Arturia Micro Brute
Arturia Micro Brute
Určitě zajímavej synták a cena 299 ojro !
http://www.arturia.com/evolution/
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uMJIfk_zX_4#t=39s[/youtube]
http://www.arturia.com/evolution/
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uMJIfk_zX_4#t=39s[/youtube]
Re: Arturia Micro Brute
Z tej ukazky to znie dost dobre. Ma to fakt taky svojsky 'brute' charakter.
Mal som chvilku klasicky Brute a vazne som zvazoval, ze ho uz nevratim. Zvuk neskutocne "tazky" a skvela synth editacia (skoro vsetko pod kontrolou)
ta nas nenatahuj preco si si to nakoniec rozmyslel a vratil ho?
inak... cenu momentalne uvadzaju 329 eur
inak... cenu momentalne uvadzaju 329 eur
hraje to parádně. a ta modulační matrice je dobrej nápad ( jako na SEMu). velmi silně o něm začínám uvažovat...
charakterem mě trochu připomíná Polyvosk - ten agresivní filtr a celkově nabuzenej zvuk. i to že je malej je fajn. sákriš, že bych po letech koupil novej synth? ( říkal jsem si, že už mi to stačí, ale takovej zvuk a nízká cena...hm hmmm
)

charakterem mě trochu připomíná Polyvosk - ten agresivní filtr a celkově nabuzenej zvuk. i to že je malej je fajn. sákriš, že bych po letech koupil novej synth? ( říkal jsem si, že už mi to stačí, ale takovej zvuk a nízká cena...hm hmmm

tak objednáno
tolik let nic nekupuju a ted tak najednou
no už jsem natěšenej jak malej jarda!
o dojmy se podělím až dorazí.

tolik let nic nekupuju a ted tak najednou

no už jsem natěšenej jak malej jarda!
o dojmy se podělím až dorazí.
po nahánění se s UPS včera večer Microbrute konečně dorazil.
První dojem: hračka.
Maá klaviatura je docela divná - hodně měkká, pomalu se klapky vrací, dokonce lehce zvlněná.
Knoby a fadery jsou ok - dobře tuhé a pevné.
Kase taky v pohodě - tvrdej plast - skoro působí kovoým dojmem.
Hned jsem to nahodil prvně jen na sluchátka v kuchyni
Hrál jsem si od jedenácti až do jedné v noci.
Dnes jsem ho ráno zapojil do studia na pořádný bedny.
-
Hračka to není - dokáže dobře masivní basy a leady.
Celkově je zvuk dost středově posazenej, ale proto jsem ho chtěl - aby se prosazoval i na ntb repráčcích.
Modulace na metalizeru jsou parádní věc. Hodně chlupatej sytej zvuk ( lehce mi to připomínalo FM na MicrowaveXTčku, ale trochu jinak)
Nicméně čekal jsem, že tam bude i něco dole trochu víc - subbasy se prostě nedějí.
Asi za to může filtr - když jsem ho dal do samorezonance( a všechny osc vypnul) a sjížděl zvrchu dolů, tak pořád píská, ale jak se sjede někam ke 100Hz tak "pískání" zeslábne a v nižších frekcencích už nízké basy čistě samorezonačně filtrem vytvořit nejde.
Takže k DNB, dubstepu a spol. se Microbrute hodí spíš na vrchní vrtsvu basu - v tom je ale parádní.
Suby něčím jiným.
Jinak metalizer je parádní věc, hodně jsem si ujížděl na motivech a zvucích typu "question of time" - to mu jde dobře.
Vyhovuje mi jak je synt jednoduchej - po rychlým naučení se, lze zvuky strašně rychle vytvořit a účelně modulovat.
Zaím koupě nelituju - zanedlouho uvidím jak se mi bude s ním dělat při skládání… Inspirace s ním zatím přichází.
První dojem: hračka.
Maá klaviatura je docela divná - hodně měkká, pomalu se klapky vrací, dokonce lehce zvlněná.

