Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Roland D-20 do sysex

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 26 črc 2016 23:51

No tazko sa to riesi , ked nastroj nemame pred sebou ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod HonzaRez » 31 črc 2016 19:22

Bohužel, fakt to nedovedu pořádně vysvětlit, jednodušší synťák podobné problémy většinou nedělá... LA syntézu se se asi těžko od základů naučím, proto jsem taky tu D20 koupil jako levnou hračku, do které to prostě nakopíruju a budou to jenom doprovodné klávesy na smyčce a plochy. Protože teď nikde nehraju, chtěl jsem tomu dát čas a hezky si to připravit, no byl to úplně promarněný čas, neposlouchá to a půjde to z domu...
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod A.P. » 01 srp 2016 11:49

Taky mam, jak pise Pytkin, pocit, ze problem bude u Tebe.
Sice D20 neni zadny zvukovy zazrak (ja jsem vyrostly na D50), ale zbavovat se ji kvuli tomu, ze neco nejde hnedka rozbehat, by asi byla skoda... Predpokladam, ze tyto datove prenosy budou reseny hodne podobne jako na D50, takze asi zkusim stahnout manual na D20, zapnout D50 a porovnat, co se kde nastavuje...
A.P.
 
Příspěvky: 60
Registrován: 22. 5. 2003
Bydliště: Pardubice

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 01 srp 2016 12:26

Urcite to neni pokazene .. len to treba spravne pouzivat .. najst vhodny editor a nabuchat tam zvuky .. tych je dost .. ale ani programovat to neni nijak zlozite ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod HonzaRez » 04 srp 2016 20:55

Ahoj, díky všem za trpělivost a nápady, dostal jsem od uživatele AP radu na program Sounddiver. K tomu jsem ještě vyzkoušel MidiQuest a oba programy krásně komunikujou...
Ale ihned jsem zjistil, že mám zásadní problém v "termitech". Patch se tam užívá jenom v módu Performance, takže to je bezpředmětné...
Všechno, o co se snažím a co mám v sysexech, jsou timbres (asi). Potíž je v tom, že oba programy ukazujou timbres zase jen jako 64 pozic...
A ten Midiquest má položku s názvem "Timbres old" a to konečně ukazuje 128 pozic obou bank, ale zase to nemá jména a zatím se mi nepovedlo tam cokoliv vložit, jen to ukazuje aktuální obsah paměti Rolandu. Potřeboval bych to spustit offline, vložit do toho to, co jsem si předtím exportoval a pak do Rolandu poslat celý balík...
No dám tomu ještě čas, uvidíme, jestli to dokáže importovat sysex soubory, otevře se to bez možnosti měnit nebo přesouvat jednotlivé položky...
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 05 srp 2016 01:05

Jo .. Takze prichadzame k jadru pudla .. Cital si navod ? Tam je vsetko popisane ..

http://soundprogramming.net/manuals/Rol ... Manual.pdf

patches : 128
timbres : 128
Preset tones 128 , user 64

Takze .. Nastroj sklada zvuky z takzvanych partialov .. Partial je jeden "generator" .. Jeden zvuk moze mat 1-4 partialy .. ked pouzijes zvuk s jednym partialom , zahras 32 tonov .. Ked mas komplexny zvuk so 4mi partialmi , tak zahras len 8 tonov (32/4) .. Jeden zvuk sa nazyva TONE .. Tych je 128 pevnych a 64 programovatelnych .. Tieto tone sa potom volaju do TIMBROV (nepamatam , ci to je priamo , alebo to ma este navyse dake setup parametre typu rozsah pitchbendu a pod) .. Tie sa pouzivaju v multitimbralnom rezime .. Alebo mas mod performance a tam sa tieto TIMBRE, resp. TONES volaju , ze vyberies 2 .. a medzi nimi spravis WHOLE , SPLIT alebo DUAL .. Tychto PATCHov mozes mat v nastroji 128 ..

Cize do nastroja potrebujes dostat jak patche (banky A/B) , tak aj timbre to uzivatelskej memory (oznacuje sa asi I) , lebo inak ti tam nebude hrat to co ma ..

Kukni toto .. Tu su dake zvuky na predaj .. http://www.patchmanmusic.com/rolandd10d20.html
V kazdom mas 128 PAtchov a 64 timbrov ..

Ak este nerozumies , tak sa pytaj ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod HonzaRez » 05 srp 2016 20:46

Ahoj Pytkine, díky moc, fakt si toho vážím, že se mi tady lidi věnujou, snad z toho bude i výsledek...
Přibližně tohle všechno jsem v návodu přečetl, ale bohužel je tam dost věcí nejasných, ten návod nemůže popisovat software, který vznikl až o pár let později... Takže já teď nedokážu zjistit, co je vlastně obsahem těch sysexů, které jsou ke stažení, jestli jsou to patches (performance), timbres nebo tones...
Co tenhle oprásek, pomůže to k něčemu? Pro mě to konečně vypadá logicky, i když to nefunguje. Ale možná že to chápu úplně celé blbě...

Obrázek
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 05 srp 2016 23:46

na lavo je 64 user tones .. a na pravo su timbres ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod HonzaRez » 06 srp 2016 22:10

Tak já to nechápu, to je úplný rozpor. Ty bicí zvuky jsou to, co jsem tam poslal v sysexu. Je jich 64, ale v bankách A+B, takže celkem 128. A když si tam pošlu sysex, který má 43kB, tak budu mít 128 různých "zvuků" ve dvou bankách a všechny mají jména tak, jak je má Roland na displeji. Ale žádný software mi těchhle 128 "zvuků" nedokázal zpřístupnit... Tak nevím, fakt tomu nerozumím.
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 06 srp 2016 22:41

sysexy by mali byt 2 .. jeden na tones a jeden na patches alebo timbres ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod HonzaRez » 07 srp 2016 20:16

Tak pokud jsem četl nápovědu k těm sysexům v diskusi na Yahoogroups, tak se měly posílat pouze v módu Multitimbral. A jsem si skoro jistý, že od té doby, co s tím blbnu, se mi v tom Rolandu Performances nezměnily, pořád jsou tam stejné názvy, jedině se mění jejich obsah-zvuk, myslím, že A11 je Warmpad, který zní pokaždé jinak, ale jméno se nezměnilo. Čili ty sysexy jsou opravdu jenom tones nebo timbres, pořád v tom nemám jasno...
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Roland D-20 do sysex

Příspěvekod Pytkin » 08 srp 2016 00:54

no .. hlavne by si mal vediet , co si stiahol a co tam vlastne posielas .. tym by si mal zacat .. alebo realne zacni sa ucit robit s tymi editormi , o ktorych si tu pisal .. tie urcite funguju ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21211
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Předchozí

Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+