Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Kurzweil PC3

Příspěvekod nunu » 12 kvě 2008 21:24

No nemas ani za co, kazdopadne je treba nazyvat veci pravym jmenem. Nemam dojem ze by se jakkoliv ve sve vlajkove lodi Kurzweil prekotne angazoval. Vytrhavas to z kontextu, napsal jsem holou skutecnost o K2600 a k2661, ne o PC3. Mas li pocit ze se modelum k26xx dostava dostatek pece, tak potom ja tento pocit nesdilim a preju castejsi update nez u jejich jednou tolik drahsich bratricku.

Myslim ze jsme tady dostatecne kultivovani lide abychom si udelali kazdy samostatne usudek. Jeden z nejmladsich prirustku je k2661. Je velmi lehke vypatrat kolik prace si dali v kurzweilu s OS ktery je v verzi 1.3 a zvukama ktere jsou ve verzi 100, pripadne pro pridavne ROMy do 2661 ve verzi 101. A co mame noveho v OS1.3 ??? Uz nam exportuje mono vaw bez poskozeni. Tot vse.

Napsal jsi: nunuho klasicky ton, pretoze Kurzweil neupdatuje zvuky tak casto ako by chcel a nie je obkoleseny "modernymi hovadinami". Pocujte ludia, ked chcete "moderne hovadiny", velky displej, vselijake samohrajkove pomocky tak si fakt kupte nieco ine. Kurzweil je pre KLAVESAKOV.

K tomu se nema ani moc smysl vyjadrovat, nikdo se tady nebavi o velkem displeji ani o samohrajce ale o tom, ze kurzweil ty zvuky neupdatuje v rade K nijak zasadne. Mam ve svem okoli fakt par lidi kteri jsou OPRAVDOVI PANI KLAVESACI, ale fakt napicu programatori. Jeden to vyresil nakupem konkurence, dalsi porad breci ze potrebuje do LIVE hrani jeste dalsi synt ke kurzweilu a rolandu s kteryma hraje, dalsi tu 2600 prodal protoze z ni byl kokot. Ano, pro nektere je mozna to programovani trivialita, ale hodne uzivatelu by uvitalo to, o cem jsem psal ja, novejsi zvuky. Nic vic, nic min.

Mas li pocit ze ti tady provadim kolaborantskou cinnost tak tomu tak neni. Pouze ja to vidim z jineho uhlu. Nema cenu se hadat. Nemusis reagovat, ani ja ti tady uz psat nebudu.

Nastesti je K2600 co mam skvela masina, ale mohla by byt pouzitelnejsi pro mnohem sirsi pocet uzivatelu.
nunu
 
Příspěvky: 1559
Registrován: 23. 2. 2003

Příspěvekod Pytkin » 13 kvě 2008 00:23

nunu " a nedaju sa zvuky kupit ? normalne od tretich firiem ? Urcite existuju firmy co robia zvuky aj na kurcvajla .. tak jako na jamahy a rolandy ..

Aj sample CDcka predsa existuju , ne ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Vitus » 13 kvě 2008 01:22

Stejně si myslím, že pravdu máte svým způsobem všichni. To, že existuje na K-serii spoustu samplů a programů, které jsou k dostání je pravda. Pouze vlastníci K26 ale ví, jestli jsou použitelné nebo ne. Já to bohužel nevím, nemám Káčko. Na Káčka hráli špičky (mimo jiné D. Theater, Pink Floyd) a udělali na tom cokoliv. Kdyby Kurzweil toto zužitkoval do presetů...-bohužel pouze něco (abych nekecal něco je ve vintage keys - Zeppelin, Genesis, Yes...). Novější zvuky jsou však asi větší problém....
Zároveň souhlasím s názorem, že změny zvuků u konkurence jsou častější, ale provází je mnohem častěji výměna nástroje, což je nákladnější záležitost - oproti Káčkům řekněme co 2-3 roky. Tak si představte, že byste nový typ Káčka kupovali každé 3 roky...
Na jiných fórech i zde jsem zaznamenal názory, že by to chtělo nové samply. Opět můj osobní názor - myslím, že to není podstatné - daleko více by se udělalo využitím programových možností - ale je otázka, a v tom má pravdu jak nunu tak demsky, jestli by to všechno měli dělat uživatelé nebo programátoři od Kurzweilů. Asi přece všichni. A potom to někdo vidí, jako že Kurzweil na to prdí a jiný, že na to prdí vlastník Kurzweilu....
Nakonec se přikláním (i když jako "jedovatý" vlastník PC3X, který na to zatím taky prdí a čeká na lepší verzi OS) k Demskému - toto je ale fórum o PC3 ne o Káčkách...sorry...
Uživatelský avatar
Vitus
 
