Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

NI maschine

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 17:38

ad 1) Ve VST modu se sampluje skrze sidechain input.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 17:51

V Logicu takto:
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-11-06 v 16.46.10.png
Snímek obrazovky 2013-11-06 v 16.46.10.png (158.26 KiB) Zobrazeno 409 krát
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod longsleeper » 06 lis 2013 18:10

Nic.. nastavím patřičnej input ale do toho vstupu nic neleze. Do cubase mi signál jde. Když otevřu maschine jako standalone tak vše funguje jak má. Nechápu.. Ale díky
longsleeper
 
Příspěvky: 541
Registrován: 3. 11. 2011
Bydliště: Olomouc

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 18:59

Signál naroutovat do Maschine přes sidechain, v Maschine přepnout na externí stereo vstup (ve VST modu umí Maschine jenom jeden stereo vstup). Musí to fungovat.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod longsleeper » 06 lis 2013 19:05

Sorry za moji nechápavost, ale jak to myslíš naroutovat maschine přes sidechain ?
Edit...jo už chápu, on totiž cubase elements nebá sidechain výstupy...jo tak to sem v pasti
longsleeper
 
Příspěvky: 541
Registrován: 3. 11. 2011
Bydliště: Olomouc

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 19:11

Teď jsem to zkusil i v Reaperu a funguje to i tam.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 19:14

Tuším, že v Cubase se sidechain řeší přes sendy. Já už dnešní Cubase neznám. Možná bys měl Maschine otevřít ne jako VST instrument, ale jako efekt v FX tracku - měl by fungovat úplně stejně. A do toho FX tracku pak posílej co chceš.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod longsleeper » 06 lis 2013 19:33

Lottewerther díky ! Přes ten FX slot to funguje... to mě vůbec nenapadlo...i když pak už je vlastně jedno jestli si otevřu druhou insatnci fx nebo standalone. Každopádně je dobrý že můžu kopírovat sounds z jedné instance do druhé. Dik za support
longsleeper
 
Příspěvky: 541
Registrován: 3. 11. 2011
Bydliště: Olomouc

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 06 lis 2013 20:37

A nestačí ti ta jediná instance v fx channelu?VST instrument to musí být snad jedině, kdybys do něj chtěl posílat midi z Cubase. A možná by se dalo i tohle nějak vymyslet...
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod longsleeper » 06 lis 2013 21:14

Já jsem zvyklej posílat jednotlivý stopy z maschine odděleně do mixáku v cubase, a tam je zvlášť efektovat. O tuhle možnost v fx slotu přicházím. Jako v podstatě si můžu ty samý pluginy otevřít i v maschine na jednotlivých zvucích, ale na tohle mi přijde daw přehlednější a taky se tam toho víc vleze :D Maschine mám hlavně na bicí a takovej jakože hrubej nástřel, detaily ladím v cubase
longsleeper
 
Příspěvky: 541
Registrován: 3. 11. 2011
Bydliště: Olomouc

Re: NI maschine

Příspěvekod delay » 07 lis 2013 10:07

Chtěl jsme se zeptat, jak je na tom Maschine vs CPU náročnost vs latence..? Rád bych pořídil buď Mikro nebo Arturia Spark LE, přičemž mám ale stále dost starý PC (C2D E6600), tak nevim, jestli by to mělo z tohodl epohledu smysl?
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5834
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: NI maschine

Příspěvekod pavlii » 07 lis 2013 10:38

longsleeper píše:Já jsem zvyklej posílat jednotlivý stopy z maschine odděleně do mixáku v cubase, a tam je zvlášť efektovat. O tuhle možnost v fx slotu přicházím. Jako v podstatě si můžu ty samý pluginy otevřít i v maschine na jednotlivých zvucích, ale na tohle mi přijde daw přehlednější a taky se tam toho víc vleze :D Maschine mám hlavně na bicí a takovej jakože hrubej nástřel, detaily ladím v cubase


Negativ. Pokud je VST modul "vícevýstupý", tak právě JEN A POUZE v FX tracku máš možnost z něj ty separátní výstupy dostat, Jako Instrument Track nikoli.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2917
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: NI maschine

Příspěvekod longsleeper » 07 lis 2013 11:20

Negativ. Vice vystupu z maschine dostanes pres F11
...respektive ted namam moznost vyzkouset jestli to jde i pres fx
Kazdopadne jsem se nebavil o instrument tracku
longsleeper
 
Příspěvky: 541
Registrován: 3. 11. 2011
Bydliště: Olomouc

Re: NI maschine

Příspěvekod pavlii » 07 lis 2013 12:07

No však to jsem myslel (F11 přece otevírá rack). Ajj - teď vidím, překlep "track" vs "rack", ale bavíme se o VSTi, tak to nemohlo moc uškodit ;-)

Ohledně Instrumentu něco zmiňoval kolega, tak jsem to jen chtěl uvést na pravou míru.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2917
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 07 lis 2013 13:21

delay píše:Chtěl jsme se zeptat, jak je na tom Maschine vs CPU náročnost vs latence..? Rád bych pořídil buď Mikro nebo Arturia Spark LE, přičemž mám ale stále dost starý PC (C2D E6600), tak nevim, jestli by to mělo z tohodl epohledu smysl?


Maschine bohužel jede jen na jednom jádru, více jader umí až Maschine 2. Na strop výkonu tedy naražím i s i7 v Macbooku Pro z roku 2011. Na c2d se ale pracovat dá, musíš s rozmyslem, resamplovat, co nejméně instrumentů, co nejvíce samplů.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], qwerty14, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+