Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Roland Fantom X6

Roland Fantom X6

Příspěvekod anthea_x » 22 zář 2015 21:22

Zdravím, chcel by som si aj touto formou overiť pár údajov o tomto nástroji. Má jeho klaviatúra aftertouch a ak áno, ako sa dá overiť jeho funkcia. Doniesol mi ho kolega, kt. tvrdí, že by tam mal byť, v nástroji sa neviem orientovať a dohmat klávesy je tvrdý, necítiť tam tú gumu (?) ako na mojom pc3le6. Ďakujem
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod rolyam » 23 zář 2015 09:12

Aftertouch má ... viz např. specifikace: http://www.rolandus.com/products/fantom ... fications/
Funkčnost bych ověřil: projet pár presetů (např. nějaké Lead zvuky) na X6 a zkusit jestli to reaguje ... a nebo připojit přes midi k PC3LE6 jako masterkeyboard a otestovat na známých programech z PC3LE6 (předpokladem je, že aftertouch nebude vypnutý - jak vysílání na X6 tak příjem na PC3LE6 - to se bude muset případně kouknout do manuálu co a jak).
rolyam
 
Příspěvky: 58
Registrován: 19. 5. 2011

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod anthea_x » 23 zář 2015 15:48

Neviem ako má reagovať jeho klaviatúra pocitovo na dohmat, ale mne sa vidí tvrdý, akoby tam chýbal ten senzor. Nemá nejaký servisný režim, ako Kurzweil, kde by som si okamžitú hodnotu AT skontroloval ?
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod rolyam » 23 zář 2015 22:39

... s tím monitorováním přímo na nastroji třeba poradí někdo kdo ho vlastní, já ho nemám.
Pak ještě tedy nabízím radu: připojit k PC, nainstalovat MidiOX a zmonitorovat tok midi událostí z X6 do PC.
rolyam
 
Příspěvky: 58
Registrován: 19. 5. 2011

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod anthea_x » 24 zář 2015 21:10

Fantoma som cez MIDI prepojil s pc3le6, na ktorom som cez "Panic" + "Info" / Midi sledoval udalosti z Fantoma. Z klaviatúry išli len "Note On" a "Note Off", na Ch1 a Poly pressure na ch10 išlo s padov. Je to niekde vypnuté? Ani manual viac svetla nepriniesol, hoci na str. 333 uvádza: ... [X6] 61 keys (with velocity and channel aftertouch). Hm, čo ďalej? Poradí niekto?
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod pavlii » 25 zář 2015 14:29

Že by manuál neobsahoval krátkou zmínku o zapnutí/vypnutí/nastavení ChAT, pokud jím nástroj disponuje..?? Hmmmm..... no ale už jsem viděl nepochopitelnější věci...

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2954
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod anthea_x » 25 zář 2015 18:26

Mám pár dní na rozmyslenie, či si ho nechám. Prvý krát ho mám v rukách, manuál v angličtine. Už som hľadal v manuáli aj podľa kľúčových slov. Dostal som sa do rôzných nastavení. Nie, aftertouch na klaviatúre zatiaľ nefunguje. Nevylučujem chybu aj v sebe. Chcem len rýchlo vylúčiť (dokázať) jeho poruchu.
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod pavlii » 26 zář 2015 00:37

No já teda nevím, ale v manuálu je celkem 129 výskytů slova Aftertouch, takže třeba namátkou str. 88 - nastavení ovlivnění prodloužení/zkrácení Wave pomocí AT, str. 106 - kontrola MIDI zpráv pro Part v Performance režimu, str. 118 - zapnutí/vypnutí vysílání AT pro Part atd. Fakt celý manuál číst nehodlám 8)

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2954
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod MDudas » 27 zář 2015 01:37

Google is our friend...
Pady posielaju Polyphonic Afterotuch , klavesnica ma mat normalny Channel Aftertouch.
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2498
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod anthea_x » 27 zář 2015 07:42

Hej, pomôž si sám, aj google ti pomôže. :-) Napr. keď som AT pridelil napr. knobu 2, tak pri jeho pohybe sa zvuk niektorých patch menil. ( kt. ho mali naprogramovaný) Ale klaviatúrov nie. ( pri pitch to išlo naraz aj na knobe aj páčkou) Ale v part information figuruje len "AFTERTOUCH" ( bez rozlíšenia aký ) a reaguje len na pady.( zobrazuje jeho momentálnu hodnotu) Aj po Factory reset. ChAT nenahráva ani do tracku. Zapnutý je aj v "Control Switch Settings (Ctrl Switch)" . Takže ma to viac a viac utvrdzuje, že jednoducho nefunguje. ( ale radšej by som sa mýlil) Alebo pristúpiť k "pitve" ?
anthea_x
 
Příspěvky: 170
Registrován: 8. 5. 2014

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod MDudas » 28 zář 2015 15:36

Nuz vychadzajuc z tvojho spravneho predpokladu, ze Factory Reset taketo veci musi zapnut... neznie to uplne dobre... Zeby vypadnuty kabel ?
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2498
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod giom » 22 úno 2016 19:31

Zdravím Vás, chcel by som sa informovať , ako sa dá urobiť update systemu Roland Fantom X7 z 1,0 na 2,0 . Ak som správne pochopil, je k tomu potrebný nejaký upgradekit Funxup1 ???? V živote som sa s tým nestretol a kamarát mi priniesol Fantom X7 aby som mu s tým pomohol, no som pravdupovediac v koncoch... Ďakujem za každú odpoveď.
Uživatelský avatar
giom
 
Příspěvky: 104
Registrován: 28. 10. 2008

Re: Roland Fantom X6

Příspěvekod MDudas » 26 úno 2016 02:30

Oficialnu stranku si cital? Je s tym nejaky problem ?
http://www.roland.com/support/by_produc ... ivers/2105
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2498
Registrován: 12. 7. 2011


Zpět na Klávesy


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], MSNbot Media, ReaktoplazmAR, Rudys, Stan, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+