Příspěvky: 37
Registrován: 11. 5. 2008
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod a.tom.x » 13 kvě 2008 10:03

demsky píše:nunu: skus stiahnut http://www.demsky.sk/SHINEON.K26.zip

chlapi bavme sa radsej o PC3, Kacka su uz minulost. Treba sa uz sakra zmierit s tym ze je to jeden z najlepsich syntakov 90-tych rokov. Ja mam svoj K2000VP velmi rad a nedam na neho dopustit. Je to moj HLAVNY syntak, ma sound ktory mi maximalne sadol.

Ked Ti nunu tvoj K2600 uz zvukovo nesedi a mas s nim problemy, skus ho strelit niekomu a kup si nieco ine, kazdopadne K2600 uz nebude updatovana zvukovo. Pokial sa ti zvukovo zda zaostala, tak mi ti vazne s tym nepomozeme, budes musiet nieco sam popajkovat...


.... minulost?! PC3 je jenom dalsi reinkarnace K2000
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod demsky » 13 kvě 2008 10:28

a.tom.x: ku vsej ucte by som to tak nevidel, ja napriklad nechapem preco vsetci vravia ze Kurzweil je velmi zlozita masina. Ja si nemyslim ze som nejaka kockata hlava a VASTu celkom rozumiem. PC3 je z uzivatelskeho pohladu omnoho prehladnejsia masina ako moj stary K2000 bez nicoho.

Nechapem ako moze mat niekto problem si importnut nejaky zvuk, dat na nho filter a obalku. K seria ma sice vela algoritmov ale vacsina od 10 vyssie su tazko pouzitelne. Ja som sa vacsinou hral s algoritmom 9 kde je zaklad zvuku obycajny sampel, k tomu som si pridal nejake SAW oscilatory a filter a urobil som na tom kvantum fakt ze peknych zvukov.
Myslim ze toto by som naucil aj moju babicku za jeden den.

Fakt je ten, ze K seria je pre klavesakov co hladaju aktivne aj vlastny sound, nespoliehaju sa len da dodavku zvonka a podla mna PC3 je pozvolna inspirovana tym, co napriklad narvala Clavia do Nord Stage. Nevidim vobec nic zle na tom, ze vylepsili VAST, urobili ho jednoduchsim a dali ho tam.
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod a.tom.x » 13 kvě 2008 11:07

K2000 je velmi logicky system, ale vyzaduje dost znalosti. Kazdopadne zakladni veci se tam delaji velmi rychle a jednoduse. Bohuzel pro vetsinu uzivatelu zvyklych na "0...128" editaci od konkurence je to neresitelny problem.

PC3 i nadale stoji na VAST, akroat kvuli uzivatelum, kteri nejsou schopni ho pouzivat nad tim postavili makra, aby ovladani bylo jednodussi. Zakladni engine je porad stejnej (a za chvili uz to bude 20 let ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod demsky » 13 kvě 2008 11:15

a.tom.x: pozri VAST, to je len nazov, nic viac. chces povedat ze Roland, Korg a Yamaha okrem integrovaneho PCcka prisla s niecim prevratnym? Ma Roland snad lepsi editacny aparat ako bol v XP-50, alebo Yamahovska AWM2 synteza co uz je tiez skor 20 rokov?

Yamaha zrusila PLG system lebo nebol rentabilny a zdal sa im technologicky zastaraly (to napisal sam hovorca Yamahy), teraz to vyuzil Roland (co ma velmi tesi), ale inak okrem toho ze v syntakoch je PC s velkym displejom co sa za 20 rokov zmenilo?
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod nunu » 13 kvě 2008 11:16

Naposledy. Naimportovat sampl a dat na nej neco neni zadny problem asi pro nikoho, ja jsem se spatne vyjadril, uznavam, a naposledy se tady vyjadrim k rade k2600. Ja mel na mysli vytvareni sofistikovanych setupu ktere ziji svym zivotem a aktivne se na nich podili KDFX, jsou v nich lopy, arpegia, proste slozite zalezitosti. Neni to takova prdel, a je to silene narocne na cas. Uznavam ze existuje mnoho samplu ve formatu pro kacka, ale toto jsou vsechno ingredience ze kterych si tu kasicku musis uvarit. Navic vsechny ty samply jsou temer vyhradne pro K2000, neobsahuji nastaveni KDFX a to je to, co dela ty novejsi modely tak silne.

