Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

ROLAND FEED

[ HEADiNG ] ROLAND FEED

Příspěvekod EXCOM » 25 říj 2009 02:14

Obrázek
Uživatelský avatar
EXCOM
 
Příspěvky: 5649
Registrován: 10. 7. 2005
Bydliště: Pressburg


Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Oxyygen » 14 zář 2016 14:30

A je na tej novej 303 stejne debilni sekvencer jako na starej nebo uz je to jako logictejsi jako v Rebirthu?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod dendy » 14 zář 2016 17:47

debilny ? podla mna na original 303 je ten sekvenrer naprosto paradny pre tento typ syntaku :-D
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Oxyygen » 15 zář 2016 08:45

Mels ji nekdy v ruce?


programovat ala

nota zacla - nota hraje - nota nehraje - nota zacla...atd

bez jakekoliv kontroly v jake pozici se v paternu nachazis...Ja jsem si to osobne musel vymyslet v rebirthu, pak prepsat na papir a pak "naslepo" vytukat do TB303

Smysl to ma az jak to bylo vymysleno v Rebirthu, kde si nezadaval note on/off a videl jsi na "display" ve které pozici se nachazis
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod dendy » 15 zář 2016 08:58

mal som klon ml303 (vlastnorucne postaveny) ktory mal viacmenej identicky spraveny sequencer.. super, ikdy mi na tom nic nevadilo, pohoda
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod invisible_E » 15 zář 2016 09:58

oxygen porozpravaj nam nieco o 303 ke :D kedy si ju mal za kolko kupil za kolko predal kedy.. dnes je to naozaj napriek vsetkym klonom nieco ako prvy stratocaster a pohybuju sa v cenach ze za to mam uz auto z druhej ruky 8)
invisible_E
 
Příspěvky: 245
Registrován: 25. 5. 2008

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Oxyygen » 15 zář 2016 10:45

Mel jsem ji cca v obdobi 2001-2004. Koupil jsem ji tehda za celkem přijatelných 16 000 pak prodal asi 22.:)

předtím jsem simuloval TB na Rebirthu a pote na ABL

Když to vezmu kolem a kolem tak to za ty prachy moc nestalo, hlavne kvůli zminovanemu sekvenceru..

Z rebirthu jsem byl zvyklej vymyslet sekvenci v realnem case, tzn zapnul jsem smycku, pridaval, menil a mazal noty, dokud to neznelo jak jsem chtěl.
To jsem ocekaval i od 303 (stejne jako to třeba bylo u TR707, kterou jsem mel taky)

K memu zděšení jsem zjistil, že to original 303 neumi.

Sekvence nesla programovat v realnem case, aby clovek slysel jak to zni.

Musel jsem po pameti zadavat sekvenci (jak jsem psal v předchozím prispevku), nevedel jsem v jakem kroku se aktualne pohybuju, pokud jsem ji zadal spatne, musel jsem ji vytukat celou znovu. Navíc jsem si musel ohlidat nota, nota on, nota off (když si zvolil mezeru a nedal notu off, tak to hralo furt) plus Attack a slide.
Pro me naprosto netvurci a pakarna.... Takze to dopadlo tak, ze jsem sekvence vymejslel v rebirthu, tu jsem si pak napsal na papir a pretukal do TB303
a pak nahral do skladby...
Absence midi v tomhle pripade totalne srala.

Po HW strance to byla takova lacina plastova krabička postrikana stříbřenkou, moc hodnotne to nepůsobilo.:) Ale jasny v době vyroby to byl lowcost.

A co se tyce zvuku, samotny to celkem hralo, ale v songu to bylo vlastne docela jedno (jestli ABL nebo TB303). (ale je pravda, ze jsem ji nepouzival jako dominantni nastroj).

Mnohem lepsi acidovy linky jsem docilil analogem SH-09, ten me bavil dost.

