Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod Sonarmusicman » 23 črc 2016 18:40

Tube MP a UA-33 – kopie.jpg
Tube MP a UA-33 – kopie.jpg (92.45 KiB) Zobrazeno 621 krát


Ahoj kamarádi.

Mám mikrofon s fantomovým napájením, dále předzesilovač TUBE MP a převodník Roland UA-33. TUBE MP i Roland mají tlačítko na zapnutí a vypnutí fantomu. Nevím, jak správně propojit mikrofon a uvedená zařízení. Mikrofon poskytuje slabý signál a při zapojení do UA-33 je minimálně vybuzen i při nastavení na maximum. Tak jej chci ještě předtím zesílit v TUBE MP předzesilovači. Pokud vše propojím podle obrázku a zapnu fantoma u obou zařízení, můžu je spolu s mikrofonem poškodit? Dále viz. obrázek. Díky, Petr
Sonarmusicman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 20. 3. 2012

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod tony9 » 23 črc 2016 18:59

No podle mě, když signál zesílíš v předzesilovači, tak ho dál posíláš do linky a ne zase do předzesilovače na kartě. Phantom si zapneš jen na předzesilovači.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod Sonarmusicman » 23 črc 2016 19:04

Takže z toho, co píšeš, vyplývá, že nezapínat fantoma na UA33. Chápu to dobře?
Sonarmusicman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 20. 3. 2012

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod tony9 » 23 črc 2016 19:06

Jo chápeš.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod Sonarmusicman » 23 črc 2016 19:07

A co se stane, když fantoma nezapnu na TUBE MP a zapnu ho na UA33?
Sonarmusicman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 20. 3. 2012

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod tony9 » 23 črc 2016 19:11

Zkus ten předzesilovač úplně vynechat, a zapoj ten mikrofon jen do karty a tam zapni fantom. Podle mě by to mělo fungovat.
Co to udělá když to zapojíš jak si řekl nevím. Jen doufám, že ti to ten mik. neodpálí i s kartou.
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 4. 9. 2003
Bydliště: Blatnice pod Sv. Antonínkem

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod jammix » 24 črc 2016 20:15

máš trochu zvlaštne otázky, nestretol som sa s tym že by nejaky predzosilnovač nedokazal vybudiť gainom signal až do clipu . Rozdiel je len kedy začne neprijatelny šum .
Na obrázku vidim dynamicky mikrofon , pre ten fantom nepotrebuješ, dokonca som už čital nejaký návod kde nedoporučovali zapinať nesymetrické dynamicke mikrofony na vstupoch kde je aktivovany fantom,. Zrejme preto že je jedna vetva uzemnená a nejak mu to škodí ,. ja sam mam skusenosti , že ked som tak robil tak mi potom nejaku dobu vstup s fantomovym napajanim vyrabal ruchy ,.
Existuju aj dynamicke symetricke mikrofony vačšinou tie nad 40eur :wink:
Kondenzatorovy mikrofon nedokaže vyrobiť signal (ako dynamický ) , dokáže len vytvoriť zmenu napaťia a preto musi s nejakym napaťim pracovať a to je práve ten fantom , ktory je privadzany na oba póly symetrickeho konektora preampu . Tak ak máš kondenzátorovy mikrofon zapajaj fantom len tam kde máš aj strčený kábel od mikrofonu .
jammix
 
Příspěvky: 216
Registrován: 2. 7. 2015

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvekod Kelley » 24 črc 2016 21:19

Symetrické dynamické mikrofony jsou kupodivu i levné "číny", třeba Soundking EH002. Akorát že se k němu dodává nesymetrický kabel XLR-jack. Stačí vyměnit kabel za XLR-XLR. Jo a nesymetrické mikrofony (nebo spíš nesymetrické kabely) do vstupu se zapnutým fantomem nezapojovat!
Kelley
 
Příspěvky: 246
Registrován: 10. 3. 2009
Bydliště: Brno


Zpět na Mikrofony a předzesilovače


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], mando, pavlii

reklama
Facebook  Twitter  Google+
cron