Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 01 črc 2016 06:47

Ospravedlňujem sa, ak to tak vyznelo, ale ja neprídávam nový kontrolér. O 14 príspevkov vyšie som to uviedol. Vytvoriť nové Info a potom v "parametroch" alebo "easy" k nemu priradiť kontrolér (predpokladám, že je to aj v pc3k). Ale čo má potom prioritu, alebo aké sú vzťahy medzi priradením v "Parameters" , alebo Control setup ?

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 150
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 01 črc 2016 08:46

MDudas píše:anthea, a neni mozne, ze ten preklad je nejaky blby ?
To si píš, že je! :mrgreen: Obsahuje zásadné chyby v preklade. Preto ho Kurzweil nemá oficiálne webstránke.
anthea_x píše:Vytvoriť nové Info a potom v "parametroch" alebo "easy" k nemu priradiť kontrolér (predpokladám, že je to aj v pc3k).
Nie je. Info je popis k danému programu, na funčnosť programu nemá žiadny vplyv.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 01 črc 2016 09:22

Aj v oficiálny EN manuál pc3k uvádza na str. 6-51 že stránka INFO obsahuje napr. aj soft. tlačidlo "New". Čiže ani podľa tohto zdroja stránka "INFO" nie je len informatívna. Ak tam v skutočnosti tie soft-tlačidlá nie sú, to sa už nehádam , ja ich tam mám.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2592
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 črc 2016 16:15

No ved... a presne to tlacitko NEW iba pridava nove meno kontrolera a k nemu popis. Na funkcionalitu to nema (a ani logicky nemoze) mat ziaden vplyv, pretoze uvedeny kontroler sa moze pouzit na X miestach na Y vrstvach Z roznymi sposobmi. Dokonca sa nemusi pouzit nikde a INFO bude uplne mylne.

Co INFO robi na PC3 - nahradi MIDI cislo kontrolera menom fyzickeho ovladaca, na ktory je ten MIDI kontroler namapovany - cize zlepsuje prehladnost ovladania v programe. Ale inak INFO nema ziadnu priamu vazbu na naprogramovanie ovladacov, je to iba nezavisla textova informacia.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 01 črc 2016 16:46

Až keď si ho vytvorím v "INFO" pomocou "New" , ho budem vidieť v "Parameters", kde k nemu už môžem priradiť fyzický kontrolér.

Pavel1
Příspěvky: 3
Registrován: 21 bře 2015 17:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pavel1 » 05 črc 2016 19:54

Zdravím všechny,potřeboval bych vyměnit dvě klávesy na klaviatuře Kurzweil PC3.Dají se někde sehnat,že bych si je vyměnil sám(nikde jsem zatím na netu nenašel).Nebo to jde jen přes servis.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 155
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 05 črc 2016 20:25

Neverim ze tlacitko info odstartuje proceduru zadavania kontrolerov ktore inak nie su dostupne.HA HA HA to by bol programator blazon.Info tlacitko je iba luxus ktory nemusel ani byt.A na stranke parameters nenastavis cc68-vynutenie mona.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 338
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jusuf » 05 črc 2016 21:40

úplne mimo Kurzweil tému : Concord, čo za Korg Poly400 ? to máš polovicu z osemstovky ? :-)

A teda aby som nebol celkom mimo : raz za čas sa objavia v inzercii rôzne Kurzweil nástroje na predaj - a dosť často sa neviem zorientovať v tých edíciách, SP2, pc2k, le atď ... medzitým som pochopil, že sp je stage piano, taže menej editácie (žiadna ?)...
Mám dojem na Kurz. stránkach som narýchlo nenašiel komplet porovnanie , alebo hľadám zle ?

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 150
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 06 črc 2016 08:15

Pavel1 píše:Zdravím všechny,potřeboval bych vyměnit dvě klávesy na klaviatuře Kurzweil PC3.Dají se někde sehnat,že bych si je vyměnil sám(nikde jsem zatím na netu nenašel).Nebo to jde jen přes servis.
Ahoj, myslíš klávesy TP8? Skús http://syntaur.com/kurzweil_pc.html alebo pohľadaj na http://www.ebay.com

Doma mám v zásobe rezervné klávesy TP8 (jednu oktávu bielych a čiernych). Keby si nikde nepochodil, možno by sme sa dohodli na odkúpení.
jusuf píše:raz za čas sa objavia v inzercii rôzne Kurzweil nástroje na predaj - a dosť často sa neviem zorientovať v tých edíciách, SP2, pc2k, le atď
http://kurzweil.com/knowledgebase/forte ... isons/311/

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 155
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 06 črc 2016 14:16

jusuf píše:úplne mimo Kurzweil tému : Concord, čo za Korg Poly400 ? to máš polovicu z osemstovky ? :-)
Si prvy co si to vsimol Poly 400 nie je je 800. :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2592
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 06 črc 2016 15:14

Pavel1 píše:Zdravím všechny,potřeboval bych vyměnit dvě klávesy na klaviatuře Kurzweil PC3.Dají se někde sehnat,že bych si je vyměnil sám(nikde jsem zatím na netu nenašel).Nebo to jde jen přes servis.
Mas ich zlomene alebo nereaguju? V druhom pripade, myslim, sa nemenia klavesy ale ribbon pod nimi. (pasik s kontaktmi)
Niekedy pomoze aj vycistit alkoholom/vysat vysavacom.

Pavel1
Příspěvky: 3
Registrován: 21 bře 2015 17:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pavel1 » 06 črc 2016 16:45

Mám je zlomené,proto je chci měnit.Zatím jsem to vyřešil slepením,ale určitě bych je chtěl do budoucna vyměnit.Zkusím ještě pohledat na internetu.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 06 črc 2016 17:22

concord píše:Neverim ze tlacitko info odstartuje proceduru zadavania kontrolerov ktore inak nie su dostupne.HA HA HA to by bol programator blazon.Info tlacitko je iba luxus ktory nemusel ani byt.A na stranke parameters nenastavis cc68-vynutenie mona.
Čiže postup prideľovania fyzických kontrolérov CC kontrolérom v PROGRAM režime, ktorý som uviedol vyššie, na PC3K nefunguje ?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 155
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 06 črc 2016 20:57

anthea_x píše:Akurát pozerám manuál pc3k ( český), tak by sa to malo dať aj tam. Str. 6.51 - INFO, Vyskúšaj to aj na programe č.1. : EDIT / VAST / INFO / New / MIDI CC nastav na 68 Legato / OK /Done. ( cz manuál str. 7.22 tabuľka : "68 - Legato - Vypnutí mono prehrávaní" ) Potom by si ho mal na karte PARAMETERS ( mne sa zobrazí hneď po stlačení EDIT , alebo EASY hneď vedľa INFO ) nájsť a ENTER + Switch ho priradiť. Skús. Ja k pc3k nemám prístup.
Nie nefunguje.Na zadavanie funkcii -podla nazvu funkcie- kontrolerom sluzia predovsetkym stranky Program FX ,FUN,EnvControl ,Layer .

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2592
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 črc 2016 22:54

Pavel1 píše:Mám je zlomené,proto je chci měnit.Zatím jsem to vyřešil slepením,ale určitě bych je chtěl do budoucna vyměnit.Zkusím ještě pohledat na internetu.
syntaur.com alebo tunajsi dalen... moc moznosti fakt neni

Odpovědět