Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Room EQ Wizard - akustická měření

Room EQ Wizard - akustická měření

Příspěvekod komasix » 03 lis 2010 22:45

Ahoj prosím o pomoc s tímhle programem.
Vím, že už se to tady řešilo, ale vždy v souvislosti s konkrétním problémem.
Už od chvíle co jsem začal tohle psát jsem na lecos přišel ale stejně moc nerozumim tomu co jsem naměřil.
Prosím tedy o vysvětlení.

levá
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/AtodrqZJxkqBqN7lMJvEwu87_W1kdvl5-rJFMOGSpig?feat=directlink
pravá
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/xN3EuW6LVL0Dk9Diqhi_Lu87_W1kdvl5-rJFMOGSpig?feat=directlink
levá watterfall
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/ePK-pkPjTUTihin89YR-ae87_W1kdvl5-rJFMOGSpig?feat=directlink
pravá watterfall
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/9Xf27Qk9zwySyBo1En33r-87_W1kdvl5-rJFMOGSpig?feat=directlink
levá + pravá
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/TWEJsQvKbCvuFG8kk3t1f-87_W1kdvl5-rJFMOGSpig?feat=directlink

filtr jsem použil staženej na ECM8000

bedny mám v popisu a na měření jsem na nich vypnul všechny korekce.
dík moc
Přílohy
lr.jpg
lr.jpg (94.53 KiB) Zobrazeno 2845 krát
Naposledy upravil komasix dne 04 lis 2010 15:36, celkově upraveno 6
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň


Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 03 lis 2010 22:46

vidíte obrázky?
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod James L. » 03 lis 2010 22:54

Jenom poslendí.
James L.
 
Příspěvky: 339
Registrován: 19. 4. 2010
Bydliště: Praha

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 03 lis 2010 23:44

Co znamená meassuring sound card? Ani v nastavení jsem nenašel. Smyčka out/in?
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 04 lis 2010 00:25

updateoval jsem na V5. Za hodně může moje nedobrá angličtina....
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 04 lis 2010 12:03

Z nějakýho důvodu se do grafu nepřenesla křivka měřícího mikrofonu. Chápu to správně, že by měření mělo co nejvíc kopírovat tu křivku? Pravá bedna mi hraje víc? boule na 8HZ? :) pokusim se ještě dneska včetně kalibrace tý karty.
Vypadá to tak že bedna hraje až od 50Hz a zásadní je boule na 100Hz? a co ten divnej propad na 200?
...nebo sem jenom moc zvědavej? :wink:
...ještě možnosti korekce:
Přílohy
B1030A_a1.jpg
B1030A_a1.jpg (388.92 KiB) Zobrazeno 1456 krát
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod kexik » 04 lis 2010 13:17

pouzil by som room compensation na -4dB. inak je to lepsi priemer. najviac vadi ta jama na 200Hz, tam mas nejaku nepeknu stojatu vlnu
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 04 lis 2010 13:24

Díky moc !
Čím jsou stojatý vlny způsobený ? Myslíš že to bude nějakej přímej odraz?
Naposledy upravil komasix dne 04 lis 2010 15:38, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod W.Cable » 04 lis 2010 13:40

Zahejbej tema reprakama a sleduj co to dela na tech 200Hz, to by te melo navest na spravnou cestu. Jestli pridat absorbery v mistnosti nebo bude stacit zmenit polohu monitoru.
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod kexik » 04 lis 2010 14:02

stojata vlna nie je priamy odraz. stojata vlna je uz kombinacia prveho a druheho odrazu, ktora vytvori zaznej. ci je to stojata vlna sa tazko hovori, ked vznika ako tebe minimum, tj stojata vlna kmita v protifaze s povodnou frekvenciou z bedni. do fazy ju dostanes jak vravo cable, posuvanim bedni inam. furt tam ale bude. podla frekvencie hadam ze to bude vlna podlaha-strop
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Room EQ Wizard

Příspěvekod komasix » 04 lis 2010 14:34

hmm podlaha strop je dost bída vychytávat v bytě... můžu ještě kousek hejbnout do strany ... ten room compensation na obou bednách nebo jenom na tý červený? (ta je víc v prostoru, modrá (levá) je v rohu)...
Jěště jsem se chtěl zeptat co vysleduju z toho watterfall grafu ?
Jinak děkuju moc všem za pomoc... jedná se o můj pracovní kout v podkrovní místnosti která slouží zároveň jako ložnice a obyvák, takže zásadní zásahy nejspíš neproběhnou. Jsem ale zvědavej jak mi to hraje v souvislosti s tématem o akustickejch panelech který jsem lepil na stěnu za monitory.
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard - akustická měření

Příspěvekod komasix » 04 lis 2010 20:25

Tak jsem zkusil nové měření.
bedny jsem posunul a nacpal až na zeď (na izolaci). dal jsem na obě bedny room compensation -2db a na grafy nastavil po vzoru ostatních smooth 1/12 a pomocí seperate the traces srovnal obě měření k sobě. Pořád se mi nedaří srovnat bedny hlasitostně, i když při kalibraci na sinus to sedí grafy jsou dost rozhozený. (i na normální poslech)...
Je to takhle lepší?
http://picasaweb.google.com/lh/photo/5TciwhZ2hTyNOYAclRjRPQ?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/xNQ-NOBcpoIYy9RQ6O81bg?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/FiPoz1OYHX-7bCLpU_-LYg?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/r_gx7sSskWeR7AHJQ8j9Xw?feat=directlink
Přílohy
1lr.jpg
1lr.jpg (75.94 KiB) Zobrazeno 1394 krát
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard - akustická měření

Příspěvekod kexik » 05 lis 2010 13:32

to uz mas hodne ok...
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Room EQ Wizard - akustická měření

Příspěvekod komasix » 05 lis 2010 14:05

Dík za pomoc a za reakci.
Ted jenom řešim, že na poslech jsou ty bedny total bez basů. Sice nikde nic nehouká ale je to dost vykouslý...
nemůže bejt problém někde s fázema? Z kterýho grafu bych něco takovýho zjistil?
Pravá bedna (červená) pujde na reklamaci. Občas chrastí. To může ještě měření dost ovlivňovat.
Uživatelský avatar
komasix
 
Příspěvky: 1074
Registrován: 25. 10. 2007
Bydliště: Plzeň

Re: Room EQ Wizard - akustická měření

Příspěvekod nixx » 05 lis 2010 14:45

Z waterfall grafu (stejne jako ze spectral decay) vysledujes, jak dlouho dozniva zvuk na jednotlivych kmitoctech.
Na tech poslednich grafech mas zapnuty nejaky vyhlazovani, proto to vypada tak rovne, ne?
Jakym mikrofonem to meris?
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 736
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Další

Zpět na Ostatní software


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Amorph, Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], m4x, pavlii, Pette, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+