Oxygen: MPC má neskutečně intuitivní ovládání a ta rychlost práce co s nim ziskáš je úplně jinde od většiny daw. MPC sequencer nemá všechny možný extra funkce jako sw, ale zase má všechno co 80% jeho uživatelů bude od něj vyžadovat a přitom se nemusí skoro s ničím nastavovat stačí jen zmáčknout rec(a to se týká i automatizace). Dělá se s nim prostě rychle a má okamžitou odezvu. Pokud budeš chtít hlavně spouštět vzorky je asi ableton 100% vítěz, celkově je ableton velice dobrej soft(s APC to musí bejt úplná bomba), ale jako midi sequencer je pro mě pořád MPC číslo jedna a žádný software ho pro mě v ovládání co se týká midi netrumfnul. MPC je pro mě prostě spolehlivej a rychlej sequencer, ve kterým navíc můžeš rovnou vyřešit kompletně bicí a různý ruchy apod. Rozhodně si nemyslim že ho sw vytlačil, ale de o to, co od toho zrovna člověk čeká. Pokud chceš jen řešit kombinování one shot samplů a smyček je určitě lepší ableton. Pokud chci ale rychlý sequencer u hudby, u které je pohodlné sestavovat track z jednotlivých sequencí, má MPC pořád co říct. Alespoň v mém případě. Ale vzhledem k tomu že se pořád prodává, tak asi nebudu jedinej:). Škoda jen že cílová skupina sou hopeři

a vše se zaměřuje na samplování vinylů, slicování, nahození jednoduchýho beatu a pozlacenýho týpka co kéruje o tom jak je ulice nemilosrdná, ale původně to tak nebylo a ten základ sequencování midi zůstal stejnej už od počátku a je pro mě pořád nepřekonanej svojí rychlostí a přívětivostí. Ale řekl jsem jen svůj názor, někdo na to může koukat jinak....