Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Midi-usb kabel převodník

Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod HonzaRez » 08 říj 2016 21:06

Zdar zase po čase, poradíte s nákupem zaručeně fungujícího převodníku midi-usb? Vypadá to, že ten bazmek, co jsem koupil v ověřené prodejně, opravdu funuguje jenom zčásti...
Jde mi o propojení synťáků a softwaru v noťasu, zkoušel jsem 2 synťáky a 2 noťasy a výsledek stejný. Dioda na krabičce převodníku bliká, data běhají, v určeném softwaru (který nebudu jmenovat) jsou dokonce vidět události v midi monitoru, ale komunikace se synťákem selže. Přitom stejný postup na podstolním PC se Soundblastrem s Midi konektorem funguje spolehlivě...
Čili asi opravdu potřebuju fungující převodník...

Díky moc.
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod dJR » 09 říj 2016 01:01

No, já kdysi dávno zaznamenal přeně opačné chování. Měl jsem Korg SP-170, je to takové levné stage piano, ale já to používal jako kladívkový MIDI kontroler. USB to nemělo, takže jsem použil klasiku MIDI kabel, na MOTU interface jsou i klasické MIDI pětikolíky... No jo, ale občas mi nějaká nota zůstala vyset... Zkoušel jsem všechno bezvýsledně...

Nakonec jsem koupil nějaký MIDI-USB kablík za 300Kč v kytarách.cz a prostě to jelo. Na kablíku je napsáno miditech MIDILINK-mini, takže to je asi toto:
https://kytary.cz/miditech-midilink/HN136938/

No, už to nemaj, třeba to seženeš jinde, já se toho nevzdám :D
Uživatelský avatar
dJR
 
Příspěvky: 190
Registrován: 10. 10. 2012
Bydliště: Brno, Praha, Pardubice

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod Stan » 09 říj 2016 07:14

Ja pouzivam Roland /Edirol prevodnik bez jakychkoliv problemu s V-Drums.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1658
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod wred » 09 říj 2016 12:27

Mne funguje Bespeco:
https://kytary.cz/bespeco-bmusb100/HN112344/
Ale mával som pocit, že je tam nejaká latencia, používam to na digi piano do notebooku, konzultoval som to v Kytary.cz a poradili mi, aby som skúsil miesto toho prevodník na USB zvukovke... Tak som to vyskášal a je pocitovo je to lepšie.

Skús ešte variantu "plného" HW na normálnej zvukovke, ak máš problém s takýmito prevodníkmi...
Uživatelský avatar
wred
 
Příspěvky: 55
Registrován: 6. 4. 2016
Bydliště: Praha

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod Prvotsky » 09 říj 2016 15:12

mam tu nepoužívaný M-Audio Midi usb

http://www.conrad.cz/midi-rozhrani-s-us ... 0wodzLMDwA

napiš Pm v případě zájmu - dám ti ho třeba za 400 kč
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1044
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod HonzaRez » 12 říj 2016 07:14

Díky všem, ten bazmek, co mi nefunguje, je pravděpodobně tohle:
https://www.hudebnicentrum.cz/eshop-vortex-musb200.html

Asi zkusím to ověřené M-audio. Snad není problém u mě, chová se to stejně na 2 různých noťasech a 2 různých nástrojích a na plném hardwaru to fakt funguje...
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvekod HonzaRez » 24 říj 2016 07:58

Tak jsem tu opět. S M-audio od kolegy výše jsem se posunul dál. Jedná se mi o Sounddiver a Midiquest, které připojuju k Oberheim Matrix6 (dřív jsem laboroval i s Rolandem D-20). V tuto chvíli se daří po spuštění obou programů navázat komunikaci a načíst obsah paměti Matrixu bez jakéhokoliv nastavování, což je velký krok pro lidstvo... Ale: pokud si v Sounddiveru otevřu soubor MID s patchi a pošlu je do Matrixu, data se odesílají, převodník bliká, ale Matrix to nepřijme a zůstane tak jak byl. Stejný postup na stolním PC se Soundblasterem funguje a mám poslané patche během několika vteřin.
Problém by mohl být v tom, že systém v Matrixu je údajně velmi pomalý a zabugovaný, čili mělo by být možné nastavit rychlost a latenci odesílaných dat. Sounddiver má několik defaultních nastavení midi komunikace: Timeout (300), Send pause (200) Play delay (50) Trochu jsem s tím laboroval a rychlosti dokončení odesílání dat ze Sounddiveru se měnily, ale Matrix zůstává v původním stavu...
Máte někdo zkušenosti s podobnými údaji?
Ještě upřesním, že mám samozřejmě na Matrixu přepínač ochrany paměti vypnutý a na stolním PC toto všechno funguje na 100%...

Díky moc.
Honza
Am386DX
HonzaRez
 
Příspěvky: 20
Registrován: 13. 2. 2003
Bydliště: Hradec Králové


Zpět na Nákupová poradna


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Sanchez, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+