Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

DIY synths

Příspěvekod MSK » 11 úno 2007 23:01

Zdravim,

uz vas nekoho napadlo postavit nejakou masinu, efekt nebo filtr doma?
Ja osobne jsem si postavil z www.musicfromouterspace.com minisynth a delam jejich soundlab coz je klasickej analogovej snyth se dvema oscilatory, vypada to dobre a je to pure analog..

Taky jsem postavil tohle:
http://www.analog-synth.de/synths/tr909/tr909.htm

vypada to velmi jednoduse, ale funguje to nejak divne, lezou z toho zvuky jako z jednooscilatorovyho synthu, nemate to nekdo doma treba hotovy? treba jsem udelal nekde nejakou chybu.. (ale pochybuju:((

Takze, mate treba nekdo doma uz neco hotovyho, nebo na necem delate?

Nebo znate nekdo treba naky linky na zajimavy masinky kde je uvedeny schema, nebo dokonce layout DPS? nebo se da alespon koupit primo kit soucastek..

Diky za info
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod MSK » 11 úno 2007 23:29

A co treba tohle: http://www.acidlab.de/

Nevite nekdo kde k tomu sehnat schema, nebo konstrukcni navod?
Pouziva to treba Speedy-J
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Cyril » 11 úno 2007 23:33

MSK: stavis i na zakazku?
Uživatelský avatar
Cyril
 
Příspěvky: 5652
Registrován: 26. 10. 2004
Bydliště: Praha

Příspěvekod MSK » 11 úno 2007 23:38

To asi nee, je to tolik hodin prace ze by to asi nikdo nezaplatil, ale bavi me to.. Jinak, doresil jsi jsi nejak ten synth se SIDem? To me taky dost zajima, uz schanim commodore:)
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Cyril » 11 úno 2007 23:49

MSK: mel jsem nabidku ze by mi nekdo postavil MIDIbox SID ale prej by to vyslo na 7-10 tisic, pak muzu koupit HardSID Quattro PCI za 200 euro nebo SIDstation za 16 tisic. Takze taky shanim commodore a koupim do toho Prophet64 cartridge za 40 euro a je to original a naprosto nejlacinejsi reseni.
Uživatelský avatar
Cyril
 
Příspěvky: 5652
Registrován: 26. 10. 2004
Bydliště: Praha

Příspěvekod MSK » 12 úno 2007 00:08

No jo, to je jasny, s tim ze soucastky se vejdou do 1500,- v pohode a zbytek prace.. To me by se spis vic libil ten MIDIbox, libi se mi na nem ze ma kontrolery a ta modulacni matice..
ten Prophet64 se ovlada nejakym softem primo v commodoru?
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Cyril » 12 úno 2007 00:15

MSK: jo, mrkni na prophet64.com, koupis cartridge s nekolika synthama a sekvencerem, kterej obsahuje syntaky... da se tam koupit i neco na osazeni dvou sidu do c64... hele nezbastlil bys mi na zakazku aspon kabel na audio vystup c64-jack? :)
Uživatelský avatar
Cyril
 
Příspěvky: 5652
Registrován: 26. 10. 2004
Bydliště: Praha

Příspěvekod dendy » 12 úno 2007 10:07

ja som si zbastlil toto
http://www.acidcode.de/

ale nie tuto verziu s displayom ale starsiu (ML303 v.4), zvuk to ma fakt paradny, na nerozoznanie od originalu (no sak analogova cast je vlastne original zapojenie z 303 vratane original japonskych tranzistorov pouzitych v 303) ... ale nepodarilo sa mi zladit analogovu cast tak aby sedeli oktavy .. cize ked naladim aby na C-4 hral C-4 tan na C-5 nehra C-5 po 2-3 poltony (cca) menej... skoda..

ale inak zvuk to ma fakt paradny :)

hod sem nejake ukazky z toho miniSynth-u, ake zvuky z toho lezu :)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Příspěvekod Cyril » 12 úno 2007 10:24

dendy ses machr... obdivuju lidi co tohle dokazou... kde ste se to naucili? V abicku? :)
Uživatelský avatar
Cyril
 
Příspěvky: 5652
Registrován: 26. 10. 2004
Bydliště: Praha

Příspěvekod dendy » 12 úno 2007 10:34

no nie som az taky... proste nepodarilo sa to uplne dotiahnut do konca.. zvuky uzasne, original 303 .. ale vdaka tomu rozladeniu je to viac menej nepouzitelne na realnu hudbu... :(

yo este som si postaval kedysi 2 MIDI kontrolery - http://www.midibox.org/ .. jeden 16 knobov / 8 buttonov a jeden 64 knobov/16 buttonov/16lediek :) ten vacsi som potom predal za 9k tusim :) ten mensi este mam :)) uz len z nostalgie :)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Příspěvekod ADDyS » 12 úno 2007 12:20

Ja momentalne makam na clonu Moog Prodigy :). Ted zapasim s tistakem...

Jinak doporucuju na SDIY tenhle web http://yusynth.net/Modular/index.html
VCO jeste neni,ale urco bude ;)
Uživatelský avatar
ADDyS
 
Příspěvky: 269
Registrován: 21. 6. 2002
Bydliště: Ova

Příspěvekod ADDyS » 12 úno 2007 12:32

Uživatelský avatar
ADDyS
 
Příspěvky: 269
Registrován: 21. 6. 2002
Bydliště: Ova

Příspěvekod MSK » 12 úno 2007 12:52

Cyril: Jasny, kabel ti v klidu udelam je to otazka deseti minut pokud vis jak je zapojenej ten konektor v commodore, ale to se urcite necha vygooglit..
A jak se ten Prophet64 ovlada? to musis klikat mysi, nebo jde pripojit nejaky midi kontroler? Vypada to dost zajimave teda..

Dendy: No ja jsem minisynthy stavel dva, WP-20 minisynth - to byl ten jednooscilatorovej a zvuk jak z hracky takze jsem si z nej pujcil integrace:) a tenhle
http://musicfromouterspace.com/analogsy ... ndlab.html
ten ale zase jeste neni hotovej ale vypada to slusne, uz brzo budu ozivovat a pak sem urcite neco hodim i s fotkama..
Dendy prosimte nikde na tom acidcode nevidim zadny schemata ani nic, to jsem slepej, nebo se to od nich muselo koupit?
btw. nechces ten klon 303 prodat?:)
MSK
 
Příspěvky: 187
Registrován: 31. 7. 2006
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod elektri » 12 úno 2007 12:57

dendy: na kolik tě asi vyšel ten 16ti knobový ? a funguje to spolehlivě, když si to uděláš jen tak na koleně ??
elektri
 
Příspěvky: 686
Registrován: 4. 11. 2006
Bydliště: pár km od Brna

Příspěvekod kexik » 12 úno 2007 13:14

elektri píše:dendy: na kolik tě asi vyšel ten 16ti knobový ? a funguje to spolehlivě, když si to uděláš jen tak na koleně ??

mna 900sk bez krabice, s tym starsim mikroprocesorom. medzitym uz predpokladam zlacneli jak displeje, tak mikrace, bolo to dva (?) roky dozadu. o spolahlivosti ti nic nepoviem, pac po odskusani je plosak v dakej krabici pod postelou a pouzival som ho snad hodinu :)
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Další

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Google Feedfetcher, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+