Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Kurzweil PC3

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod gari » 19 říj 2016 14:21

Aj ja som song mode pouzival iba na vyrobu riffov a tie som potom pouzival v setupoch. Song mode pre mna predstavoval "nepriatelske" prostredie. Nemali sme sa radi :), bol som na neho totiz dusevne nesposobily a on to casto krat "ocenil" stratou neulozenych dat alebo inymi nevdacnostami :). Ak som robil nejaky song, tak po kratsich blokoch, ktore som si podla potreby kvantizoval, kopiroval, editoval hodnoty, eventy atd.. efekty isli vacsinou az na koniec. Automatizaciu ked tak po nahraní. Ale o zauzivanej workflow sa tu hovorit neda, lebo nejaka extra dlhodoba seriozna robota to nebola. Ak treba, radsej pouzivam iny sekvencer alebo DAW. Tiez by ma uprimne zaujimalo, ci niekto v tom robi a ako to vypada...
Uživatelský avatar
gari
 
Příspěvky: 146
Registrován: 20. 2. 2009

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod 48cube » 21 říj 2016 16:33

dalen píše:Na Youtube sú tutoriály kde Jordan Rudess prezentuje Song mode v K2500 a K2600. Väčšina funkcií je tam zhodná s PC3.


Diky za pripomenuti tech videii, kdysi jsem videa shlidnul. Je cas si dat refresh.
Pro referenci sem hodim odkaz na Song Mode cast Rudessova tutorialu.
Uživatelský avatar
48cube
 
Příspěvky: 134
Registrován: 14. 2. 2013

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod Benqo » 24 říj 2016 09:52

Ahojte,
nemáte niekto Barbove Keys of Gold? Zaujímajú ma hlavne akustické piána, lebo vo videách má ukážky len troch (spolu ich je 8). Čo si o tých piánach myslíte? Nemáte niekto zvukové ukážky aj tých ostatných pián? Nech viem, či sa mi to oplatí kúpiť :)

(ešte doplním, že som písal Barbovi, ale neozýva sa ... :( )
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2
Uživatelský avatar
Benqo
 
Příspěvky: 43
Registrován: 9. 3. 2016

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod dalen » 24 říj 2016 19:24

Za pozornosť stoja clavinety, ale akustické a elektrické piána nedosahujú kvalitu ani toho čo má PC3 v základnej výbave.
Uživatelský avatar
dalen
 
Příspěvky: 142
Registrován: 6. 8. 2013

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod Benqo » 20 pro 2016 10:56

Ahojte,
chcem si trošku spraviť poriadok v nástroji a zoptimalizovať nastavenia. Už sa tu písalo o ExitVolume, no mám pár otázok. Teraz používam pri live jeden setup, kde mám piano, epiano, kb3 + dva pady. Každá zóna má vlastný MuteZone SW a tiež knob na ovládanie hlasitosti. Ale kb3 mi berie takmer všetky FX jednotky a nemôžem si dovoliť mať pri piane Insert FX.
Preto by som chcel spraviť ešte jeden setup, kde by bolo len piano s napr. delayom + pady, ktorý by som používal vtedy, keď nepotrebujem kb3. Tiež s MuteZone sw a knobami na hlasitosť.
Ako by som to mal mať nastavené? Zóny, ktoré sú rovnaké v oboch setupoch, by som mal mať na rovnakých kanáloch? Aké hodnoty by som mal mať na Entry/Exit, aby som napr. v setupe 1 mal pad držaný sustain pedálom, prepnem do setupu 2 a pad stále šiel?

PS: Ako som písal vo Forte fóre, láka ma prejsť na niečo vyššie než je PC3LE. Hlavne kvôli možnosti importovania samplov + editovanie a počet FX. Akú má PC3K61 mechaniku? Je to Fatar TP9 alebo TP9S? Je to úplne že "blato"? :D
Ď.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2
Uživatelský avatar
Benqo
 
Příspěvky: 43
Registrován: 9. 3. 2016

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod MDudas » 27 pro 2016 22:10

