Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Roland AIRA

Re: Roland AIRA

Příspěvekod dendy » 14 úno 2014 14:35

aha tak 4 hlasy, a 1 hlas = 2 osx, subosc a noise ..

Obrázek

Tak potom tej cene 712E za 2 oktavovy VA s touto skromnou vybavou fakt trosku nechapem.. to ma cenu tak polovicu tej sumy .. sak Novation Ultranova ma vacsie moznosti a stoji o vyse 100 eur menej ...
Naposledy upravil dendy dne 14 úno 2014 14:37, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12498
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 14:35

Maximum Polyphony
4 voices
Registrations
8
Structure Elements
SYSTEM-1 Mode:
LFO
OSC 1, 2
SUB OSC
NOISE OSC
ENVELOPE: PITCH, FILTER, AMP
MODULATION: RING, OSC SYNC, CROSS MOD
EFFECTS: CRUSHER, REVERB, DELAY
PORTAMENTO

PLUG-OUT Mode:
Depend on PLUG-OUT software
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod Oxyygen » 14 úno 2014 14:38

jo a 8 pameti na presety, to je taky velka pecka..:)

Ale asi to brali jako velkej upgrade od SH101..:) Ta nema pameti zadny a je mono...:-P
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3135
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 14:41

Mě celkem vadí na TR8 ty výstupy (1xMix a 2 assignable) to je dost málo ... a co to znamená USB Audio není specifikováno kolik kanálů, navíc netuším jak se to bude prát se zvukovkou v počítači, to by musely běžet paralelně 2 v jednom DAW
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 14:54

Oxyygen píše:jo a 8 pameti na presety, to je taky velka pecka..:)

Ale asi to brali jako velkej upgrade od SH101..:) Ta nema pameti zadny a je mono...:-P


Ono se asi předpokládá, že to stejně bude připojený k počítači a tam bude asi větší knihovna zvuků.

Teda SH101, který tam propírají jako plug-out ovládaný tímhle má jeden oscilátor + sub + šum a na tom jednom VCO se mixují poměry hlasitostí jednotlivých vln a jednu obálku, tak tady mi ten layout trochu nesedí, předpokládám, že budou řešit podsvícením parametrů co bude/nebude aktivní. V zásadě z toho vyplývá: "who could make a better plug-in version of a classic Roland synth than Roland" ... že to bude "Roland Analog Legacy" ... a asi jako HW klíč k tomu bude tohle. Netvrdím, že je to špatně, ale obávám se, že cílovka už dávno jeden na Sylenthech a podobné verbeži a kvůli hardwarové krabici to kupovat nebudou. Navíc není nikde řečeno co to je ten plug-out (AU, VSTi, něco proprietárního co se bude do tohohle loadovat .... )
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod COBOLT » 14 úno 2014 14:56

Myslím že po usb půjdou separátně všechny kanály viz video, který jsem pastnul. Týpek tam točí do Abletona a současně tam má 12 stop.
Uživatelský avatar
COBOLT
 
Příspěvky: 387
Registrován: 28. 11. 2007

Re: Roland AIRA

Příspěvekod EGA » 14 úno 2014 15:08

nechcem byť generálom po bitke, ale ja som to hovoril :mrgreen:
nudné digi roland sračky. nič nové, ani zaujímavé to neprináša, a ešte to je aj brutálne obmedzené, 4-hlasá poly v roku 2014, si musia robiť prdel. a ten ground-braking koncept priniesol nord už pred 20 rokmi. v 96 khz a 24 bit, keď už si chceme porovnávať digitálne cikule..

automatizácia parametrov na tr 8 len cez midi? no fakt pecka. zííííív..
Uživatelský avatar
EGA
 
Příspěvky: 99
Registrován: 14. 8. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Roland AIRA

Příspěvekod hubert » 14 úno 2014 15:09

No najaktualnejsia cenova info:
TR-8 499,-
TB-3 299,-
VT-3 199,-
SYSTEM-1 599,-
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 15:32

COBOLT píše:Myslím že po usb půjdou separátně všechny kanály viz video, který jsem pastnul. Týpek tam točí do Abletona a současně tam má 12 stop.


Pořád mi, ale uchází jak to bude paralelně běhat s druhou zvukovkou co má člověk naroutovanou v DAW.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 15:33

hubert píše:No najaktualnejsia cenova info:
TR-8 499,-
TB-3 299,-
VT-3 199,-
SYSTEM-1 599,-


koncová s DPH?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod hubert » 14 úno 2014 15:36

ano s dph
hubert
 
Příspěvky: 1299
Registrován: 13. 11. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Roland AIRA

Příspěvekod EGA » 14 úno 2014 15:42

uniká mi, načo je dobrý takýto HW, keď k tomu aby ho človek naplno využil (čo tiež nie je nič extra), potrebuje počítač. nehovoriac o tom, že keďže je to VA, je to vlastne SW a radšej by som si na gig zobral iba notebook s poriadnou emuláciou, ako k rovnakému výsledku trepať airu aj notebook.. :palec-:
Uživatelský avatar
EGA
 
Příspěvky: 99
Registrován: 14. 8. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Roland AIRA

Příspěvekod Symphonic » 14 úno 2014 15:50

Psali že k System1 nebude třeba notebook.
A zatím to vypadá, že ty plugouty budou v proprietárním formátu a Roland to chce prodávat. Tim to zabijou.

Kdyby udělali midi-controler ve stejném designu jako System1, s tou spoustou knobu a faderu, za 200 eu, tak by to mělo asi větší úspěch :D
Uživatelský avatar
Symphonic
 
Příspěvky: 402
Registrován: 5. 11. 2006

Re: Roland AIRA

Příspěvekod a.tom.x » 14 úno 2014 15:55

No tak už termín plugout, který se jim občas motá s plugin je zvláštní. Ale jak jsem to pochopil, tak by si čověk do toho hardwaru měl naloadovat celý engine. Protože jinak, kdyby to byl plugin, který neběhá pod AU/VSTi by to byla pitomost.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2670
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Roland AIRA

Příspěvekod Oxyygen » 14 úno 2014 15:58

no zrejme se jedna o prehrani firmwaru (jakoze si nahrajes SH101 nebo treba juno 106), ale to mi prijde hrozne tezkopadny, zadny display to nema, kde by sis jednotlive "engine" prepinal. Navic to asi nebude zadara. Moc to nechapu..
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3135
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], psbot [Picsearch]

reklama
Facebook  Twitter  Google+