Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Rokit 6g3

Rokit 6g3

Příspěvekod locke » 14 srp 2016 12:01

Ahoj. Koupil jsem si dva aktivní monitory KRK Rokit 6g3, k mému překvapení byly k samotným monitorům přiloženy pouze kabely k napájení. Nejsem v těchto technickým věcech moc dobrý, tak bych se chtěl zeptat, jaké kabely si mám objednat a jak tyto monitory zapojit a připojit k mému PC (FL studio), popřípadě jestli si mám zakoupit ještě zvukovou kartu. Děkuji.
locke
 
Příspěvky: 3
Registrován: 14. 8. 2016

Re: Rokit 6g3

Příspěvekod Pytkin » 14 srp 2016 12:12

Ak mas iba internu zvukovku , tak treba pouzit volume controler .. aby si vedel ovladat hlasitost .. na ovladanie v PC sa neda spolahnut .. napriklad niecim takymto :

https://www.thomann.de/cz/tc_electronic ... t_220136_0
Obrázek

Kedze interne zvukovky nie su nic moc , rozumnejsie by asi bolo kupit si nejaku USB externu zvukovku .. Ta uz vacsinou ma ovladanie vystupnej hlasitosti , takze ten ovladat na hlasitost potom nepotrebujes .. Zvukoviek je miliarda .. Zavisi co potrebujes ..

Trebars nieco taketo :
http://www.on-board.sk/usb-zvukove-karty/tascam-us-2x2/

Ma to vstup na mikrofon a na gitaru .. stereo vystup a MIDI (na pripojenie klavesov) .. Tato zvukovka je dobra aj v tom , ze ma nezavisle ovladanie hlasitosti v sluchatkach a v reproduktoroch ..
Obrázek
Obrázek

Kable si potom kupis podla toho , aku zvukovku si vyberies .. hladaj taku zvukovku , co ma symetricke (BALANCED) vystupy ..
A potom potrebujes symetricke kable .. Cize su tam XLR konektory alebo stereo jacky .. kable potrebujes 2 (na kazdy reprak jeden) ..
Tvoje repraky maju aj XLR aj JACK , takze tam je jedno aky konektor bude ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Rokit 6g3

Příspěvekod locke » 15 pro 2016 22:12

Dlouho jsem se neozval, děkuji za odpověď. Koupil jsem zvukovku (tu, co jsi mi poradil) a zbývá mi to akorát propojit. Co přesně znamená symetrický kabel? Chtěl bych to propojit pomocí XLR, ale zdá se, že bych na to potřeboval kabel samec - samec (viz obrázek), nebo nakonec ne? Je to nějaké divné. PS. U popisu zvukovky je napsané, že má dva kombinované vstupy XLR, což přesně nevím, co znamená, ale nevyrušuje se to nějak s těmi symetrickými vstupy (tzn. že nejsou symetrické, ale kombinované)? Snad pochopíš, na co se tě ptám. Děkuji, :D

Obrázek
locke
 
Příspěvky: 3
Registrován: 14. 8. 2016

Re: Rokit 6g3

Příspěvekod Rudys » 15 pro 2016 23:53

Máš symetrické a nesymetrické kabely. Liší se ve stavbě kabelů. Symetrický kabel je například zde:https://www.muziker.cz/roland-rcc-3-trtr Stačí ze zadu bedny zapojit do zdířky TRS a druhý konec zapojit do zdířky line out balanced. Takto propojíš obě bedny.
Rudys
 
Příspěvky: 114
Registrován: 18. 10. 2015

Re: Rokit 6g3

Příspěvekod Pytkin » 16 pro 2016 11:26

locke : tie kombinovane konektory v predu .. To su vstupy .. tam pichas mikrofony , gitary , syntaky .. proste vsetko co chces nahravat .. kombinovane znamena , ze tam mozes dat aj XLR , aj Jack ..
Repraky zapajas do vystupov .. tie su vzadu a su to jacky .. takze potrebujes kabel XLR samec ---> Stereo JACK , aby si to zapojil do XLR vstupu reprakov .. Alebo proste stereo JACK-JACK ako radi Rudys .. Je jedno ci to das so JACK vstupu alebo do XLR .. na 99% su tieto dva konektory aj tak v reproduktore iba prepojene .. v oboch pripadoch potrebujes dva kusy takehoto kablu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21260
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Rokit 6g3

Příspěvekod locke » 16 pro 2016 12:41

Supr, hoši. Díky moc.
locke
 
Příspěvky: 3
Registrován: 14. 8. 2016


Zpět na Nákupová poradna


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Sarabanda, Stan

reklama
Facebook  Twitter  Google+