Mikrofony a preampy Lineaudio (Švédsko)

Mikrofony a předzesilovače
Ivo
Moderátor

Mikrofony a preampy Lineaudio (Švédsko)

Příspěvek od Ivo »

Tyto mikrofony a preampy jsou známé a slavné nejen tím jak jsou kvalitně vyrobené (ručně ve Švédsku), ale především proto že znějí skvěle a stojí velmi málo ...

http://www.lineaudio.se

Za jejich kvalitou stojí (bohudík i bohužel) to, že jsou dílem jediného člověka - Roger Jonnson. Bohužel říkám proto že tím je výrobní kapacita poněkud omezena. Už nějakou dobu se snažím aby bylo možné si tyto mikrofony a preampy tady poslechnout a vyzkoušet. Skvěle znějící věci za velice přijatelnou cenu je něco co mě vždycky velmi zajímá (mezi těmi mraky neskvěle znějících věcí).

Právě jsem měl půlhodinový telefonát s panem Jonnsonem, zdá se že má přesně opačný problém než většina jiných výrobců - poptávka značně převyšuje nabídku. Dělá to všechno sám a nestíhá. Když jsem se ho ptal proč tedy do výroby nezapojí víc lidí, říkal, že problém je že nejsou tak pečliví jako on a že by se pak kromě vlastní výroby musel zabývat i tím, že by je musel kontrolovat ... Takže je velmi pozadu s naplňováním objednávek.

Ale domluvil jsem se s ním že by mi sem časem poslal stereo pár omni i CM3 (širší kardioida) tužek a jeho dvoukanálový preamp na vyzkoušení. Tak jsem na to zvědavý. Zmiňuju se o tom, protože někteří z vás se tu na tyto mikrofony ptali ... Takže snad už bude brzy možnost je tady fyzicky mít a vyzkoušet. Podle referencí by to měli být nesmírně kvalitní mikrofony se zvukem směrem k Schoeps, za zlomek ceny, podobně i preampy ...

Obrázek

STi

Re: Mikrofony a preampy Lineaudio (Švédsko)

Příspěvek od STi »

par CM3 uz pouzivam rok a pol a neviem si ich vynachvalit, v tejto a ani daleko podobnej cene proste nemaju konkurenciu
FB | SC | T

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Věřím :)

Rád bych aby to bylo k mání a vyzkoušení i u nás ...

STi

Příspěvek od STi »

skoda, keby som nebol v zahranici tak by som vam ich na test rad pozical. celkom by ma zaujimalo porovnanie s tymi tuzkami od golden age
FB | SC | T

deep rhythm

Příspěvek od deep rhythm »

ten 8 channel preamp za 15k vypada dobre...

tady je naky wav. porovnani mp8 a lynx aurora 8.

http://www.gearslutz.com/board/gear-sho ... a-8-a.html

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Ta cm3 by mě taky zajímala. Bude k dostání tady v ČR a za jakou cenu, smím-li vědět.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vše bude k dostání a k vyzkoušení v ČR , věřím že co nejdříve ... budu informovat
deep rhythm píše:ten 8 channel preamp za 15k vypada dobre...

tady je naky wav. porovnani mp8 a lynx aurora 8.

http://www.gearslutz.com/board/gear-sho ... a-8-a.html
úplně nevím jak se dá srovnávat AD DA převodník s preampem ... :)

Ovšem kvalitní 8 kanálový preamp za 15k , to je pěkné ...

Vicck

Příspěvek od Vicck »

Zdravím,
mám pár CM3 doma (tj. u Ostravy), kdyby jsi se chtěl, Ivo, nějak domluvit na vyzkoušení, tak PM. :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže dobrá zpráva ze Švédska - tento týden mi pošlou první páry CM3, OM1 i preamp, takže případní zájemci dejte vědět ...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tak konecne po mesiacoch cakania v poradovniku dorazili :) Laska na prvy pohlad :)
P1050568.JPG

marylin

Příspěvek od marylin »

Gratuluji!!! Taky jsem v pořadí na CM3... Už aby dorazily!!! :-) Až nahraješ ten klavír v pozadí, tak postní ukázky :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vrzalík píše:Ta cm3 by mě taky zajímala. Bude k dostání tady v ČR a za jakou cenu, smím-li vědět.
Ano, vše je již k mání, viz http://www.velvetsound.net/cz/line-audio-67/

Po podrobném vyzkoušení musím říct, že tyhle mikrofony i preamp znějí opravdu překvapivě dobře ...

Tady jsou k poslechu ukázky (monochord, housle, flétna, hank drum) - všechno na preamp Line MP2 a vždy se střídají mikrofony CM3 (široká kardioida) a OM1 (omni) :

http://www.savitamusic.com/links/line.zip

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ivo: Na stranke mas chybu, posledna veta v popise OM1 je zrejme skopcena z popisu CM3. Ako to bude u teba s dodacimi lehotami?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Díky, opraveno. Momentálně vše k dispozici ...

Jinak mě převapilo jak jsou ty mikrofony malé :)

Nedávno jsem uvažoval o rozšíření svého Schoeps parku pro situace kdy by bylo třeba více mikrofonů (jako například tento víkend při nahrávání velkého sboru), ale myslím že Line Audio mikrofony tuhle službu perfektně zastanou za zlomek ceny ... (nezní to samozřejmě úplně jako Schoepsy nebo Forssell SMP-2 - ale zní to velice dobře)

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Chtěl jsem koupit na nahrávání houslí stereopár cm3 od lineaudia. Ale je celkem chválený i tento ribbon http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... icrophone/. Váhám, přeci jen to není tužka. Nebude méně detailní. Osobně ale preferuji teplý, plný zvuk bez ostrých výšek. Nahrával bych přes DAV BG1. Máte s ním nějakou zkušenost? Nebo raději jít do těch cm3 od lineaudia.

Odpovědět