Ty to vidis z pohledu k2000 ktera je o mnoho jednoduchsi, rekl bych nekolikanasobne nez jsou moznosti k2600. Navic je rozdil hrani do sekvenceru a hrani nekde live, tam je potreba ten zvuk co nejvic nabusit a hovadinky v nem potesi. Je fakt mnohem jednoduchsi upravit setup k obrazu svemu, nez jej vytvaret od zakladu sam.

Takze doufam ze jsi pochopil ze mi nejde o to udelat nebo naimportovat nejakou pikacovinu.
nunu
 
Příspěvky: 1559
Registrován: 23. 2. 2003

Příspěvekod a.tom.x » 13 kvě 2008 11:19

Nebudu se s tebou prit. VAST je v necem dost specificky a nektere konkretni zvuky se dociluji prave jeho pomerne vyjimecnymi editacnimi parametry a to ho zvukove odlisuje od zbytku ROMpleru (tyto parametry vsak skoro nikdo nepouziva).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod Vitus » 14 kvě 2008 16:00

Jenom příklad, jak Dave vysvětluje některé editace v PC3 na fóru Sonik Matter nedočkavým novým majitelům, protože stále není manuál...
Vitus

Dave Weiser
May 12 2008, 02:27 PM

Quick response.... tight on time today....

On your guitar sound, hit edit and page over to the right until you see "progfx". Hit edit. Now you should see an fx chain - boxes in row.
Move the cursor to where you'd like to add the new effect and hit the "insert" soft button. Scroll through the effects until you see distortions - I like to use 308 Dist+EQ.
You'll see three soft buttons which say "mod1" "mod2" and "mod3". Go to the first one - on the left column scroll until you see the box which is the distortion you want to assign on a slider (you'll see box1, box2, etc) in the middle column, "parameter", scroll until you see "distortion drive". Now with "adjust" you can set the drive where you normally want it. "Source" lets you choose which slider you're assigning - just move whichever slider you want while holding "enter". The last column lets you choose how much distortion drive you're adding.

Note - you'll want to find "output gain" and do the *opposite* - you'll want to have the *same* slider take off as much volume here as you're adding in dB of distortion. Also, you'll want to play with the "warmth" parameter - I usually assign it to the slider next to the one set on distortion.

Hope this helps. Gotta run....

Dave
Uživatelský avatar
Vitus
 
Příspěvky: 37
Registrován: 11. 5. 2008
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod demsky » 14 kvě 2008 16:10

Hej, no editovat PC3 na tom malom displeji z K2000 moze byt fakt o hubu, potrebuju nejaky frontend ako sol. Pred casom som videl video kde bol pripravovany editor a je jasne vidno ze aj dave weiser je z toho trochu magor :)

http://www.gearwire.com/kurzweil-pc3-002.html

no co uz, boh s nimi :)))
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod a.tom.x » 14 kvě 2008 17:35

... to me v jeho pripade vubec neprekvapuje ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod ligasd » 18 kvě 2008 11:20

Martin píše:Je evidentní, že se s touhle firmou něco nedobrého děje.

Tohle kompletní výrazné zlevnění produktů ... top model PC3X za 57.500Kč u Thomanna nevěstí nic dobrého.

Přesto doufám, že se brzy objeví i další nový produkt PC3Rack.


je třeba si uvedomit, že v roce 1999 kdy se prodávala K2600 za cca +- 3000,- USD, byl dolar za 35-40Kč !!! dneska je za 15! takže by stejná mašina stála ne 120, ale 45 tisíc.. Takže nejde o slevnění produktů, ale poklesu ceny díky poklesu dolaru vůči CZK!
ligasd
 
Příspěvky: 2
Registrován: 18. 5. 2008

Příspěvekod Martin » 18 kvě 2008 11:52

Jo, už jsem ten svůj hloupý výrok přehodnotil.
Snad nám Kurzweil vydrží co nejdéle než Ensoniq a E-mu (který už HW synťáky nedělá)
Cena za PC3 je konečně "přiměřená" :-)
Za 14 dnů budu mít doma 3X, tak jsem na to zvědavý, jak hraje vedle RD700SRX a XS6
Martin
 
Příspěvky: 850
Registrován: 4. 4. 2004
Bydliště: Jižní Morava


PředchozíDalší

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+