Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

8" štúdiové monitory

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 26 črc 2016 00:04

Dobře, no to je vlastně fakt u té sc307, i když tam jsou dva, ve středu si ty EON 610 pojedu poslechnout, snad možná mi připraví i eon 615, a uvidím.
Díky za radu
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod TOM-Thak » 26 črc 2016 08:01

To ty APS maj 8" a porty dopredu. Co chces na klavesy hrat, ze pozadujes takove veci v basech? Nejaky Moog basy?
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3783
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 26 črc 2016 17:13

Moog bohužel nemám, před 2 týdny jsem pořídil kronos tak bych si rád poslech a využil jeho potenciál. Varhany a digi synthy co se nabízí, a hraju většinou divnou hudbu ala starý 8bit soudtracky k videohrám, keygen music...,občas piána když skilluju na lidovkách hraní podle not. Před 15roky jsem měl televizi Loewe s vestavěným zvukem, nevim už co v tom bylo ale od té doby jsem neměl doma tak kvalitní basy. Úplně si na ten zvuk jasně vzpomínám ale nevím jaká bedna mi to dá, jsem zvědav na ty eon610
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod TOM-Thak » 26 črc 2016 17:20

A byl sis bedny poslechnout? Doporucuju si obejit par studii, kde neco maj...
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3783
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 28 črc 2016 23:24

Tak jsem si je byl poslechnout, jak eon 610, tak eon 615. Po 15 minutovém zkoušení jsem si odnesl ty 615. Jenže doma jsem to zapojil, a oba dva šumí, a to hodně. Je to stejný se signálem i bez, dám volume na min a musím si stoupnout 12m daleko aby jsem to už vůbec neslyšel neslyšel. V tom obchodě jsem nic neslyšel ale mohlo to být ruchem obchodního centra. To je normální že trochu větší bedna šumí ? Myslel jsem že to budu mít u kláves 2m daleko a předpokládal jsem že dokud nestisknu klávesu tak bude naprosté ticho.. :/
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Stan » 28 črc 2016 23:37

Spise to bude tvym zapojenim, jaky kabely pouzivas? Jsou balancovny? Do ceho jsou zapojeny, atd. atd. popis porane signalovku.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1802
Registrován: 27. 4. 2013

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Pytkin » 28 črc 2016 23:48

Ja myslim ze to bude skorej realny sum ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21233
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 28 črc 2016 23:54

Šumí bez toho aniž bych měl zapojený signál. Zapnu bedny, bez kabelu na vstupu signálu, master volume na min. a šumí. Oba repráky stejně.. Zejména výškáč.. Byl jsem to zkoušet i v jiných místnostech...no asi to nebude bedna pro mě..
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Stan » 29 črc 2016 00:54

Oops, ty mas na doma PA sytem? Hmm tak asi jak psal Pytkin. Ale jeste by jsem se podival na nastaveni na zadni stene. Nejsou nahodou vyhuleny na max?
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1802
Registrován: 27. 4. 2013

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 29 črc 2016 01:21

Všechno je na minimum, a pokud přidávám volume(s nebo i bez signál kabelu) tak šum roste. Jj je to PA, ale takovej šum jsem tedy nečekal, no tak jsem již poučen. Snad nebude potíž je vrátit, a vezmu nějaký monitory. JBL eon asi bude dobrá bedna na ozvučení když bude hrát hlasitě nebo bude člověk od bedny dál, v tom krámě hrály pěkně, 610 trochu čistěji a 615 mohutněji, ale nenapadlo mě je testovat zvlášť potichu. Takže hledám dál, a co jsem pochopil tak akustický tlak není podmínkou :)
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod m4x » 29 črc 2016 17:49

Pozor, i profesionální studiové monitory šumí, když je pustíš bez signálu. Čím jsou monitory větší, tím jsou vyšší nároky na umístění dál od uší.
Uživatelský avatar
m4x
 
Příspěvky: 435
Registrován: 12. 11. 2009

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Pytkin » 29 črc 2016 21:25

Ked pridava volume , tak sum roste ?? to musi byt pekna sracka ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21233
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Stan » 29 črc 2016 22:43

A co gain ovladace ty jsi taky ztlumil? Pokud jsi vsechno povypinal a stale sumi enorme tak je proste dojed vymenit.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1802
Registrován: 27. 4. 2013

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvekod Jarda » 31 črc 2016 14:18

Pokud dám volume na max při nezapnutém keyboardu tak je slyšet stejný šum jako při min volume. Pokud mam keyboard zaplý tak se od cca 80% volume začne znít takové vysokofrekvenční bzučení. Ale jsou to 2 bedny, každá 350W LF + 150W HF RMS, sedím teď metr a půl od nich. Pro představu když hučí ventilace kláves a noteboku, a vypalovačka DVD jede na 8x, tak ani nevím co že to vlastně šumí... Myslím že špatné je akorát jejich umístění, jak píše m4x. Nechám si je, nahlas hrajou skvěle a dokážou hrát velmi nahlas, objednám teď nějaký dobrý 9m dlouhý kabely, a dám si je dál od hlavy, udělam takový velký trojůhelník. Studiové monitory budu tedy řešit až zase trochu došetřím. Děkuji všem za rady a postřehy ;-) J.K.
Jarda
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. 7. 2016

Předchozí

Zpět na Nákupová poradna


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], dendy, Google [Bot], hombrefeo, studiogain, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+