ekeaze : jasne .. ziaden problem .. dle vetsiny ale bola stejna aj ta prva verzia akurat v suboroch bolo vidno , ktora je z logicu .. to mohlo posunut tvoj usudok
pod dekou nebo nad dekou.. stejne si to pak doupravis na masteru.. napriklad moje nova soft elysia alpha to pak hezky pozvedne zase do vysek. co bych spis videl jako mozny minus je zminovany rozdil v transparentnosti basu.
Tak jsem si taky zkusil udelat testovaci mix. 22 stop na -3dB, export z Pro Tools 8 LE a to samy z Logic Pro X. Potom obe stopy do LPX, na jedny phase invert, vysledek zesilenej o 60dB a peak na -72dB...
thovt : no zistili sme ze cubendo, logiX, PT 8 LE robia mixdown rovnaky .. mozno ableton ma nejaky svoj iny summing .. Este ma napada .. podstatne je , ako soft robi panoramu .. bezne je , ze ked je stopa v strede , tak je stisena o 3dB .. aby pocitovo pri zmene panoramy hrala rovnako .. v kazdom softe je na to nastavenie .. Ableton to mozno nema .. Alebo to mas nastavene na 0dB ..
Takto sa to nastavuje v Logic X .. Je to v project preferences :
Aha .. takze scrubbing sa zapina tak , ze musis si clovek do panelu dat pauzu .. stlacit pauzu .. aby nebol transport v stave stop , ale pause .. a potom chytim prehravaciu hlavu a scrubujem .. ale trosku divny scrub to je .. nefunguje tak dobre ako v nuende ..
Kdyz odecitam signal LPX a PT nebo LPX a ABL, tak je vyslednej sum stabilni, zatimco pri PT vs. ABL prubeh sumu odpovida prubehu puvodniho mixu. Da se z toho neco vydedukovat?