SE Z 3300A (výměna)

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
solarjir
Příspěvky: 2
Registrován: 09 zář 2013 21:12

SE Z 3300A (výměna)

Příspěvek od solarjir »

Zdravím všechny,

v říjnu loňského roku jsem si pořídil tento mikrák. Se zvukem jsem spokojený, myslím, že za ty peníze je to dobrá volba pro začátečníky jako jsem já :-)
No ale mám problém s tím, že ten mikrofon nějak moc bere a cely pul rok jsem se snažil manipulovat se sykavkami, ale už toho mám dost. Já je mám trochu výraznější, mám k tomu ještě místy takový vzdušný hlas, a někdy mi s tím ani nic dělat nešlo.

Přemýšlím na jeho prodejem/výměnou.
Jestli správně uvažuju, tak pro můj hlas bude lepší mikrofon, který nebude mít takový frekvenční rozsah?

Například:

http://www.thomann.de/cz/oktava_mk319_g ... krofon.htm ???

Nějaké tipy?
Popřípadně někdo komu by ležel mikrofon doma, z kterého bych mohl mít užitek?

Jirka

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: SE Z 3300A (výměna)

Příspěvek od delay »

Je možné, že tebou zvolený mikrofon opravdu nebude to pravé pro tvůj hlas a pomohl by třeba nějaký temnější viz Oktava MK319. Na stranu druhou - na sykavky musíš aplikovat vhodně nastavený de-esser, případně nějakej chirurgickej EQ, aby výsledek zněl přirozeněji... Určitě je fajn hledat vhodnej mikrofon pro svůj hlas, ale zároveň je i důležité uměr signál následně zpracovat a ošetřit...

vitek_cz
Příspěvky: 26
Registrován: 14 úno 2014 12:45

Re: SE Z 3300A (výměna)

Příspěvek od vitek_cz »

No ja myslim, ze hledat spravny mikrofon, je spolehlivejsi cesta. Ja mam zkusenost, ze je lepsi to co nejvice zkusit potlacit uz pri naberu.

Deeser samozrejme pomuze, ale ja zacinam byt spokojenej, az kdyz automatizuju treshold. A to je piplacka.

nevim na kolik jsou vyrazne ty Tvoje sykavky, ale take je moznost zajit za zubarem, aby dali rovnatka, pripadne logoped.

solarjir
Příspěvky: 2
Registrován: 09 zář 2013 21:12

Re: SE Z 3300A (výměna)

Příspěvek od solarjir »

Tak já jsem se snažil. Nejdříve jsem to zkoušel různými pluginy, to se mi moc nelíbilo, nevím jestli je to tím, že bych s tím neuměl zacházet, ale sykavky to potlačilo, ale komplet to zatemnilo zvuk. Když jsem to zkoušel aplikovat na vybrané sykavky v těch určitých místech, tak to bylo lepší, ale když jsem to dal moc do hloubky tak to znělo už pro posluchače moc zahuhlaně, a když jsem chtěl aby to znělo v rámci možností- ten zvuk, tak to tu sykavku tolik neeliminovalo.

Nejlépe se mi osvědčil způsob tu sykavku označit a pohrát si s EQ - ten rozdíl před úpravou a po úpravě byl celkem znatelný a neznělo to špatně, ale při poslechu dokončení celé fráze to tam furt slyším. Postupuji po menších částech dál a dál, až zjistím že je sykavka ok, ale pak zjistím že to je zahuhlaně. Nebudu dělat kompromis. Takže to asi neumím, i když si stejně myslím, že by to výměna mikrofonu mohla trochu napravit.

Nechávám nahrávku, kde je takových souhlásek dost - je to verze kde sykavky jsou tak jak jsem je nahrál (žádný deesser) - ale celkový zpěv trošku zpracovaný je.

http://leteckaposta.cz/868602669

21:04
Tady je ještě jedna nahrávku bez podkladu, čistě sejmutý zpěv.
http://leteckaposta.cz/448085632

Je tam asi 20 sekund ticho a pak tam je pár vět.

Odpovědět