Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 09 říj 2016 12:42

Ahoj,

Poprosil bych o radu -
Hledám nějaký jednoduchý 4 kanálový mix, ale aby měl krom celkového mix výstupu i jeden stereo in průchozí v původní zrojové síle bez ohledu na nastavení šavle. V nějaké rozumné kvalitě. V jedné situaci potřebuji jít rovnou přez mix do beden a v druhé jen projít do inputu mé zvukové karty..

Jestli mi rozumíte..

Děkuji
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 09 říj 2016 15:22

Nebo by stačil nějaký vhodný rozdělovač jako tohle - akorát ve stereo verzi. Prostě něco co udělá z jednoho stereo vstupu dva totožné. Pak už by stačil jakýkoliv průměrně kvalitní 4 kanálový mix před monitory..

https://www.hudebnicentrum.cz/eshop-art ... 10569.html
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod dendy » 09 říj 2016 16:50

ty chces 4 syntaky poslat do mixu, z mixu do bedni, a zaroven to chces nahravat do kompu (zmixovane stereo) ale tak aby to ignorovalo hlasitosti jednotlivych stop na mixe, tie aby sa prejavovali len na tom co ti lezie do bedni ?

edit: aha nie ty hladas mix co. ude mat proste 2 stereo vystupy kazdemu individualne nastavitelna hlasitost... to vie vacsina mixov - hladaj take co maju "main out" a "monitor out" vystupy .. vacsinou main out ma sablu a monitor out ma otocny knob a oba su nezavisle.. napriklad moj alesis multimix 8 to tak ma, mam do neho napichane syntaky, monitor out mam pichnuty do bedni a do main out pripojeny focuscrite iodock s ipadom do ktoreho nahravam - hlasitost si regulujuem zvlast co ide do bedni a zvlast co do docku
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 09 říj 2016 20:37

No muj ucel je mozna specifický , ale pro mě dva totožné výstupy celého mixu ( součtu všech vstupů ) nic neřeší.

Máme doma digitální piano, které slouží celé rodině a mělo by být jednoduše napojené na monitory ( které mají jen jeden vstup ) , když si chce někdo zahrát.

Před monitory tedy musím dát mix - který bude mít na jednom stereu vstup z piana a na druhém master out z mé zvukovky RME babyface, kterou požívám já pro svou tvorbu.

Chci ale mít možnost bez přepojování kabelů využít zvuky v tom pianu obsažené do mých skladeb, takže potřebuju výstup z piana mít i do vstupu zvukovky.. Abych ho mohl nahrát..

Takže já vidím jen dvě možnosti:

a) mixák, který dokáže krom klasického posílání nastavitelné hlasitosti signálu do master out i vstup z piána naroutovat na separe output - něco jako audio through - kde signál zůstane v nezměněné intenzitě i když šavle bude stažena a já si ho odtud dále povedu na input zvukovky.

b) něco co z jednoho stereo signálu udělá dva totožné - jeden povedu do inputu zvukovky a druhý přez jednoduchý mix rovnou do monitorů.

Situace 1 : manželka zapne piano ,monitory a mixák s vytaženým vstupem z piana a hraje..

Situace 2 : já si zapnu zvukovku , stáhnu šavli se vstupem z piana přímo do monitorů , ale vstup z piana mi jde do zvukovky, jejíž celkový master out je druhá stereo šavle mixáku a jde od tud do monitorů.

Doufám že sem to popsal srozumitelně.. :roll:

Nějaký stereo splitter? nic sem zatím nenašel..
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod hombrefeo » 09 říj 2016 23:43

Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Pytkin » 09 říj 2016 23:49

Prvotsky : mozes kupit lubovolny mixpult .. viac menej kazdy s trosku viac vystupmi to zvladne .. Alebo taketo dva splitery mozes pouzit http://www.on-board.sk/splittery-distri ... itcom-pro/
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21159
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod xdudy » 10 říj 2016 00:10

spliter bude levnější řešení _ mám pocit, že mix kde by se dal naroutovat signál dle potřeby (buď alternativní výstupy, nebo aux sendy a pod - možností je několik) bude od cca 5000,- Kč výš
xdudy
 
Příspěvky: 247
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod charonme » 10 říj 2016 10:26

myslis "pre-fader aux" ?
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 10 říj 2016 20:35

děkuji - takže jestli tomu správně rozumín, tak prostě koupím dva ART SPLIT COM PRO ( jeden mi zdvojí LEFT signal a druhý RIGHT ? ) a dále pokračuji jak sem popsal? Mixážní pulty , které mají funkci "pre-fader aux" jsou všechny dražší..
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 10 říj 2016 21:19

není nejlepší řešení toto?? jestli to chápu správně:

http://kytary.cz/art-splitmix-4/HN166050/

ve splitteru si znásobým signál z piana a ve spodní mix sekci si ho namíchám do OUT s výstupem ze zvukovky a do monitorů?

Otázka je jestli a jakou měrou snižuju kvalitu signálu..

Díky moc

P.
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod xdudy » 10 říj 2016 22:45

a jak to máš vlastně teď zapojený - máš to přez nejakej mix, nebo zvukárnu rovnou do monitorů ? -
já jen, že ti vlastě vzniknou dvě cesty do monitorů ( piáno a zvukovka).
Spliterem vlastně zdvojíš out z piána -jedna cesta do monitorů a druhá do input zvukovky, ale ještě potřebuješ dostat out ze zvukovky taky do monitorů.
Jestly by přece jen nebyl lepší adekvátní mixák - doufám teda, že uvažuju správně :)
xdudy
 
Příspěvky: 247
Registrován: 13. 1. 2003

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod xdudy » 10 říj 2016 22:51

aha no ten spliter-mixer z toho odkazu by tohle teoreticky řešil - kvalitu si netroufnu posuzovat .
xdudy
 
Příspěvky: 247
Registrován: 13. 1. 2003

Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 11 říj 2016 10:51

Ano xdudy pochopils to správně.
Pytkin - jake mas zkusenosti s temito splittery co se kvality zvuku tyce? Dekuji


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Pytkin » 11 říj 2016 11:15

Prvotsky : Tie co som linkoval sme pouzivali na rozbocenie zvuku na monitory + zaznam na betacam .. a fungovalo to OK .. Na pripojenie klavira by s tym nemal byt problem ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21159
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Pruchozi mix pult 4 kanaly?

Příspěvekod Prvotsky » 11 říj 2016 13:45

Ok - zkusím
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy


Zpět na Mixážní pulty


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], tony9, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+