Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Waves Codex (wavetable synth)

Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod dendy » 30 lis 2015 16:36

akosi mi uplne uslo ze waves robia aj syntak.. a musim povedat ze hra fakt paradne... nenasiel som ho tu na ezone tak vytvaram vlakno

http://www.waves.com/plugins/codex
Obrázek
Naposledy upravil dendy dne 30 lis 2015 16:38, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12366
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec


Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod dendy » 30 lis 2015 16:37

este treba povedat ze waves ma brutalne zlavy, a este k tomu dnes plati aj zlavovy kod "CM30" na dalsich 30$ takze tento fajny wavetable synth co normalne stoji 199$ sa da dnes kupit za 49$

no nekup to :-)
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12366
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod Stan » 30 lis 2015 16:51

Codex je hodne zajimavej a komplexni ale ne komplikovanej. Kazdopadne dobre investovany penize. :)
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1700
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod biscuit » 30 lis 2015 17:41

maji i jeden o neco starsi synth, taky neni zlej...
http://www.waves.com/plugins/element#el ... -yoad-nevo
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8644
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod bassline » 30 lis 2015 18:50

System Requirements

CPU
Intel Core i3 / i5 / i7 / Xeon

RAM
4 GB

Operating System
Windows 7 with SP1 64 bit
Windows 8.1 64 bit
Windows 10 64 bit

Screen Resolution
Minimum: 1280x1024 / 1600x1024
Recommended: 1920x1080

:palec-:

Taketo pluginy su nepouzitelne v projektoch. Pouzijes uz len jednu instanciu a zozerie ti to vsetky prostriedky ktore potrebujes aj na ostatne FX a instrumenty v projekte...stale mi pride ze investicia do kvalitnych VA/Analogov ,popripade nejaka krabicka specializovana na pluginy je ovela lepsia volba, nez vrazat neustale prachy do zvysovania vykonu PC aby si tam nakoniec clovek mohol pustit jednu instanciu takehoto pluginu :)
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2665
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod carloff » 30 lis 2015 19:01

3% zatizeni na mem pocitaci:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2202
Registrován: 5. 6. 2002

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod bassline » 30 lis 2015 19:08

Ale za akych podmienok ?

Urcite mas najnovsie, dost vykonne PC.

Dalej, kolko to zerie presne pri prehravani polyfonickych zvukov, efekty, unison, modulacie, atd...

A skus to strcit niekam do projektu ktory ma cca 40 stop s dalsimi FXs a vsetko realtime...

Ja by som si to vyskusal aj na svojom PC, ale XPcka nepodporuju :D

Codex is a highly complex instrument and as such, can be quite resource intensive.
A 64bit system is recommended for running multiple instances


ja bezim na 32-bit OS, 2GB Ram Intel Core 2 Duo (Cpu stare cca 7 rokov) - a na tejto konfiguracii nemam problem pokial PC pouzivam iba na FX a nastroje taham externe.
Naposledy upravil bassline dne 30 lis 2015 19:16, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2665
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod dendy » 30 lis 2015 19:15

bassline trochu nechapem tvoju logiku.. hw syntak mas tiez len 1 takze musis z neho audio nahrat do daw.. ja rovnakym sposobom pouzivam pluginy len proste odpada nutnost nahravat to cez zvukovku... mne je fuk ci mam na stole krabicu alebo to je plugin v daw, podstatny je vysledok.. myslim ze riesit kolko plugin zere je fakt irelevantne ak mi komp utiahne aspon jednu instanciu - ani virusov alebo nordrackov nemas doma 16 :-)))... podstatne je ako hra a tento hra fakt paradne , lepsi wavetable synth plugin za tuto cenu nepoznam...
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12366
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod carloff » 30 lis 2015 19:18

dva xeony 2,6 dvanactijadra. 32 G ram. WIn 10 6ti hlase akordy kolisa to podle presetu o 1% do chvilkoveho 5. Nic ultra narocneho.Na stare pocitace to asi neni ale to treba ani nove pluginy s dospelou saturaci.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2202
Registrován: 5. 6. 2002

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod Amorph » 30 lis 2015 19:35

bassline: core 2 duo uz je hodne starej procesor. A xp uz jsou dneska skoro nebezpecny:)
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4520
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod dendy » 30 lis 2015 19:50

no 7 rokov stary procesor - uvedom si ze uz moj ipad stiha viac :-))) to sa nediv ze ti to nestiha - chyba ale nieje v tom plugine...

inak po pol hodine hrania sa fakt sanka dole.. hra to uplne paradne, cisty luxus... totalne siroke spektrum zvukov a znie to pevne od najblbsich basov az po vyskove fx zvuky...
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12366
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod TOM-Thak » 30 lis 2015 20:08

Moc ho nepropagujou asi... videl sem ho na zacatku, kdyz ho vydali a pak uz moc ne. Nicmene ty slevy... ulovili me dnes na tech $30 tak sem si koupil CLA bundle :D kdyz uz nemam ani UAD ani PoCo, tak snad to bude adekvatni nahrada, ale za tu cenu.. no nekup to :D
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3708
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod Fencer » 01 pro 2015 08:47

Diky za tip. :-) Codex jsem znal, ale o teto sleve nevedel.
Fencer
 
Příspěvky: 42
Registrován: 13. 5. 2014
Bydliště: Praha

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod vinojan » 01 pro 2015 12:05

2bassline: vim ze toto tema je o Waves Codex, ale rad bych se zeptal, jaky VA by si doporucoval jakozto HW variantu ke Codexu. S hudbou teprve zacinam a jsem ve fazi nakupovani, takze bych se rad nechal inspirovat, protoze mam to stesti, ze si mohu vyzkouset temer jakykoliv HW, ktery je momentalne na trhu. Co se ale wavetable syntezy tyce, tak krome Waldorf Microwave mne skutecne zadny nastroj neupoutal a i na nem jsem se pri programovani zvuku, kterymi Codex disponuje, hodne zapotil a uplne mi to bralo chut pokracovat, kdyz v SW to mam temer hned, a to bez kvalitativniho rozdilu ve zvuku. Krome par analogu proto nevidim zadny duvod kupovat HW, a uz vubec ne VA. Moc proto ocenim pripadne rady, protoze kdyz najdu nejaky VA, ktery mi bude pripadat zajimavy, tak se nebranim jeho koupi.
Dekuji moc, Jan
vinojan
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12. 11. 2015

Re: Waves Codex (wavetable synth)

Příspěvekod bassline » 01 pro 2015 13:30

Kazdy synth je specificky takze presnu nahradu nenajdes, pokial sa nejedna o presnu kopiu nejakeho nastroja. Ak to beries ale z globalneho hladiska a zaujima ta ktore dalsie synthy disponuju napr. wavetable syntezou, tak si si ciastocne odpovedal sam - MicroWave, Q, mikroQ, Blofeld, Virus TI...

Ak nevidis dovod kupovat externe nastroje, tak ich nekupuj. V com je problem ? :lol:

Spat k teme: Kedze demo Codexu nemozem na mojej konfiguracii vyskusat, bol by som celkom zvedavy na nejake dalsie zvukove ukazky okrem tych co maju na webe. Kto mate trochu chut sa s tym pohrat poslite sem nejake zaujimave zvuky.
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2665
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Další

Zpět na Ostatní software


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+