Knoby a fadery jsou ok - dobře tuhé a pevné.
Kase taky v pohodě - tvrdej plast - skoro působí kovoým dojmem.
Hned jsem to nahodil prvně jen na sluchátka v kuchyni

Hrál jsem si od jedenácti až do jedné v noci.
Dnes jsem ho ráno zapojil do studia na pořádný bedny.
-
Hračka to není - dokáže dobře masivní basy a leady.
Celkově je zvuk dost středově posazenej, ale proto jsem ho chtěl - aby se prosazoval i na ntb repráčcích.
Modulace na metalizeru jsou parádní věc. Hodně chlupatej sytej zvuk ( lehce mi to připomínalo FM na MicrowaveXTčku, ale trochu jinak)
Nicméně čekal jsem, že tam bude i něco dole trochu víc - subbasy se prostě nedějí.
Asi za to může filtr - když jsem ho dal do samorezonance( a všechny osc vypnul) a sjížděl zvrchu dolů, tak pořád píská, ale jak se sjede někam ke 100Hz tak "pískání" zeslábne a v nižších frekcencích už nízké basy čistě samorezonačně filtrem vytvořit nejde.
Takže k DNB, dubstepu a spol. se Microbrute hodí spíš na vrchní vrtsvu basu - v tom je ale parádní.

Jinak metalizer je parádní věc, hodně jsem si ujížděl na motivech a zvucích typu "question of time" - to mu jde dobře.
Vyhovuje mi jak je synt jednoduchej - po rychlým naučení se, lze zvuky strašně rychle vytvořit a účelně modulovat.
Zaím koupě nelituju - zanedlouho uvidím jak se mi bude s ním dělat při skládání… Inspirace s ním zatím přichází.
dik za peknu recku
tych subov mi je luto, nemoze byt problem v niecom inom? nedali by sa predsa len nejak vyludit?
tych subov mi je luto, nemoze byt problem v niecom inom? nedali by sa predsa len nejak vyludit?
hele mě to až tak nevadí. na subbasy mám bud Pulse, nebo nějaký sw.
Já jsem fakt hledal nějaký pěkný středový zvuky rychle použitelný.
Microbrute umí hodně zvuku ala klavinet - to mě baví. není to úplně typický analog díky metalizeru.
jinak i spodky má dobrý,hutný, ale nikoliv úplně tak dole třeba tak jak pulse 1.
a ještě jeden postřeh: po zapnutí je synták totálně rozladěnej tak do 1-2min se to srovná. Pulse tímto netrpí, ale to bude tím, že má DCO a ne VCO.
Já jsem fakt hledal nějaký pěkný středový zvuky rychle použitelný.
Microbrute umí hodně zvuku ala klavinet - to mě baví. není to úplně typický analog díky metalizeru.
jinak i spodky má dobrý,hutný, ale nikoliv úplně tak dole třeba tak jak pulse 1.
a ještě jeden postřeh: po zapnutí je synták totálně rozladěnej tak do 1-2min se to srovná. Pulse tímto netrpí, ale to bude tím, že má DCO a ne VCO.
-
minibrute to má taky tak, v manuálu píšou 5 minut warm-up
no osahal som si microbrute u huberta a velmi sa mi pacil... bavil ma viac ako basstation 2, basstation ma sice super spodne basy ale na vsetko ostatne (vrchne basy, leady, fx zvuky) mi prisiel mirobrute taky pevnejsi, prieraznejsi... ale tie subbasy naozaj nema take mocne, to potvrdzujem ... vyslovene basy by som zobral radsej basstation, microbrute je taky prijemny allrounder, srande je ze aj ked ma len limitovane moznosti celkom roznorode zvuky sa z neho daju dostat...
velmi vazne nad nim rozmyslam, este cakam kolko budes tat stavebnica shruthi XT a uvidime...
velmi vazne nad nim rozmyslam, este cakam kolko budes tat stavebnica shruthi XT a uvidime...
microbrute je doma cca tyzden, vzislo z toho prinosne priatelstvo s modularom.