Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

PHYSIS K4

PHYSIS K4

Příspěvekod Romix » 09 úno 2016 15:02

Zdravicko, chtel bych si casem misto meho starsiho keyboardu (Yamaha PSR 443) poridit tuhle vecicku:
http://kytary.cz/physis-k4/HN141596/

Co na ni rikate? ma nekdo zkusenost? Chtel bych zkusit zacit pracovat s Native Instruments Komplete spolu s timto Midi...
Romix
 
Příspěvky: 14
Registrován: 2. 2. 2016

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Sabiani » 09 úno 2016 15:08

Neni lepsie kupit nieco taketo?
http://www.native-instruments.com/en/pr ... -s-series/
To je hned nadefinovane na NI komplete..
Uživatelský avatar
Sabiani
 
Příspěvky: 193
Registrován: 25. 4. 2013

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Romix » 09 úno 2016 15:28

Taky jsem se na to dival, ale pak mi prislo ze ten PHYSIS K4 tech moznosti zive editace toho zvuku ma vic, to by melo v NI Komplete taky fungovat ne?
Romix
 
Příspěvky: 14
Registrován: 2. 2. 2016

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Fractal » 09 úno 2016 16:21

tyhle dva výrobky se těžko porovnávají, Physis je pro pianisty, né pro keyboardisty, s možností defacto expanze na Physis Piano, cenově taky trochu jinde

po zkušenostech s Yamahou PSR a v případě užívání Komplete bych volil radši NI S-series
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2580
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Romix » 09 úno 2016 17:01

To ze je to pro pianisty mi naprosto vyhovuje prave. Keyboard jsem mel jen na takovy nauceni a otukani. Chtel bych urcite lepsi klaviaturu, nez ma prave ta Yamaha, kterou mam doma a abych mohl prave "live" editovat zvuk. Nicmene nevim, zda to bude kamaradit s Komplete. Je jasny, ze Midi primo od nich bude asi nejlepsi volba, ale tam tech cupliku, tolik neni, cili hadam, ze v tomhle by mohl mit prave Physis trosku navrch...asi...
Romix
 
Příspěvky: 14
Registrován: 2. 2. 2016

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Sabiani » 09 úno 2016 17:50

Tak mne pride ten Physis trosku overkill, ani cena neni uplne najnizsia.
Suhlasim s tymto:
po zkušenostech s Yamahou PSR a v případě užívání Komplete bych volil radši NI S-series
Uživatelský avatar
Sabiani
 
Příspěvky: 193
Registrován: 25. 4. 2013

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod TOM-Thak » 09 úno 2016 18:22

Ty NI jsou super - jednak ten jejich browser na zvuky, ze muzes prochazet nastroje nehlede na typ plug inu a pak taky to, ze to mam touchkmoby a ma to taky dalsi pomocniky typu podsviceni key switchu pro knihovny v kontaktu, chord mode, a vsechny parametry muzes strankovat. Neumim si predstavit co chces pri zivem hrani editovat? Kdyz hrajes obouruc tak nic a kdyz hrajes jednou rukou tak druhou max. jeden parametr. No a pokud ti jde o lazeni zvuku, tak v tom je NI serie fakt super, protoze ma automap na NI plug iny a diky tomu hned vidis pod knobama parametry a jejich hodnoty a pak muzes listovat stranky a jit po vsech parametrech. To nez bys takto dobre namapoval ten K4, tak by ses z toho zblaznil... zabralo by ti to hodne casu namapovat dobre vsechny plug iny.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3786
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod rolyam » 10 úno 2016 10:16

... když se zmiňovala mechanika klaviatury ... nemají náhodou oba nakonec stejnej Fatar? Z tohohle pohledu bych asi z toho NI strach neměl (http://www.native-instruments.com/en/pr ... d-details/).
Ale ten Physis se mi líbí taky (kratší verze K5) :-)
rolyam
 
Příspěvky: 58
Registrován: 19. 5. 2011

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Romix » 10 úno 2016 20:39

No nevim no... Navic u toho NI platis jeste za software, kterej k tomu je jakoze zdarma. Nicmene, kdyz uz mas Komplete Ultimate doma, tak to v podstate cast kupujes znova... Ten physis vypada jako poradny delo..:)
Romix
 
Příspěvky: 14
Registrován: 2. 2. 2016

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Romix » 10 úno 2016 20:50



docela by me zajimalo, pres jaky zvuky to hraje...:)
Romix
 
Příspěvky: 14
Registrován: 2. 2. 2016

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod tony9 » 10 úno 2016 23:19

Ten Physis má i parádní konektivitu midi i usb. Já mám doma Akai MPK - 88 a štve mě na tom, že můžu ovládat buď počítač a nebo synťák zvlášť. Obojí dohromady nejde. Jinak sem spokojený. Zase ten NI je pro Komplete přímo udělaný. Ono vše má své pro a proti.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1231
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: PHYSIS K4

Příspěvekod Fractal » 09 lis 2016 19:39

Má někdo výrobek od Viscount Instruments? Zkušenosti s jejich customer service? Hledám na netu info ohledně rozdílů mezi Physis modely H1, H2, H2 Plus a H3, na forech je nezřejmé, který z těchto modelů má "tu horší" hlučnou klaviaturu, na kterou si uživatelé stěžovali, myslím že Viscount používá tři typy: lehce upravený Fatar TP100, Fatar TP40 a třetí typ je mi neznámý, každopádně mě zajímá speciálně Physis Piano H2. Kdyby někdo měl alespoň nějaké ty zkušenosti s klaviaturou a odezvou, jak se na to hraje, třeba jen z rychlíku, dík
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2580
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko


Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], MSNbot Media, rastis, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+