Dotazy k Samplitude 11

Facebook Twitter Google Bookmarks

Moderátor: Moderátoři software

Dotazy k Samplitude 11

Příspěvekod Oxyygen » 03 lis 2011 11:25

1. Jak se co nejjednoduseji resi automatizace VST efektu? (Nasel jsem jen nejaky zakladani paralelni stopy, coz mi prijde hodne nepratelsky a neprehledny)
2. Lze aby v ramci bloku doznival reverb nebo delay?
3. Kde je nejaky nastroj na slepeni bloku?

Zatim diky moc za odpovedi
Mac mini Core 2 duo 2,0 Ghz, Motu 828 mkII, Tapco S8, AKAI maly klavesky, Korg Nanokontrol, Logic 9
www.bandzone.cz/mellowpower
Oxyygen

Re: Dotazy k Samplitude 11

Příspěvekod bokys » 04 lis 2011 10:19

Ahoj, sice tvůj dotaz není přesně definován, ale slepení bloku je Glue (Ctrl + Alt + G). Grupa tracku Ctrl + G. Dozvuk reverbu i další editace pluginů konkrétního bloku je záležitostí objektového editoru. Snad ti tak stačí.
bokys

Příspěvekod Oxyygen » 04 lis 2011 16:23

diky moc a glue uz jsem nasel, prosim jeste presny postup jak automatizovat VST. Idealne v ramci objektu.
Mac mini Core 2 duo 2,0 Ghz, Motu 828 mkII, Tapco S8, AKAI maly klavesky, Korg Nanokontrol, Logic 9
www.bandzone.cz/mellowpower
Oxyygen

Příspěvekod safa » 11 úno 2012 17:53

Oxyygen píše:diky moc a glue uz jsem nasel, prosim jeste presny postup jak automatizovat VST. Idealne v ramci objektu.

... uplne jednoduse: das Write automatice na prislusne stope a hejbes knoflikem na VSTcku - na to konto se ti zacne psat krivka. Prijt 21.2. ma seminar a ja ti to ukazu :-D

V ramci objektu... myslis s tim ze mas to VSTcko naveseny primo na objektu ? Taky snadno: v objekt editoru si v "Automation" vyberes kterou funkci chces automatizovat (krome beznych veci z nastaveni objektu se ti tam zobrazi i vsechny ovladaci mznosti pluginu), das si zobrazit krivku zaskrtavatkem SHOW a pak uz s pomoci tuzticky a bodu kreslis automatizacni krivku so objektu.

2. Lze aby v ramci bloku doznival reverb nebo delay?

Jasne, standardne by mel. Jedine kdyz mas na objektu fade-out tak se ocas dozneni zatahne i s nim, protoze je Pre-Fader. To se da zmenit tak ze kliknes pravym na tlacitko PLUG-INs v objekt editoru a zmenis sipkama nahoru/dolu routing v ramci objektu tak, ze inkriminovany plugin zaradis jako POST (bude pod carou "-------Post-----------").

Jinak lidicky: Uz sem moc casto nechodim. Pokud budete potrebovat poradit se Samplitude (coz je v ramci podpory tehle DAW moje prace) piste mi radsi mailem na safa@audiopro.cz . Dik.
safa
Moderátor

Zpět na Ostatní software