Roland Jupiter 80

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Libi
Příspěvky: 29
Registrován: 14 kvě 2015 11:12

Re: Roland Jupiter 80

Příspěvek od Libi »

Tak já klávesy už mám tak potřebuji jen program...
A ten cubase 7 je kompletně v češtině.Což je super.

vasekg
Příspěvky: 94
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Roland Jupiter 80

Příspěvek od vasekg »

Já mám samohrajky Korg PA 600 doma a na moje amatérské běžné potřeby to hraje dobře (pro mě). Sequencer je tam výborný, ale stejně jsem ve finále skončil u Cubase - kombinuji a používám obojí. Pravda je, že dnes daleko rychleji vytvořím, co potřebuji, v Cubase, ty Korgy používám pro zadávání notiček a v Cubase pak dorovnávám. Zvuky kombinuji jak z Cubase, tak z Korgu, dle chuti.

Myslím, že CMM tady trochu smíchal jablka s tím druhým ovocem, protože je rozdíl mezi tvorbou nějaké "skladby" v MIDI a tvorbou STYLU - ta je v Korgu opravdu jednoduchá. Vytvořím styl, k němu variace, starty a konce - a mohu si naživo hrát. A to, co si naživo zahraju, si pak mohu nahrát, samozřejmě. Tvorba nějaké skladby (tracku) je z pochopitelných důvodů daleko jednodušší v Cubase - člověk se nekrčí u malého dotykáče, ale má k dispozici velkou plochu se spoustou ovládacích prvků.

Mimochodem čeština pro Cubase existuje a stojí opravdu minimum peněz

Peníze za Cubase se zdají jako velká investice, ale ten daw je opravdu skvěle vybavený (můj názor).

V.

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Roland Jupiter 80

Příspěvek od countrymetalman »

vasekg, zkoušel jsi už k PA600 AKAI RhytmWolf nebo jiné analog midi zvukové moduly? (Třeba MFB SynthLite a ty červené rhytmery nebo i Korgy Volca.) Bomba je, že modely od PA600 výše umí globálně nastavit a trvale uložit přesměrování jednotlivých midi kanálů u stylů a songů zvlášť na externí moduly a rovněž u každého kanálu zvlášť zapnout/vypnout/nechat oboje, interní a/nebo externí zdroj zvuku!! Potom všechny styly mohou spouštět zvuky z analogových ext modulů, k tomu třeba můžou hrát interní samply činelů, padů atd. Pak se skládá vlastně samo, skutečně pak stačí naživo nahrát co vás zrovna napadne, včetně realtime změn harmonie a variací, fillin atd, ale nikoliv s mizernýma interníma zvukama, ale s pure analog soundem doprovodů z libovolných ext modulů, je to hodně o něčem jiným, nejen ten zvuk, ale především funfactor a rychlost online hry/recordingu, vs nezáživné skládání nějakých smyček nebo stereotypních patternů klasickou cestou grafického rozhraní v Cubase aj. Aspoň teda pro mne.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 508
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Roland Jupiter 80

Příspěvek od Stardust »

Žejo, člověk by trola krmit neměl. Ale někdy je to fakt těžký.

Libi
Příspěvky: 29
Registrován: 14 kvě 2015 11:12

Re: Roland Jupiter 80

Příspěvek od Libi »

Tak budu muset začít od začátku.Napřed si asi dovybavím svůj PC,mám tady ještě Win XP, a Cubase to nepodporuje.Takže si asi zajdu koupit Win 7. Pak bych potřeboval koupit ten Cubase,ale určitě aby mi to šlo v češtině.Takže asi Cubase 7,ten je v češtině.Pak už si koupím jen ty klávesy a začnu konečně něco tvořit.Snad to nebude složité a myslím si že to ukáže až praxe...Kdyby tady byl někdo z Ostravy a okolí tak určitě napište,rád se seznámím a i něco přiučím.Děkuji

Odpovědět