http://www.lineaudio.se
Za jejich kvalitou stojí (bohudík i bohužel) to, že jsou dílem jediného člověka - Roger Jonnson. Bohužel říkám proto že tím je výrobní kapacita poněkud omezena. Už nějakou dobu se snažím aby bylo možné si tyto mikrofony a preampy tady poslechnout a vyzkoušet. Skvěle znějící věci za velice přijatelnou cenu je něco co mě vždycky velmi zajímá (mezi těmi mraky neskvěle znějících věcí).
Právě jsem měl půlhodinový telefonát s panem Jonnsonem, zdá se že má přesně opačný problém než většina jiných výrobců - poptávka značně převyšuje nabídku. Dělá to všechno sám a nestíhá. Když jsem se ho ptal proč tedy do výroby nezapojí víc lidí, říkal, že problém je že nejsou tak pečliví jako on a že by se pak kromě vlastní výroby musel zabývat i tím, že by je musel kontrolovat ... Takže je velmi pozadu s naplňováním objednávek.
Ale domluvil jsem se s ním že by mi sem časem poslal stereo pár omni i CM3 (širší kardioida) tužek a jeho dvoukanálový preamp na vyzkoušení. Tak jsem na to zvědavý. Zmiňuju se o tom, protože někteří z vás se tu na tyto mikrofony ptali ... Takže snad už bude brzy možnost je tady fyzicky mít a vyzkoušet. Podle referencí by to měli být nesmírně kvalitní mikrofony se zvukem směrem k Schoeps, za zlomek ceny, podobně i preampy ...