Kedze ziadna poriadna odpoved, skusim aspon bla-bla:
Teoria je presne ako pises - rovnake zony - rovnake kanaly - rovnake nastavenia. Cim dolezitejsi nastroj, tim nizsi MIDI kanal. KB3 asi ma prednost pred vsetkym ostatnym (mozno sa mylim). Entry/Exit value by si prave v tomto pripade mal mat vypnute. Neviem ako na Le, my na PC3 mame iba Entry/Exit hlasitost a panoramu. Ostatne kontrolery na kazdom kanale zostavaju zachovane (sustain, mod wheel, pitch wheel, atd)

Prax je - ze to nejde poriadne ani na PC3 a treba skusat. Pre uplne plynuly prechod potrebuje OS mat volne FX units (aspon tolko, kolko bude vyuzivat dalsi Setup). Na toto bezne nestaci ani tych 15 units na PC3, ale ak vypnes, co sa da, tak to mozno pojde. Problem je, ze ked odchadzas zo Setupu, kde Ti KB3 zralo napr. 7 units, tak tazko budes mat nejake volne na plynuly prechod. Toto sa tyka efektov. Potom je tu aj problem polyfonie - 64 hlasov pri Setupe s 5 nastrojmi... hmmm.
Podla mna Ty si typicky pacient na PC3/PC3K alebo este lepsie - nove Forte. :)

(PC361 som ma v ruke 1x a ako sa pamatam, nebola to uplna tragedia. Naopak, teraz pred Vianocami som bol v Muzikeri skusit vsetko mozne, a bol som nechutne prekvapeny, co vsetko dnes vypustaju ako "synth klaviaturu" - dost katastrofa. Ja mam rad moju polovyvazenu PC3).
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2499
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod anthea_x » 01 led 2017 13:32

Zdravím, mohol by mi niekto v skratke - "polopate" vysvetliť rozdiel v sampleri/užívateľských samploch medzi PC3K a PC3A. Vďaka
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod concord » 01 led 2017 21:41

PC3A nema pamat na sample.
Korg Poly800-Kurzweil PC3K
Uživatelský avatar
concord
 
Příspěvky: 110
Registrován: 13. 3. 2016

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod MDudas » 03 led 2017 04:10

...pretoze bola nahradena ROM kartou s pianom...
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2499
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod anthea_x » 03 led 2017 09:31

A existuje “nejaká flash karta", do kt. si môžem uložiť vlastné sample ?
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod concord » 03 led 2017 12:19

Sample sa daju jednoducho ukladat na USB u PC3K.Ale ak chces expornut sample na PC3A tak tam je to pravdepodobne hardwerovo nemozne.PC3A - je zo strany kurzweilu krok spat.Ibaze by sa dala vymenit piano karta za sample flasch.
Korg Poly800-Kurzweil PC3K
Uživatelský avatar
concord
 
Příspěvky: 110
Registrován: 13. 3. 2016

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod anthea_x » 03 led 2017 14:16

A dá sa ?
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod MDudas » 04 led 2017 01:20

Myslim, ze tadialto cesta nevedie. :(
Jednak taky doplnok v ponuke neexistuje... a z vlastnej masiny Ti to tazko niekto preda. Neni to ani nikde zdokumentovane a nikto Ti neprezradi, ci PC3A je plnohodnotne PC3K s ROM kartou namiesto flash ROM karty, alebo su tam aj dalsie HW zmeny.

(opacne to ide - pre PC3K existuje ROM karta German Grand a ta nahradza flash ROM. PC3K ju vie citat, ale potrebuje iny OS update .KUF subor. User sample sa potom samozrejme nedaju pouzivat)
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2499
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod anthea_x » 04 led 2017 16:27

Vďaka. Potom trochu nerozumiem tomuto kroku Kurzweil-u.
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Kurzweil PC3

Příspěvekod gari » 04 led 2017 16:39

Je to v podstate PC3 s pianami German D, Triple Strike, kartou Kore 64 a drevenymi bokmi á la PC3K. Opravte ma ak som nieco zabudol...
Viďás tu: http://kurzweil.com/knowledgebase/forte/product_comparisons/311/
Uživatelský avatar
gari
 
Příspěvky: 146
Registrován: 20. 2. 2009

PředchozíDalší

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], chill, delay, dk, MSNbot Media, sequel78, tony9, Yahoo [Bot], ZaKNeR

reklama
Facebook  Twitter  Google+