priatelia, potrebujem pomoc:
mám (VSTi plugin) Battery ver.3 od Native Instrumetns. Mám to ako VSTi device prístupné v Cubase SX3, ale nemám k tomu pravdepodobne žiadne banky zvukov.
V tom VSTi to vie naload-ovať cez "Load bank" len nejaký formát "*.fxb" (efektová banka), tá však nikde s dodávaným Battery nie je. Vo VSTi sa ešte dajú naload-ovať kity, to sú súbory "*.kt3", ale ako som pochopil, tieto kity obsahujú len rozloženie nástrojov a nie samotné zvuky nástrojov.
Pritom pri inštalácii som dal inštalovať: Standalone app, VST plugin, DXi plugin a Library.
Do adresára kde majú byť tieto library sú v podadresároch "...Kits" len nejaké súbory "*.kt3". Akurát v jednom je zopár (nepoužiteľných) *.wav.
Ako do toho dostať zvuky. Predpokladám, že je potrebné získať nejaké banky zvukov. V akom formáte majú byť tieto zvuky? Berie to len "*.wav"? Alebo aj nejaké iné formáty? A kde potom nahrať tieto zvuky? Je to jedno, alebo sa odporúča dať to do nejakej štruktúry adresárov?
A tieto *.wav vzorky zvukov potom priradiť každému nástroju v danom kit-e.
Aké banky drum zvukov k tomu odporúčate? Ide mi hlavne o čím reálnejšie akustické bicie a perkusie.