Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Příspěvekod Shodan » 13 úno 2007 18:55

MSK píše:To nema no, ale nekde jsem slysel neco tom, ze se dela nejaky midi kabel do tech portu pro joystick..


To asi myslíš redukci MIDI kabelu do "game portu" co bývá na některých zvukovkách. To je ale něco úplně jinýho. Komodorek má úplně jiný konektory... byly tuším kompatibilní s herníma konzolema z té doby (joysticky se daly koupit u čongů na tržnici). K C64 se prodával nějakej speciální MIDI interface, tehdy stával asi 600,- Kč - pamatuju si to jako dnes, protože jsem vůbec nevěděl k čemu je to dobrý a hrozně jsem to chtěl :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan
 
Příspěvky: 620
Registrován: 20. 12. 2006
Bydliště: Cork

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 19:08

no ma neco jako PS2 u PC, JOY0 a JOY1 a prej se do toho dalo taky posilat nejak midi, ale nevim no.. Ted mi kamos psal ze bylo taky UR4 - nejaky univerzalni rozhrani, na tom midi asi taky nebude co? prej to ma mozna jeste doma..
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Shodan » 13 úno 2007 19:13

http://www.vintage.org/special/2003/c64 ... ectors.jpg

tady jsou ty Joy0 a 1 konektory vidět. Moc pěkná fotka to není, ale pro představu stačí. S PS2 to taky nemá nic společnýho :?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan
 
Příspěvky: 620
Registrován: 20. 12. 2006
Bydliště: Cork

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 19:17

nj, to vypada spis jako rs-232, ale to co mam ja faakt vypada jako PS2.. mam uplne jinak vypadajici krabici nez na ty fotce, vsechny konektory jsou vzadu a oznaceni to ma commodore C64 plus\4 tak nevim.. jdu ho otevrit jestli tam vubec ten SID je..
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Shodan » 13 úno 2007 19:18

Ten můj taky vypadal jinak - měl jsem jednu z posledních "revizí", ale tyhle konektory měl stejný. |edit: stejný jako na tom obrázku
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan
 
Příspěvky: 620
Registrován: 20. 12. 2006
Bydliště: Cork

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 19:50

tak ted teda vubec nevim, SID ve smyslu MOS6581 (SID6581) se v mym commodoru nenachazi.. pritom to je commodore C64 revize A jak jsem zjistil.. nejpodobnejsi integrac jsem nasel akorat 6529, nevite nekdo jestli nemel SID jeste i jiny oznaceni nez 6581?
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 19:54

jinak zapojeni audio konektoru je jasny z tohohle schematu
http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/ ... 64-26r.gif
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod bluem » 13 úno 2007 21:03

MSK píše:tak ted teda vubec nevim, SID ve smyslu MOS6581 (SID6581) se v mym commodoru nenachazi.. pritom to je commodore C64 revize A jak jsem zjistil.. nejpodobnejsi integrac jsem nasel akorat 6529, nevite nekdo jestli nemel SID jeste i jiny oznaceni nez 6581?


no - boli c64-ky starsie - tie s tym duhovym logom komodoru a novsie - tie skatule sive hranate - v tych starsich je 6581 a v tych novsich je 8581. ja idem robit z 8581 - tie maju ine napajanie ako 6581 a tie novsie typy komodorov s 8581 tu byvali k zohnaniu castejsie...
ps: je tam len jeden cip s typickym poctom noh, ako ma sid:)
bluem
 

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 21:40

a odkud mas schema podle ktereho budes stavet? z ucapps.de?
no je tu jeden cip co by mohl vypadat jako SID, ale ma oznaceni 8551.. dokonce je podle schematu i na miste kde by mel byt SID tak nevim..
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 21:52

takze panove verzi commodore C64 plus4 nebrat, verze plus4 neobsahuje cip SID..
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Shodan » 13 úno 2007 22:03

Myslíš TOHLE?
http://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_Plus/4

To teda SID vážně nemá, ale zase je to podle všeho rarita. :)
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan
 
Příspěvky: 620
Registrován: 20. 12. 2006
Bydliště: Cork

Příspěvekod MSK » 13 úno 2007 22:10

presne tak, to je teda pešek..
tady je taky zajimavej clanek o historii SIDu
http://www.emulators.cz/articles/hardware/hsn_cid.htm
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Shodan » 13 úno 2007 22:20

http://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_64

Takhle vypadá 64ka... já měl ten 64C - ten světlej co je tam na jednom obrázku s monitorem a disketovkou (ale bez toho monitoru a disketovky :) )
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan
 
Příspěvky: 620
Registrován: 20. 12. 2006
Bydliště: Cork

Příspěvekod Munro » 14 úno 2007 01:35

Tak a k tem dobam nejdrevnejsim: Zkusil si tu nekdo zbastlit Theremin? Me to velmi laka, ale nemam s skoro zadny zkusenosti.
Uživatelský avatar
Munro
 
Příspěvky: 124
Registrován: 7. 6. 2002
Bydliště: Dvůr Králové n.L.

...

Příspěvekod bassline » 14 úno 2007 10:26

hmm a nie su niekde nejake schemy na stavbu nejakeho paradne namasteneho VAcka? Najlepsie klon virus TI :D ...Vsade len tie analogy....ach jaj :P ...
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2663
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], miro1

reklama
Facebook  Twitter  Google+