Akai MPC renesance

Facebook Twitter Google Bookmarks

Moderátor: Moderátoři hardware

Re: Akai MPC renesance

Příspěvekod COBOLT » 12 led 2012 17:25

Ja uz to beru spiš jako novou generaci a pokud budeme srovnavat ze starejma mpc tak je to absolutne jinde. V dnesni dobe si to misto na trhu najde obzvlaste kdyz to je velky jak tablet a da se to lehce nakrmit pres comp. AD/DA bude podle me sterilni jak svina v tom bude asi problem.
COBOLT

Příspěvekod CliffhAnger » 20 led 2012 18:36

Hw emulace bude čistě hw. Takže čisté přepínaní převodníků - super :). Začíná se mi ta mašina celkem líbit, ale doufám že se vše bude dát ovládat jen pomocí kontroléru a max. myší tak nastavit vst. Týpek na videu totiž nějak moc často kliká myší a to se mi moc nelíbí.

MPC Renaissance: 20 000Kč
MPC Studio: 11 600Kč
MPC Fly: 5 200Kč

Myslim že ceny sou víc než férový a MPC Studio tak tvoří pro maschine pěknou konkurenci. U renaissance pak bude příplatek za audio interface, kterej zřejmě bude tvořit Akai EIE Pro.
CliffhAnger

Příspěvekod Oxyygen » 20 led 2012 18:55

Porad nemuzu pochopit k cemu je od roku 2000 MPC dobry. Beru ze ke konci 80-tek a na zacatku 90-tek to byl odvaz, drum/loop masina snu.
Ale co s tim dneska po nastupu pocitacu naprosto nechapu. Normalni nastroje to neumi, vytukat beat na pady, pustit semtam nejakej sampl a co dal?
Dneska kdy se pracuje hodne s automatizaci presnym strihem a logickym pokracovatelem je ableton, neni mi moc jasny proc se vracet zpet.

Ale treba se mylim, dekuji za vysvetleni
Mac mini Core 2 duo 2,0 Ghz, Motu 828 mkII, Tapco S8, AKAI maly klavesky, Korg Nanokontrol, Logic 9
www.bandzone.cz/mellowpower
Oxyygen

Příspěvekod CliffhAnger » 21 led 2012 22:18

Oxygen: MPC má neskutečně intuitivní ovládání a ta rychlost práce co s nim ziskáš je úplně jinde od většiny daw. MPC sequencer nemá všechny možný extra funkce jako sw, ale zase má všechno co 80% jeho uživatelů bude od něj vyžadovat a přitom se nemusí skoro s ničím nastavovat stačí jen zmáčknout rec(a to se týká i automatizace). Dělá se s nim prostě rychle a má okamžitou odezvu. Pokud budeš chtít hlavně spouštět vzorky je asi ableton 100% vítěz, celkově je ableton velice dobrej soft(s APC to musí bejt úplná bomba), ale jako midi sequencer je pro mě pořád MPC číslo jedna a žádný software ho pro mě v ovládání co se týká midi netrumfnul. MPC je pro mě prostě spolehlivej a rychlej sequencer, ve kterým navíc můžeš rovnou vyřešit kompletně bicí a různý ruchy apod. Rozhodně si nemyslim že ho sw vytlačil, ale de o to, co od toho zrovna člověk čeká. Pokud chceš jen řešit kombinování one shot samplů a smyček je určitě lepší ableton. Pokud chci ale rychlý sequencer u hudby, u které je pohodlné sestavovat track z jednotlivých sequencí, má MPC pořád co říct. Alespoň v mém případě. Ale vzhledem k tomu že se pořád prodává, tak asi nebudu jedinej:). Škoda jen že cílová skupina sou hopeři :( :) a vše se zaměřuje na samplování vinylů, slicování, nahození jednoduchýho beatu a pozlacenýho týpka co kéruje o tom jak je ulice nemilosrdná, ale původně to tak nebylo a ten základ sequencování midi zůstal stejnej už od počátku a je pro mě pořád nepřekonanej svojí rychlostí a přívětivostí. Ale řekl jsem jen svůj názor, někdo na to může koukat jinak....
CliffhAnger

Příspěvekod CliffhAnger » 21 led 2012 23:03

Tenhle chlapík už v podstatě používá převážně kontrolér, ukazuje tam s tim pěkný kousky, vypadá to že se s tim bude dělat opravdu rychle. Hlavně když ukazuje Song mode....Je to opravdu mpc vytvořený podle všech požadavků uživatelů těch předchozích a nabízí perfektní využití světa PC. Myslím že touhle cestou by se měli vydat všichni výrobci sw. Prostě tvořit sw vč kontroléru podle kterých se bude dát z převážné většiny ovládat a postavit myš až do pozice toho druhého ovládacího prvku. Počítače nabízejí neskutečný potenciál, ale ovládat ho při tvorbě hudby pomocí myši je prostě hloupost a už by si to měli připustit všichni nejen akai či arturia.
CliffhAnger

Předchozí

Zpět na Ostatní hardware