Když vezmu z x HW co jsem mel v ruce, tak ve sve době jsem se asi nejvic vyradil s Yamahou DX200.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Oxyygen » 15 zář 2016 11:05

Tady ještě pro uplnost par songu kde je (berte to s ohledem na dobu kdy to vznikalo/plus moje zkusenosti) Samozrejme jde nazvucit lip :-)

http://picosong.com/TP2p
http://picosong.com/TPVR
http://picosong.com/TPVY

Nejvic je slyset asi ve 3 songu.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod invisible_E » 15 zář 2016 11:34

wau :) Diky moc za info aj za songy ten treti je hodne super! mne sa takisto najviac na basy pozdavala sh09 skoda ze som ju uz predal, teraz mam na acid novation bs1 a ta je tiez hodne blizko hlavne vdaka glideu.. ale tiez uz je na odchode . Ja si prave myslim ze obmedzenie toho programovania na orginali dalo vzniknut vobec tomu stylu tych riffov a bass liniek ak by to dokazalo robit cez midi bolo by to nudne a nicim by sa tak orginalne neodlisila aj ked povedzme si na rovinu ten kult okolo xOx rady od rolandu je vec historickej nahody :) ja by som raz chcel orginal ale len ako investiiciu do ' starozitnosti '
invisible_E
 
Příspěvky: 245
Registrován: 25. 5. 2008

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Oxyygen » 15 zář 2016 12:02

jen pro tvoji zajimavost v tom 3 songu je skoro všude Yamaha DX200 (groovevbox s FM syntézou a filtry), bici automat Roland R8 (ten me taky hodne bavil, Kurzweil K2500, TB303, el kytara s POD, sekvencováno v Cakewalku a smichano a sestihano v Sonic Foundry Acid.:)

Zadny kompresory, limitery, zadnej mastering, michano na nejakejch homemade dvoupásmových bednách a Kenwood zesilovaci.:).... A zvukovka soundblaster (ta co byla po AWE64)

Z dnešního pohledu to byl naprostej ulet, ale ty nastroje byly tak dobry, ze to hralo samo (a taky se s tim v tech letech clovek tolik nesral a spis to delal podle citu nez podle "poucek"...:) Jinak sorry za OT
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.kissjiznicechy.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
 
Příspěvky: 3109
Registrován: 6. 6. 2002
Bydliště: České Budějovice

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod invisible_E » 15 zář 2016 12:09

yamahu poznam a aj som ju tam pocul :) ja som mal an200 - dx som teraz zhanal ale momentalne mam ine priority
invisible_E
 
Příspěvky: 245
Registrován: 25. 5. 2008

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod charonme » 20 zář 2016 12:48

mne osobne sa na tej boutique serii zda byt uplny fail iba 4 hlasa polyfonia :(
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Pytkin » 20 zář 2016 13:24

charonme : Furt je to viac ako 1 :) .. Pre mna je vacsi fail tie male gombicky .. Chcel som JP08 ale ked som videl video , ako to ovladaju , kupil som si radsej SYSTEM 1m .. TO je pecka ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21157
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod charonme » 21 zář 2016 13:50

myslel som to tak ze na to ze je to digital sa nemuseli skrobit. mozno by som priplatil aj stovku keby to malo aspon 8 hlasov. naozaj neviem aky ma dnes zmysel robit digitaly s tak malo hlasmi. Keby to malo velkost kalkulacky alebo hodiniek tak este pochopim, ale dnes tie procesory uz su tak male, lacne a s takou malou spotrebou ze naozaj tomu nerozumiem. Tie malicke knoflicky este prezijem, ale kvoli tomuto si to naozaj nekupim
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod Pytkin » 21 zář 2016 14:29

charonmne : ved si mozes kupit plugin a ten ma polyfoniu aku chces .. predpokladam .. neskusal som to ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21157
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: ROLAND FEED

Příspěvekod dendy » 21 zář 2016 14:58

charonme píše:myslel som to tak ze na to ze je to digital sa nemuseli skrobit.


tak su tam 2 DSP chipy oproti 1 v system2 .. ono spravit takuto relativne vernu emulaciu analogu neni jednoduche nakodit, hlavne ak roland neojebava a ma to naozaj spravene na baze toho ze maju algorytmicky nasimulovane jednotlive obvody (a nie len matematicky modely obvodov ako v klasickych VA synthoch) .. takze verim ze tie 4 hlasy su proste najviac kolko sa z toho dalo vyzmykat

na druhej strane, ceny DSP chipov su dnes smiesnych par eur.. navyse firma ako roland ma urcite uplne inde ceny u dodavatela chipov .. takze .. vlastne tam kludne mohli dat namiesto 2 trebars 4 dsp chipy aby boly bola 8 - otazka je o kolko by potom bola vyssia cena, to tazko odhadovat ..
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12318
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Pette, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+