jinak já tu druhou verzi ještě neposlechl, nebyl klid, ale lde většiny to bude stejný.
Logic a jeho poddekovy mixdown
Re: Logic a jeho poddekovy mixdown
pytkin: gratulace , taky jsem měli před 1,5 měsícem 2,8 kg 49cm, pak spadla ale na 2,5 než manželka začla kojit. Takovej pidi prcek 
jinak já tu druhou verzi ještě neposlechl, nebyl klid, ale lde většiny to bude stejný.
ekeaze : jasne .. ziaden problem .. dle vetsiny ale bola stejna aj ta prva verzia
akurat v suboroch bolo vidno , ktora je z logicu .. to mohlo posunut tvoj usudok 
to jsem nevěděl, že to tam je vidět.
Pytkin: Blahopřeju k mrňouskovi. Fešák.
pod dekou nebo nad dekou.. stejne si to pak doupravis na masteru.. napriklad moje nova soft elysia alpha to pak hezky pozvedne zase do vysek. co bych spis videl jako mozny minus je zminovany rozdil v transparentnosti basu.
pytkin: gratuluji! parada.
pytkin: gratuluji! parada.
Tak jsem si taky zkusil udelat testovaci mix. 22 stop na -3dB, export z Pro Tools 8 LE a to samy z Logic Pro X. Potom obe stopy do LPX, na jedny phase invert, vysledek zesilenej o 60dB a peak na -72dB...
Pokousim se udelat to samy v Abletonu a z neznamyho duvodu je mix hlasitejsi. Nemate nekdo tuseni cim to je?
Nemáš pri exporte zakliknuté NORMALIZE ON?
Normalizace to neni.
thovt : no zistili sme ze cubendo, logiX, PT 8 LE robia mixdown rovnaky .. mozno ableton ma nejaky svoj iny summing .. Este ma napada .. podstatne je , ako soft robi panoramu .. bezne je , ze ked je stopa v strede , tak je stisena o 3dB .. aby pocitovo pri zmene panoramy hrala rovnako .. v kazdom softe je na to nastavenie .. Ableton to mozno nema .. Alebo to mas nastavene na 0dB ..
Takto sa to nastavuje v Logic X .. Je to v project preferences :
Takto sa to nastavuje v Logic X .. Je to v project preferences :
- Přílohy
-
Akurat som nasiel v nastaveniach scrubbing .. ako sa zapina ?
- Přílohy
-
Aha .. takze scrubbing sa zapina tak , ze musis si clovek do panelu dat pauzu .. stlacit pauzu .. aby nebol transport v stave stop , ale pause .. a potom chytim prehravaciu hlavu a scrubujem .. ale trosku divny scrub to je .. nefunguje tak dobre ako v nuende ..
Pytkin: Mas pravdu, je to jinym panning law, Ableton zesiluje o 3dB v plnym L nebo R, a center nechava na 0dB.
Kdyz odecitam signal LPX a PT nebo LPX a ABL, tak je vyslednej sum stabilni, zatimco pri PT vs. ABL prubeh sumu odpovida prubehu puvodniho mixu. Da se z toho neco vydedukovat?
thovt : jasne .. potom vy to v podstate v abletone malo hrat o 3dB hlasnejsie .. cize uber master -3dB .. alebo teda daj vsetky stopy na -6dB ..