od longsleeper » 07 úno 2012 11:08
Delay:Ty jsi na to kápnul,když stáhnu na EQ pásmo 100-150hz tak ten nepříjemnej pocit v uších zmizí.Strop má 2,65...což je vlnová délka 120 hz.Takže problém je mezi stropem a podlahou = vytlumit strop....heuréka
Kexik:Já na zdech toho vytlumení mám hromadu...ten nákres výše,to modrý je 16cm vrstva rockwoolu ND zabalenýho v pytlech až po strop,a potažený látkou,což mi u starých monitorů stačilo (neslyšel sem problém,ale neměřil sem to).Já sem AZ prolezl než sem se do toho pustil,nicméně sem naivně doufal,že to tím mám pořešený a šmitec.Teď s novýma A7X najednou citelně slyším binec na basech.
Neznáte někdo "hezkej" bass trap ?Znám panelovej,membránovej absorber...i ty selektivní helmholtze(vím že bez měření je na nic),ale to sou krabice,a jak sem uvedl výše-je to obývák.No a jasně,mně stačí aspoň "cca" optimalizovat místo poslechu...nepotřebuju mít odladěnej celej pokoj.Oproti nákresu mám teď stůl otočený o 180°,takže sedím zády k oknu,čelem asi metr od té vytlumené stěny,uprostřed.Proto:
Myslíte že bych se měl třeba "izolovat",udělat třeba tři 20 cm tlustý paravany 2x1metr,postavit dva za sebe + jeden na strop ?
nebo nemáte nápad jak vyřešit-levně- především basy v místě poslechu ?Hezkej basstrap ?
DIY basstrap official thred sem pročítal...ale,nevyčetl sem kolik toho vytlumení použít.