Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

General Midi VSTi

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod dinakson » 21 úno 2016 00:04

měl jsem Hyper Canvas v Cubase VST 32 na Win.XP a vše jelo v pohodě,jsem na W8 64bit a nejsem schopný do Cubase Hyper Canvas dostat ani za nic.Stále píše,že nelze použít pro 64bit.Nejsem tak zdatný v programech,ale chci si nahrávat audio a midi stopy a znám jen CUBASE .nepohnu s tím,už mám nervy,bavilo mně si amatérsky nahrát své kytary a doprovodit to bicíma a nějakýma midi nástrojema.PORAĎTE PROSÍM
dinakson
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20. 2. 2016

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod Stan » 21 úno 2016 00:44

Nenapsal jsi verzi Cubase, jinak pro nahravani midi do cubase se vyuziva "instrument track" nebo "instrument rack" ktere obsahuji VSTi a k nemu prirazena midi stopa pro editaci midi, rozdil mezi obemi byl v moznostech "multi-timbral" ale od 7.5 neni mezi nimi rozdil zadny a zalezi jen na tobe jaky zbusob usporadani VSTi ti vyhovuje vice.

Co se tyka Hyper Canavas tak nemam zkusenosti.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod dinakson » 21 úno 2016 09:38

Mám VST 32,pro audio používám Line6 Toneport KB37,který má 3oktávovou dynamickou klávesnici a Gear Box se bankou kytarových,baskytarových a vocal efektů....to na stopy dostanu v pohodě,na XP jsem si vybral ve VST instrument že chci na midi použít např. Edirol Hyper Canvas a přes klávesnici Tone Portu si hrál smyčc.spodky,bicí atd.Teď mám ve VST instrument-no instrument a ikdyž je ve VST pluigin nějaká sada bicích nedokážu sto dostat do VST instrument.Jsem totální začátečník v Cubase ,takže si fakt nevím rady.Myslel jsem,že si pár svých pokusů nahraji (opět amatér jak poleno)ale po operaci jsem se chtěl trochu pobavit....jak vidím nedám to dohromady.Pokud by měl někdo trpělivost mi poradit,tak postupujte jako kdyby jste to vysvětlovali svým starým prarodičům.....kdyby existovalo něco jednoduššího než Cubase ?Předem moc děkuji
dinakson
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20. 2. 2016

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod dinakson » 21 úno 2016 09:39

VST 32 5.1
dinakson
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20. 2. 2016

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod Stan » 21 úno 2016 12:41

wow. 2016 - w8 - Cubase VST-32 5.1. Nic proti jen je to pradedecek ale i tak by mel fungovat a problem zrejme bude ve verzi a kompatibilite s W8 nebo budes mit nespravne nastavene poradace s VST. Nejsem na Windows takze detailne neporadim. Samozrejme ze existuji i jine DAW ale principy ovladani jsou az na nektere vyjimky stejne. Muzes zkusit jiny DAW jen si dej do vyhledavace "free DAW' ale pochybuji ze nejaky z nich bude jednodussi nez C VST-32.

Zajimavy a komplexni je Reaper ale diky jeho komplexnosti je take dost komplikovany na nastaveni tak aby fungoval spravne a neni to jen "plug and play" tim mam namysli kdyz nejsi schopny ovladnout prehistoricky Cubase VST-32 tak to bude pro tebe tezky. Nicmene co se tyka vysvetlovani tak zaprvy exisuje manual kde najdes vetsinu odpovedi jak nato, zadruhy je spousta tutorialu na YT (i kdyz s VST32 to nebude tak slavny). Kazdy si procesem naucit se zakladni ovladani DAW prosel sam a jakmile pochopis zaklady pak nebude problem si vybrat DAW s workflow ktera ti vyhovuje.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod W.Cable » 21 úno 2016 13:36

Jak pise Stan v manualu najdes vsechno, kdyby ale byla anglictina problem, sezen si tuhle knihu http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/cubase-sx.html
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod Stan » 21 úno 2016 13:52

existuje jeste jedna knizka v cestine a to "Cubase SX" (725 str.) od ceske firmy Mediaport Pro s.r.o, ted jsem koukal na uctenku a v roce 2003 stala 695 kc :)

IMG_1970.jpg
IMG_1970.jpg (109.37 KiB) Zobrazeno 555 krát
IMG_1969.jpg
IMG_1969.jpg (144.98 KiB) Zobrazeno 555 krát
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1803
Registrován: 27. 4. 2013

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod dinakson » 21 úno 2016 15:10

Díky moc, nezbude než se nejdříve naučit pracovat s programem a teprve pak hrát.
:roll:
dinakson
 
Příspěvky: 5
Registrován: 20. 2. 2016

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod demsky » 21 úno 2016 22:59

Kedysi priamo vo Windowse (aspon v XP) bol Roland GS wavetable synth, ktory je kompatibilny s GM, ale nikdy som ho nepouzil, respektive vzdy som ho deaktivoval, kedze v GM som nerobil nikdy. Teraz co citam, tak gm.dls je v ramci Microsoft Synthu (dls je ako SoundFont od Creative Labs/SoundBlaster, ale pre DirectX rozhranie), ale ani ten som na svojom W10 nenasiel, potom som este mal nejake SoundFonty, alebo tusim aj VSampler maj aj GM banku, ale nastastie nikdy som nebol nuteny robit v tom. Co sa tyka playerov, tak Yamaha mala XG-50 respektive XG100VL player, ten bol celkom solidny, tiez mal asi 100 MB banku ako jeden z tych lepsich SoundFontov, ale tak celkovo zvukovo vzdy horsie ako nejake Kurzweily alebo realny HW...

Inak diky za pekny reminder, dufam, ze sa k Yamahe nevratim nikdy mimo starych analogov, ale ked uz budem velmi stary, tak si zozeniem aspon modul MU128 a dam do neho VL/AN/DX pluginy, nech si zaspominam na stare casy..., bola to sranda, ale zvukovo veeelky shit :)
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: General Midi VSTi

Příspěvekod pavlii » 24 úno 2016 13:46

Už to zaznělo - může to být prob kompatibility, ale spíš než Cubase vs Wx, tak verze VST rozhraní (1.x až 3.x). VST/32 je cca 16-17 let stará verze (též stále používám), ale nebude si rozumět s žádným novějším plug-in modulem.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2954
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Předchozí

Zpět na Ostatní software


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], jackies, MSNbot Media, Prvotsky, tony9, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+