Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napětí?

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod Saly » 27 říj 2010 11:46

No dyk jsi to mel prece otevreny, tak vis co tam bylo nebo nebylo. Ten malej plosnak urcite nebyl to jediny, je tam indikace napeti, osvetleni, proudova ochrana, festovni zasuvky, plechova piksla a hlavne teda nejaky ten filtr. Navic neni filtr jako filtr. Co je ve furmanovi nevim, ale v coklovi je kondik a varistor - hodnota do dvacky. Pocitam ze "advanced rmi filter" (tak nejak to myslim bylo....) bude asi neco sofistikovanejsiho. A videt byt ani moc nemusi, vetsinou je to vcelku se zasuvkou. Nerikam, ze je to kdejaka hitparada, ale rozdil mezi furmanem a psem snad je trochu videt. Osobne teda od techto veci moc necekam, kdyz uz jsme to vzali pres ty auta, tak bych to videl neco jako nalesteni laku, ovsem pokud auto nejede, tak je to na nic. Pokud jsou problemy se sitovym napetim, tak vyresit rozvody v baraku. Pokud to nejde (nebo vetsinou se do toho nikomu nechce), tak proste zarizeni, ktery celkove rekonstruuje sitove napeti. Obe dve reseni jsou mastny. Pokud jde o pronajatou zkusebnu nebo koncerty a zlobi jen nektera masinka, tak je mozna nejschudnejsi vymenit ji za jinou, ktery to nevadi.
Uživatelský avatar
Saly
 
Příspěvky: 63
Registrován: 28. 8. 2007
Bydliště: Odruwek

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod Vuid » 27 říj 2010 20:05

Pytkin píše:hovno za totaca .. pred rokom mi menili Tecko na privode do domu .. kolisala mi elektrika .. hore dole 8V v pohode .. na jednej faze som mal 218 , na dvoch 241 .. a podobne .. domaci vratnik mi 3 roky poriadne nefungoval .. myslel som ze jebnuty taliani .. odkevy vymenili Tecko a ja som vymenil vo vratnikovy trafak, tak to funguje jak vino ..

Jen 8V? Tak ja kolikrat nameril 180V (obcas i min) misto 220V (tehdejsich), a to po nekolik hodin, nekolik dni po sobe na vsech fazich. To bylo porad, udajne ta vesnice byla na nejaky "mekky" vetvi VN rozvodu, dali to dohromady az po roce 89. Proste najednou svetla pohasla a bylo to:) Vypadavani jedne faze byla uplne bezna vec, coz byl docela problem, protoze jsem pouzival 3fazovy motor celkem casto. Jeste ze byl asi nesmrtelnej. Jsme ale trochu mimo tema.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod Pytkin » 27 říj 2010 22:35

Vuid : pisal som ze 8V bol rozdiel .. 180V som nemal .. to uz by bol asi hardcore :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21209
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod charonme » 28 říj 2010 13:28

som myslel ze v tych veciach byvavaju aj nejake poriadne baterky
charonme
 
Příspěvky: 1066
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod nixx » 02 lis 2015 14:32

Ahoj! Prosím o radu. Používáme v kapele naživo počítače s Firewire zvukovkama, já mám připojenou kytaru a MIDI pedalboard, klávesák má zas dvě MIDI klaviatury. Často se nám stává (hlavně klávesákovi), že při zapojení dalšího zařízení do elektrické sítě (třeba adaptér od notebooku - bez zátěže) nebo při zapnutí světel (zářivek) ve vedlejší místnosti na chvíli vypadne MIDI nebo dokonce zvukovka úplně ztratí spojení s počítačem.
Myslíte, že by tento typ problému vyřešil regulátor napětí (trafo s přepínáním odboček podle vstupního napětí)?
Např. APC Line-R 1200VA:
https://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67
http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE ... irect=true

Nebo dražší ChD Elektroservis ACS-500
http://www.chd-el.cz/index.php?id=50&lngid=cs

Díky!
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 737
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod biscuit » 02 lis 2015 16:06

nereknu ti, jestli to pomuze. myslim, ze by mohlo, ale kazdopadne dej vedet, jestli to vyzkousis a pomuze ;-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8646
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvekod wopst » 03 led 2016 12:51

Sice je tahle konverzace nějakej pátek zpátky, ale i tak, třeba to někoho bude zajímat. Sehnal jsem pár obrázků kde jsou vidět otevřené Furman zdroje. :D

Omlouvám se za kvalitu
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Toto už Furman není
Obrázek

Na závěr...čisnký power conditioner :D
Obrázek

Zde přikládám video, kde je videt taktez Furman zevnitř :)
Uživatelský avatar
wopst
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28. 9. 2015

Předchozí

Zpět na Ostatní hardware


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], klingáč, Sabiani, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+