Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

NI maschine

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 06 zář 2011 15:14

Jeremy Ellis má na youtube i videa z vystoupení, a i když má část na seqvenceru (nebo halfplaybacku) tak je třeba mu vyšvihnout poklonu, pač to podstatný opravdu hraje, a má to fakt zajímavě a vtipně postavený.

Tvrdě trénuje hru na Akai-style pads, a dělá i tutorialy jak na to. Má to namakaný ani ne tak jako beatmaker, ale spíš spíš jako muzikant.

stejně tak i čouzek, říkající si David"Fingers"Haynes:
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 06 zář 2011 15:22

Jinak ta 1.7 je pro mě zklamáním, pač je to vlastně jen rozšíření o browsování v rámci kompete 8, takže jen podpora prodejnosti jejich jinýho produktu. Multicore podporu to stále nemá, a to je ostuda.
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007


Re: NI maschine

Příspěvekod biscuit » 04 říj 2012 09:22

tak co rikate na 1.8? massive zadarmo jako upgrade, to je hezkej darek ;) jeste, ze jsem ho nekoupil :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8784
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NI maschine

Příspěvekod peterslaby » 22 říj 2012 20:36

neviete ci NI maschine mikro funguje aj na windows xp sp3????
peterslaby
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10. 10. 2012

Re: NI maschine

Příspěvekod xxman » 22 říj 2012 22:26

Neměl by být problém:
http://www.native-instruments.com/forum ... p?t=153907
Jinak musím pochválit NI, udělali kus práce - zkoušel jsem kdysi jednu z prvních verzí a vůbec mě tenkrát Maschine nepřesvědčila a šla z domu. Teď jsem otestoval posledni verzi SW s MkII a za pár dní byla Mashine opět doma a jsem maximálně spokojený.
xxman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 24. 7. 2009

Re: NI maschine

Příspěvekod Prvotsky » 24 říj 2012 10:04

Zdar - tak až ted sem updatoval na svy mikro.. největší radost mám z massive.. je to fakt slušnej synťák s pevnym basem.
Jinak sem se chtěl zeptat - když nahrávám na živo do sequencru maschine , tak vždycky první udaer beatu se zapíše až za konec sequenceru.. nic brutálního - vždycky přetáhnu na začátek dělá vám to taky - nebo jen první uder hraju dřív?
Nepřišel ste někdo na to jak zkopírovat zahrané noty , které nesedí přímo na mřížkách v rámci jednoho patternu, tak aby se zachoval ten ne uplně přesný groove?
A pak když si načtu nějaký nástroj a přepnu do padmode , tak například u basu se chci dostat o oktávu níž - tak zkusím shift + pad u kterého je napsánu okt- , ale nic se neděje..

Díky
P.
Uživatelský avatar
Prvotsky
 
Příspěvky: 1168
Registrován: 23. 5. 2006
Bydliště: Vodonohy

Re: NI maschine

Příspěvekod Brenda Walsh » 24 říj 2012 10:41

klasika Ctrl+a vyberes vsechny noty, u danneho paternu a kopirujes (takze v rezimu pattern) do jineho paternu. V ramci jednoho paternu, pokud potrebujes zkopirovat jenom jednu cast not (ne na mrizce), tak to bude asi problem. Nekdy se da pouzit double pattern a pak to promazat. Celkove tyhle editacni zalezitosti nejsou u machine (v1.7, 1.8 sem este nezkousel) ne moc poreseny a treba kopirovani casti automatizace je docela komplikovany. Az pri vyberu urcitejch not funguje shift+octave up/down, a mozna i kdyz mas jen prepnuto na konkretni pattern.
Brenda Walsh
 
Příspěvky: 220
Registrován: 4. 10. 2007

Re: NI maschine

Příspěvekod xxman » 24 říj 2012 12:04

Nevím jestli jsem to správně pochopil, ale výběr zahraných not dělám v "select" modu, potom normalne copy-paste a pripadne presunu dal pomoci "nudge". ... asi je rychlejší klávesnici+myš, ale nějak se nechce přechytávat z kontroleru :)

Posunovani o oktavu, pripadne o ton delam knobem - 3. zleva? ten udava ton prvniho padu. funkce shift + pad okt+- funguje pro editaci.
xxman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 24. 7. 2009

Re: NI maschine

Příspěvekod Symphonic » 24 říj 2012 16:54

peterslaby píše:neviete ci NI maschine mikro funguje aj na windows xp sp3????

Oficiálně není podporovaný, ale lidem to funguje.
Uživatelský avatar
Symphonic
 
Příspěvky: 402
Registrován: 5. 11. 2006

Re: NI maschine

Příspěvekod peterslaby » 25 říj 2012 17:35

A nevies ci aj novsia verzia 1.8 ?
peterslaby
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10. 10. 2012

Re: NI maschine

Příspěvekod xxman » 07 lis 2012 16:20

Jedna zkušenost s prodejem Massive dodávané k Maschine jako bonus - tuto verzi není možné převést na jiného zákazníka, je vázaná na Maschine a kontroluje její registraci na účtu NI. Takže komu se sešly 2 licence jako mě, tak musí prodat původní Massive jako samostatnou verzi a nainstalovanou verzi přeregistrovat na nové číslo.
xxman
 
Příspěvky: 112
Registrován: 24. 7. 2009

Re: NI maschine

Příspěvekod Palio-boss » 07 pro 2012 02:14

Zdravím. Pokukoval som teraz po Maschine Mikro MK2, no mam par otazok.
Maschine budem pouzivat v Cubase, takze je mozne vyuzivat ho iba ako plugin, s tym ze si budem nahravat MIDI stopy v cubase (8 baniek na kanaloch 1-8)?
Daju sa naraz hodit do VST racku Maschine plugin (jeden na bicie, druhy na nastroje povedzme)?
Ako to je s tym bzucanim ked je maschine zapojeny v USB? Cital som to tu niekde, len neviem ci je to az take hrozne.
Za akukolvek pomoc dakujem.
Palio-boss
 
Příspěvky: 103
Registrován: 23. 5. 2006

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 07 pro 2012 11:10

1) Ano, Maschine jde použít jako multitimbral VST instrument, každé z osmi group se dá přiřadit různý midi kanál.
2) Ano, můžeš otevřít libovolný počet instancí Maschine. Problém je, že Maschine stále ještě neumí běžet na více jádrech a když chceš fungovat s minimální latencí, brzy se začne sekat i ten nejrychlejší procesor. Na druhou stranu se Maschine dá využít (v Logicu, což se konkrétně tebe netýká) jako vst-au adapter.
3) Žádné bzučení jsem nezaznamenal.
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

Re: NI maschine

Příspěvekod lottewerther » 07 pro 2012 12:34

ad bod 1)
Nebo můžeš alternativně nastavit groupu na "sounds to midi channels" a pak u jednotlivých soundů v groupě nastavit příslušný midi channel a pak odpovídající key range a root note...
lottewerther
 
Příspěvky: 125
Registrován: 31. 1. 2003

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Sanchez, Seznam.cz, studiogain

reklama
Facebook  Twitter  Google+