Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod pavlii » 15 srp 2011 13:56

Mě tahal furt :-D

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Pytkin » 15 srp 2011 14:04

no to moze byt aj tym Cubase VST/5 , co pouzivas :D
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod pavlii » 15 srp 2011 14:08

Moment - já to instaloval u kolegy ve studiu v Plzni, kde měl buď SX3 nebo C4, prostě vyloženě "rozumnou" již verzi :-)

Jo - záleží na režimu nebo ne? Já mu konfiguroval ten standardní MIDI; je možné, že by se to v Mackie chovalo tak, jak popisuješ (čiže bez ohledu na absenci TouchFader)?

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod hubert » 15 srp 2011 14:36

Neviem teda, ale ked som skusal ICON controler ktory nemal Touch fadre...(mal len jeden na master sabli.....skvele cinska logika) tak pri zapnutom citani aj zapise automatizacie to kladlo odpor v kuse....a zda sa mi to tak aj logicke....proste nacitava data automatizacie a pokial je zapnuty pohon faderov tak proste behaju...ine by bolo ak by bola moznost aspon nejakym tlacidlom vypnut motory faderov pocas zapisu...
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Hammond » 15 srp 2011 14:40

Hubert: Mas na mysli ICON Qcon, na ktory som sa pytal vyssie, alebo nejaky iny ICON. Digidesign ICON D-control to asi nebude :)
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod hubert » 15 srp 2011 14:51

Hej QCON to bol....a teda ked ho predstavovali na Frankfurte tak mal urcite len jeden Touch sensitive Fader.....Master....neviem ako na to prisli ze zrovna tam je najviac potrebny ale takto to bolo.....je mozne ze to bola nejaka predprodukcna verzia ale vtedy to rozhodne touch fadre na sabliach nemalo a aj popis k produktu bol v tomto duchu. Na prvy dojem ma ten kontroler zaujal celokovovou konstrukciou ale po jeho odskusani s cubase by som do toho nesiel....tie tlacidla isli dost ztuha...resp. niektore sa museli fest stlacit aby zareagovali.... ked to porovnam s Tascamom FW 1884 ktory som mal tak by som to proste nemenil aj ked Tascam nemal display ale to sa dalo krasne vyriesit virtualnym displayom na spodnom okraji monitoru. Ten Tascam mal touch sensitive fadre a pracovalo sa s nim uzasne.
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod pavlii » 15 srp 2011 15:07

hubert píše:Neviem teda, ale ked som skusal ICON controler ktory nemal Touch fadre...(mal len jeden na master sabli.....skvele cinska logika) tak pri zapnutom citani aj zapise automatizacie to kladlo odpor v kuse....a zda sa mi to tak aj logicke....proste nacitava data automatizacie a pokial je zapnuty pohon faderov tak proste behaju...ine by bolo ak by bola moznost aspon nejakym tlacidlom vypnut motory faderov pocas zapisu...


No však :wink: takže v tom nejedu sám :-)

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod michael » 15 srp 2011 15:10

http://www.espace-cubase.org/anglais/page.php?page=qcon
Podla tejto recenzie to vyzera dobre. Mimochodom tam pisu, ze tie tlacitka tam menili.

na vlastnej stranke toho vela nemaju, ale podla dv247.com ma vsetky fadre touch sensitive
http://www.dv247.com/studio-equipment/i ... ler--79122
Uživatelský avatar
michael
 
Příspěvky: 116
Registrován: 18. 3. 2004
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod hubert » 15 srp 2011 15:18

Jo zjavne na tom produkte od dob jeho predstavenia popracovali.....pomer cena vykon je urcite skvely....nic menej asi by som tomu produktu moc neveril....
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Pytkin » 15 srp 2011 15:26

no ono zrejme zavisi od nastavenia automatizacie .. predsa ked pohnes fadrom , prechadza z citania do zapisu a potom fader nema preco lietat, ked sa hodnota prepisuje .. takto to funguje predsa defaultne .. aspon ja som si v nuende nikdy nic neprestavoval , ale takto mi to vzdy fungovalo ..

inak co sa tyka touch fadrov ... mavam s nimi problemy .. ked posuniem fader len nechtom (ze sa nechytil bruskom prstu fadra) , tak sa hodnota neposle von .. fader je realne na inej hodnote , ale zaznamena hodnota sa nezmenila .. dost ma to otravuje ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Hammond » 19 říj 2011 23:05

Prave tu skusam BCF2000 a akosi mi to nechodi... Po prepnuti do Mackie Modu to je mrtve, fadery sa stale vracaju na nulu a tlacitka nereaguju. Viete niekto v rychlosti poradit v com by mohol byt problem?
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod pavlii » 19 říj 2011 23:39

Jak to máš nastavené v Cubase (čiže Remote sekce)?

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Hammond » 19 říj 2011 23:46

V Cubase som to nastavil podla instrukci na Generic Remote. Mne sa ale samotny kontroler chova nejak divne. Cokolvek spravim s fadermi, po chvili sa vratia na nulu a ostatne tlacitka nereaguju.
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod Pytkin » 20 říj 2011 00:37

no a to je ten problem .. ked si prepol controler na MACKIE modu , tak preto sa ti to tak chova .. nezda sa ti logicke , prepnut aj cubase do mackie modu ?

v Devices pridaj Mackie Control .. Tam nastav IN aj OUT port do BCF2000 a hned to zacne fungovat .. uz sa ti ani nebudu vracat fadre ..

to ako sa ti to chova je normalne .. tak to ma byt ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21286
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Controller pre DAW

Příspěvekod pavlii » 20 říj 2011 00:45

Přesně tak - Generic Remote je obecné schéma umožňující nadefinovat Remote funkčnosti na libovolné MIDI (!!) zařízení. MACKIE má speciální mód - jak píše Pytkin.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2982
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Rudys, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+