip zrealizuji :-) Nemusí být nová, klidně koupím starší klávesnici, pokud bude splňovat poptávanou funkcionalitu, můžete prosím nabídnout, děkuji. Vzhledem k potřebě max 3 split zón současně, tak ideálně 61 - 76 keys. A ne moc hlubokou, ani žádné pady a otočné kontrolery nepotřebuji, chci to k Roland Boutique modulům pro stavbu do jednoho funkčního celku, společně s rozvodem midi přes hub, USB napájení, audio propojení s přidaným výstupním mixerem s normálními 6,3 jack outputy.
Uživatelský avatar
ZFarkas
 
Příspěvky: 135
Registrován: 21. 9. 2015

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod dedko » 21 pro 2016 16:18

5x midi out? Ak sa nemylim tak to mali starsie oberheim kontrolery, mozno stare A50, A80 rolandy
Edit oberheim mc3000 ma 8x midi out, ale to je 88 kladiv
Uživatelský avatar
dedko
 
Příspěvky: 747
Registrován: 14. 10. 2009
Bydliště: Pezinok a okolie

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod ZFarkas » 21 pro 2016 16:36

Ahoj, nemusí to být 5x midi out, stačí mi 1x usb midi (rozbočím přes externí hub), ale aby se daly namapovat nějaký tlačítka na midi klávesnici na různé layery s různými midi kanály a přepínat je šlo rychle tzv "na klik" bez listování v menu. Pokud by to nešlo, tak bych musel ke každému modulu dát samostatnou midi klávesnici, což by mi zabralo více pater, rád bych to měl jednopatrové jako celek, např. jako zde:
Uživatelský avatar
ZFarkas
 
Příspěvky: 135
Registrován: 21. 9. 2015

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod dedko » 21 pro 2016 16:46

A na tom usb midi čo bude host? Počítač?
Uživatelský avatar
dedko
 
Příspěvky: 747
Registrován: 14. 10. 2009
Bydliště: Pezinok a okolie

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod ZFarkas » 22 pro 2016 13:30

To je úplně jedno, nepojedu v režimu USB host a device, ale výhradně v midi modu. Každý modul má midi IN, hub = midi rozbočovač má 5x midi OUT a pouze tento hub bych spojil s klávesnicí. Takže pokud bych na ni přepnul Zone 1 až XX s předem namapovaným číslem midi kanálu na předem nadefinovaný rozsah klaviatury (splity, layery), tak bych ovládal přepnutím Zone jaký modul/-y by mi právě zněl na daném úseku klaviatury. Všechny moduly budou samozřejmě zapojeny aktivně audio výstupy do mixu..

Už jsem prostudoval na webu kde co, oslovil prodejny, a nic... Napadlo mne, že zde přece dost lidí má nějakou jednu midi klávesnici a vícero zvukových modulů, tak přece všichni nepřepínají fyzicky kabeláž pořád dokola nebo nejedou v reálným čase vždy jen na jednom?!?!?

Asi mi nezbyde, než si stáhnout user manualy k různým midi keyboardům a nastudovat si, zda funkce Zone jde na nich přiřadit samostatným programovacím tlačítkům, což obvyklé není, protože Zone je multifunkce a nelze přiřadit jen jedním CC midi kontrolerem (číslem 1-127). :evil:

Třeba Samson Graphite 49 sice má jedno tlačítko Zone, ale dále se musí volit požadované Zone nastavení přes vnitřní Global menu šipkama, potvrzovat dalším tlačítkem, to není na okamžitou změnu při hraní...

Volám SOS i odborníky jako dendy, hubert aj, jestli by mi aspoň jednou a navíc teď o vánocích mohli pomoct, doufám, že nejen mně, ale tohle řešení by určitě pomohlo houfu muzikantů, každej už určitě má vícero sound a synth modulů s midi...Dík!
Uživatelský avatar
ZFarkas
 
Příspěvky: 135
Registrován: 21. 9. 2015

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod Amorph » 22 pro 2016 13:43

Jeste me napada, ze by funkcionalitu prepinani midi kanalu tlacitkem moh zajistovat primo ten hub (to by tedy neresilo ty zony), ale jen tak strilim od boku...
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4542
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod ZFarkas » 22 pro 2016 14:29

Ahoj Amorph a dík. Jo to mě napadlo, realizoval jsem hubem, kde byl on/off spínač na každém midi outu. Funguje to, ale neřeší to potřebu mít celé "scény" pod layerem, tj. kromě midi kanálu i různé layer a split nastavení pod jedním tlačítkem funkce Zone. Tohle řeší opravdu jen fyzické zap/vyp ovládání jednotlivých modulů z midi klávesnice bez jejího přemapování :-(
Uživatelský avatar
ZFarkas
 
Příspěvky: 135
Registrován: 21. 9. 2015

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod rolyam » 22 pro 2016 14:58

Tak např. některé master keyboardy M-AUDIO mají přímo na panelu tlačítka na přepínání zón (4 zóny). Takže by jistě šlo naprogramovat na master keyboardu presety a v rámci presetů nastavit chování zón (kanál / rozsah atd.)
Pak mě napadají starší Rolandy řady A-3X, nebo EDIROL PCR, který mají dvě zóny s pohotovým přepínáním jedna/druhá zóna a layer/split. Zase tedy naprogramovat presety a nastavit chování zón.
Novější s rozsáhlými možnostmi řízení (8 zón) třeba Physis K5.
Velké schopnosti má jistě taky Kurzweil PC3.
... a manuálům se člověk stejně nevyhne :-)
rolyam
 
Příspěvky: 58
Registrován: 19. 5. 2011

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod pavlii » 22 pro 2016 16:01

Přesně něco takového jsem chtěl napsat. Takže jen poznámka k USB MIDI: dost se obávám, že bez počítače nic takového fungovat nebude. USB MIDI je, pokud vím, pouze podpora MIDI přenosu v rámci USB, ale to zajišťuje ovladač (=SW v počítači).

Jinak pokud nemá MIDI klaviatura požadovaný počet MIDI vstupů/výstupů (HW podoba), tak propojení s více nástroji je realizováno přes MIDI rozbočovač typu 1xX nebo (častěji) XxX (Midisport apod.).

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2955
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvekod Amorph » 22 pro 2016 16:41

Hele jak na to koukam, tak muj korg Wavestation by to mel umet:) Umi v ramci performance definovat az 8 casti a pro kazdou cast lze nastavit midi channel na kterym bude vysilat, definovat zony, layery atd. Performance lze pak jednoduse prepinat tlacitky.

http://www.cyborgstudio.com/synthmp3s/k ... sguide.pdf
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4542
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+