Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Korg Poly 800 MkI

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod peteness » 06 říj 2015 23:55

tak snad ma uzivatel pravo vyndat a nandat baterky, aniz by o neco prisel :-)
Jestli chces mit 100% jistotu, tak tam nech zapojeny adapter ne?
Uživatelský avatar
peteness
 
Příspěvky: 3670
Registrován: 22. 6. 2004
Bydliště: Praha

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod roland » 06 říj 2015 23:59

Korg k tomu dodával audiokazetu, na které byly nahrané všechny zvuky. Když se vyndaly baterky a mezitím například vypadla elektrika, tak se vše vymazalo. Kazeta se dala do kazeťáku, ten se nahrávací šňůrou spojil se synťákem a zvuky se opět do synťáku nahrály... Dnes to vypadá legračně, ale bylo to tak. Stejně si mohl uživatel na kazetu zálohovat i své zvuky, které si naprogramoval. Jde mi jen o to, zda někdo řešil zálohování něčím jiným, než sadou monočlánků. Nechat stále zapojen síťový adaptér, není řešení, jelikož při prvním vypnutí elektriky je zvuková banka v hajzlu a její nahrávání, když nemáš potřebné vybavení (kazeťák a nahrávací šňůru) je dnes již poněkud problém.
roland
 
Příspěvky: 16
Registrován: 6. 10. 2015

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod peteness » 07 říj 2015 00:05

zadnej kazetak nepotrebujes, staci ti snura s malyma jackama a notas.
Uživatelský avatar
peteness
 
Příspěvky: 3670
Registrován: 22. 6. 2004
Bydliště: Praha

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod roland » 07 říj 2015 00:08

Nechci řešit opětovné nahrávání programů před každým znovuzapnutím synťáku. Potřebuji řešení, abych v něm vůbec nemusel mít sadu monočlánků, mohl jej kdykoli vypnout a zapnout a abych se mohl spolehnout, že se mi nevymažou programy. Korg nemá nahrávací/zálohovací vstup/výstup jacky, ale pětikolíkový DIN konektor. Tehdy se na kazeťácích ještě jacky nevyskytovaly a KORG to měl vyřešené tak, aby každý majitel kazeťáku mohl na zálohování použít nahrávací šňůru, která měla na obou koncích DIN.
roland
 
Příspěvky: 16
Registrován: 6. 10. 2015

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod peteness » 07 říj 2015 00:17

o stranku zpet jsem ti napsal, jak se to dela. vsechno je dohledatelne na webu. Az te prejde panika, pouvazuj nat tim. Jdu spat, mej se hezky.
Uživatelský avatar
peteness
 
Příspěvky: 3670
Registrován: 22. 6. 2004
Bydliště: Praha

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod Pytkin » 07 říj 2015 00:44

tak najprv vymen tu malu baterku co je dnu
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21237
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod jusuf » 07 říj 2015 00:58

Je mozne,ze internu malu baterku nema, existovala i taka verzia/seria.
Skus zalohovat zvuky nahranim cez tape out do Pc (fakt to nemusi byt kazeta -) Z DINu ide Midi, musis pouzit male jacky.
Po zalohovani mozes skusit vybrat velke baterky, a dozvies sa... )
Uživatelský avatar
jusuf
 
Příspěvky: 326
Registrován: 28. 5. 2009
Bydliště: Michalovce

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod roland » 07 říj 2015 08:03

Zvuky zálohované mám,o to se nebojím. Potřebuji trvalé řešení, aby se banka nevymazala, když baterky používat již nebudu. Chci je vyndat a provozovat nástroj jen občas zapnutý do sítě přes adapter. Malou zálohovací baterku tento model nemá, to mám ověřeno. Má někdo nějaký návod či schéma, jak tam tu malou baterku dodatečně vestavět?
roland
 
Příspěvky: 16
Registrován: 6. 10. 2015

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod jusuf » 07 říj 2015 09:21

Vraj http://analog.no/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=49,
neskúšal som...

Edit 3: Trochu iný postup https://www.flickr.com/photos/dublstuff/19443683432/in/photostream/ a predchádzajúce 2 fotky.

Edit: Prípadne si kúp modifikáciu HAWK-800 - okrem iných úprav mení aj ukladanie zvukov a seq. dát - ukladajú sa do flash pamati -> netreba žiadnu batériu.

http://patrioticduo.tripod.com/hawk800/FeaturesCompleted.html
Uživatelský avatar
jusuf
 
Příspěvky: 326
Registrován: 28. 5. 2009
Bydliště: Michalovce

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod roland » 07 říj 2015 11:16

Děkuji. To je to, co jsem hledal. Pozdro na baterii ani nemusím kupovat, stačí je odpájet ze starého motherboardu z počítače.
roland
 
Příspěvky: 16
Registrován: 6. 10. 2015

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod kusmen » 07 led 2016 10:35

Zdar borci, vyvedu Vás z omylu, Korg Poly 800 mám, hraju na něj a ty baterky (buřty) to nepotřebuje. Ty jsou jen na hraní na popruhu. Vevnitř je malá baterka, která zálohuje paměť se zvukama. Klidně ty starý vyteklý vyndejte akorát vám zaserou tišťáky vevnitř. Jinak jsem měnil i tu baterku malou na tišťáku, vybila se a to se to pak vymazalo. :-) Nahrál jsem tam z kompjůtru WAV soubor s orig zvukama z netu a zas to fičí. Teď se mě ulomily dvě půltónový klávesy, tak je sháním.. :-) Nevíte vo něčem? Asi budu muset na ebay, tam jsou.

Nahrávání se dělá kablíkem Jack - Jack 3,5 - z jakékoliv zvukovky, žádnej problém.

Rolande, rolande, ty budeš asi rozumbrada. Odpájením baterky te starého motherboardu si moc nepomůžeš, páč starý motherboard má taky starou baterku na hranici životnosti. Když koupíš za 30Kč novou, máš zase na 25let pokoj.. :-)
kusmen
 
Příspěvky: 1
Registrován: 7. 1. 2016

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod roland » 10 led 2016 17:31

Kusmene, ty zase asi neumíš číst.... Psal jsem, že poudro na baterku (držák baterky) odpájím ze starého motherboardu, ne samotnou baterku. Tím bych si opravdu moc nepomohl.... Mimochodem, už jsem to tak udělal a pouzdro s baterkou jsem si vyvedl do prostoru na ty velké monočlánky (ty buřtíky již stejně nikdy do toho dávat nebudu), abych příště při výměně baterky nemusel rozdělávat synťák.
roland
 
Příspěvky: 16
Registrován: 6. 10. 2015

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod BREDOK » 12 led 2016 15:19

Ahoj "kusmen", tady koukam prodává to co hledáš:
http://www.midi.cz/inzerat/161277/korg-poly-key/
:palec+:
BREDOK
 
Příspěvky: 1
Registrován: 12. 1. 2016

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod fikus65 » 05 bře 2016 02:52

Mám Korg Poly 800 od roku 1985 a to nebyl novej a nikdy jsem tam baterky neměl
fikus65
 
Příspěvky: 1
Registrován: 5. 3. 2016

Re: Korg Poly 800 MkI

Příspěvekod Vašeks » 05 kvě 2016 08:44

ta malá baterka vše udrží. Monočlánky nejsou potřeba. Hraje to na adaptér. Sháním tovární zvuky, na CD nebo Flash pro korg poly 800
Vašeks
 
Příspěvky: 2
Registrován: 4. 5. 2016

PředchozíDalší

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+