Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

NI maschine

Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 28 čer 2010 09:23

;)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8786
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 02 srp 2010 08:35

zajímalo jestli jdou do toho importovat MIDI soubory? Ztáhnul sem si ten soft na zkoušku, a nepřišel sem na to, jak do toho importovat nějakou MIDI stopu. To jak je to celý absolutně jednoduchý mě docela přitahuje pro použití na živý hraní. Nicméně pár věcí tam postrádam. Pořádnej eqvalizer na každý "stopě" by měl bejt automaticky. Zvuk filtrů bych čekal u NI o něco lepší. Time stretch by se mi naživo hodně hodil. To všechno bych i nějak oželel, ale bez importu midi souborů je to pro mě nepoužitelný.
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 02 srp 2010 10:49

no import midi souboru je imho blbost, jestlize se soft umi chovat jako plugin a ma midi in..
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8786
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 02 srp 2010 10:59

No jo, ale jestli to mam mít jako plug in tak to pro mě na živý hraní taky ztrácí význam. Líbí se mi ta jednoduchost, a představa, že bych na živo používal jen jeden takovej jednoduchej soft je supr, právě pro to, že by odpadla instalace a načítání všech komponent (daw + vst + maschine = zbytečně komplikovaný na živý hraní). V tomhle případě bude pro mě lepší řešení rovnou Ableton + APC.
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 02 srp 2010 11:11

no a nebylo by reseni spustit si maschine jako plugin, nahrat si pres midi in vsechny midi, ktery potrebujes, ulozis si je pak do patternu nebo samostatnejch projektu a pak uz spoustis standalone? :?: myslim, ze import libovolnejch midu by asi mohl zpusobovat nestabilitu :?:
jinak co se tyce eq, na kazdej sampl si muzes dat dva insert efekty, vcetne ctyrpasmovyho eq - tohle nevim jestli vis. nepochopil jsem, jestli te vestavenej eq nebavi, nebo jestlis tu moznost nenasel
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8786
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 02 srp 2010 12:14

No s tim nahráním mě to nenapadlo, to je dobrej nápad. Jde mi o to, že mam svoje věci udělaný v cubase, a chci je nějak prezentovat živě - mít je rozsmyčkovaný, + vedle nich naskládaný midi paterny, který bud posílat do HW synťáků. Koncept NI maschine mi právě příde zajímavej v tom, že nemusim na takovýdle živý hraní mít na notebooku nainstalovanýho nic jinýho něž právě maschine a čim míň tam toho budu mít, tim líp, ne?
Prostudoval sem to docela podrobně, a ani to nedalo moc práce. Systém insertů na každým zvuku i na každý grupě sem pochopil a ale ten eq mě štve sám o sobě, pač třeba odříznout s nim všechno pod 40hz jde dost těžko. Ale jinak mi právě ty omezený možnosti tohodle softu vyhovujou, pač bych se naživo nemusel (spíš nemohl) zaobírat a rozptylovat všemi těmi nekonečnými možnostmi nastavování. Nadruhou stranu, skládat a dělat zvuk bych v tom nechtěl, to by mě ta strohost docela omezovala. I když při základním náčrtu a zaznamenávání nápadů to může bejt docela přínosný.
Každopádně sem tak jako tak počítal s tim, že bych si data pro živý hraní stejně připravoval na mým stolním PC a pak bych to jen uložil jako projekt a otevřel v notebooku. Jestli to budu celý, včetně nahrávání midi stop připravoval v Cubase, bylo by to možná i lepší. Ještě otázka: Když to budu mít jako vst, a připravim a uložim si v tom projekt, s natahanými samply a nahranými midi patterny, budu ho moct otevřít i ve standalone modu?
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 02 srp 2010 12:25

ano ;)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8786
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 05 srp 2010 10:42

Takže nahrávání midi v DAW funguje. Ale nenahrává mi to případný CC. Ani sem nepřišel na to, jak je v NIM u midi patternu zadat, pro kontrolu parametrů externího HW. Jdou tam zadat jen tzv. modulátory - kontrola parametrů NIM. Jede to vůbec?
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 05 srp 2010 12:19

covece, tak to nevim.. to uz je asi ni support.. :-(
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8786
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 05 srp 2010 14:23

Tak procitam NI forum, a jak ta tak vypadá, tak NI na MIDI CC nějak uplně zapoměli. Prostě to nejde. U seqvenceru, kterej umí posílat midi ven to je docela zásadní nedostatek. Snad vydaj časem nějakej upgrade.
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 05 led 2011 10:31

Tak už je betaverze nového softwaru, každou chvíli by to mělo bejt ofiko, nicméně timestretch, ani midi CCs se nekonaj. Na druhou stranu VST hosting dává standalone verzi nový možnosti, ale jako to bude fungovat, když to nemá podporu multicore processing, to sem zvědavej.

New and improved features:

* Plugin hosting for VST/AU instruments and effects
* Increased number of effect slots (3 per Sound, 4 per Group, 4 on Master)
* New "Pad Link" function with 8 pad groups and Master/Slave option
* Individual swing setting per sound
* Clip naming
* Sample renaming
* Improved scene duplication
* External audio input/output increased to 16 stereo channels
* Improved Drag&Drop mapping for samples
* Improved Drag&Drop from OS for Maschine files and audio files
* Drag&Drop rearrangement of scenes and patterns
* Snap-to-grid when moving events via mouse
* VST plugin operation under Mac OS X 64bit
* Rex import under Mac OS X 64bit
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod a.tom.x » 07 led 2011 12:27

No snad hlavně to vylepšené pojmenovávání a manipulace patternů a scén v editoru bude lepší. To byl fakt opruz. 16 audio kanálů taky fajn.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: NI maschine

Příspěvekod dedyk » 06 zář 2011 13:57

dedyk
 
Příspěvky: 49
Registrován: 11. 4. 2010

Re: NI maschine

Příspěvekod a.tom.x » 06 zář 2011 14:22

Dobrej magor :)

... no jestli to hraje fakt zive tak vsechna cest ... i kdyz mam podezreni, ze to jede ze sekvenceru a to video si jenom tak blika kontrolerem ;) je to tak nejak moc dobre kvantizovany na live session
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: NI maschine

Příspěvekod a.tom.x » 06 zář 2011 14:23

btw. to Mciro se mi moc nelibi, ty knoby na velke verzi maji vyznam a zejmena potom co zrusili Kore ta 1.7 je dost extenzivne pouziva
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+