Ahoj, az tak jasna volba se nenabizi, ale stejne bych se priklonil k PC2r. Ja pouzivam jak PC2r tak Motif ES8. Ve studiu a na koncertech s kapelama. Par mych zkusenosti z praxe: Jestli potrebujes akust. piano, tak v Motifu neni. Je tam jen neco hnusnyho. V Kurz. je vynikajici a navic zni opravdu zive i na koncertech. Na druhou stranu Rhodes pouzivam z Motifa. V Kurz je ale taky pouzitelnej. Smycce pouzivam z Kurz., dokonce jsem si je i nasamploval do Motifa. Celkove Motif zni vic synteticky, ma hezky leady, plochy a vubec jakoby moderni zvuky. Kurz. jich ma min, ale jsou pekny a celkove se ti Kurz lip prosadi pri hrani. Hammondy pouzivam z obou. V Motifu si jednodusejc upravujes zvuky, myslim treba filtry, obalky a tak... a ma lip vyresenej multitimbral, pro pripad pouziti vice klaviatur. Dal pravda je, ze Kurz mam hlavne kuli zvuku a Motifa spis kuli pameti na samply, ze je to vic otevrenej system(ale jen klavesove verze, coz u tebe neplati) a pripojuju k nemu jeste dalsi klaviaturu. Pisu ti jen moje zkusenosti z me praxe. Oba pouzivam aktivne asi 5 let a chci je v budoucnu vymenit, ale za Motif XF a PC3K. Takze asi tak
Martas