Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Roland Combo VR 09

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod Keyboarder » 17 kvě 2016 14:24

Mi by taky kombinace pouze dvou zvuků na celý repertoár nestačila, takže chápu, že se chceš podívat po něčem jiném, ale Krome bylo pro mne asi to největší zklamání. Zvukově mne neoslovil vůbec (to je ovšem věc vkusu), ale jeho provedení je spolu s Krossem asi to nejhorší, co se dá koupit, a klaviatura je ještě horší, než u Yamahy MOX - a to je co říct.
Teď se ale na MIDI znovu objevila Yamaha CS6X: http://www.midi.cz/inzerat/167332/yamaha-cs6x/
Je to poctivě vyrobený nástroj s velmi slušnou klaviaturou s aftertouchem(!) a zvukově horší než Krome není (má dokonce i možnost rozšíření o PLG karty, což už ani Motif XF nemá) a její konstrukce přežije Krome o desítky let. Než koupit použitého Kroma, tak to bych raději šel do tohoto - za méně peněz více muziky
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750
Uživatelský avatar
Keyboarder
 
Příspěvky: 165
Registrován: 4. 10. 2009
Bydliště: Havířov

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod vasek » 17 kvě 2016 16:19

Tyto stížnosti na Kroma jsem už zaznamenal a samozřejmě to řeším... Do té Yamahy bych nešel minimálně kvůli tomu klavíru, ten se mi hodně nelíbí. Celkově má ta Yamaha na můj vkus takovej syntetickej zvuk, to není můj cup of tea. Ale díky za tip.
vasek
 
Příspěvky: 1823
Registrován: 11. 2. 2005
Bydliště: Brno

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod hubert » 17 kvě 2016 16:28

Vasek: Na VR09 vies kombinovat dva zvuky do layer a plus dalsi jeden alebo dva party zo syntakovej sekcie do splitu resp hrany z inej klaviatury na inom MIDI kanale...
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod vasek » 18 kvě 2016 08:33

To by bylo bezva, ale prostudoval jsem manuál a nevypadá to, že by to šlo... :-(
vasek
 
Příspěvky: 1823
Registrován: 11. 2. 2005
Bydliště: Brno

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod Pytkin » 18 kvě 2016 09:39

Vasek : to co povie Hubert , tomu ver ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21237
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod vasek » 18 kvě 2016 10:06

No právě, takže jsem z toho v rozpacích :-)
vasek
 
Příspěvky: 1823
Registrován: 11. 2. 2005
Bydliště: Brno

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod Keyboarder » 18 kvě 2016 10:42

Mi se na klaviaturu nástroje nepodařilo dostat více než dva zvuky současně (ale to mi pro "druhý nástroj" stačí).
S externí klaviaturou jsme však někde jinde. Jak jsem psal dříve, tak ve VR09 jsou 2 nezávislé zvukové moduly, takže externí klaviturou lze hrát i zvuky ze sekcí, které momentálně na klaviatuře nemám. K dispozici jsou 3 MIDI kanály pro hammond, 2 pro sekci piano, 2 pro sekci synth a 1 pro bicí. A druhá možnost je ta, že pokud si zvolím, že příchozí MIDI data půjdou do druhého modulu, mám k dispozici všech 16 MIDI kanálů a kompletní banku GM2, takže pokud to ta master klaviatura umí, můžu si navrstvit či jinak zkombinovat až různých 16 zvuků! S polyfonií 128 hlasů lze zcela jistě dosáhnout nadstandardních zvukových kombinací.
Naposledy upravil Keyboarder dne 18 kvě 2016 10:55, celkově upraveno 1
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750
Uživatelský avatar
Keyboarder
 
Příspěvky: 165
Registrován: 4. 10. 2009
Bydliště: Havířov

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod Keyboarder » 18 kvě 2016 10:52

Dodatek:
Teď jsem si ještě vyzkoušel, že pokud pracuji v tom prvním popsaném režimu (3 MIDI kanály hammond, 2 piána, 2 synthy a 1 bicí, tak zbývající MIDI kanály jsou nasměrovány do toho GM2 modulu, takže i tady je k dispozici všech 16 MIDI kanálů. :D Architekturu tohoto nástroje nevymýšlel žádný trouba! :D :D :D
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750
Uživatelský avatar
Keyboarder
 
Příspěvky: 165
Registrován: 4. 10. 2009
Bydliště: Havířov

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod vasek » 18 kvě 2016 11:53

A není to tak, že dostat víc než 2 zvuky na jednu klaviaturu naráz lze pouze pomocí IPad editoru?
Fakt googlím jak ďas a nikde nic...
vasek
 
Příspěvky: 1823
Registrován: 11. 2. 2005
Bydliště: Brno

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod hubert » 18 kvě 2016 12:27

Sorry, len telegraficky lebo odbieham, ale v principe ide na VR09 urobit v nutri kazdej sekcie dual a medzi sekciami split...uz je to davnejesie co som nemal pod rukami VR09 ale v ramci kazdej sekcie sa da vrstvit dva zvuky a split medzi sekciami je k dispozicii potom tiez. Ale pokial sa navrstvi zvuk piano z jednej sekcie a strigs z inej sekcie tak uz na solovy zvuk zostava len iny MIDI kanal a extra MIDI keyboard...
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod vasek » 18 kvě 2016 12:33

Aha, děkuji, hubert.
vasek
 
Příspěvky: 1823
Registrován: 11. 2. 2005
Bydliště: Brno

Re: Roland Combo VR 09

Příspěvekod giom » 22 úno 2017 18:40

Vie mi prosím vás niekto poradiť , kde nájdem na VR 09 nastavenie RX MIDI channel? Chcem prepínať zvuky a registre iným masterom ( Kurzweil PC 3 k ) a neviem akým spôsobom to na tomto Rolande funguje. Ďakujem
Uživatelský avatar
giom
 
Příspěvky: 104
Registrován: 28. 10. 2008

Předchozí

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, MSNbot Media, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+