Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 17:10

Přemýšlím o stavbě novýho PC na hudbu a chtěl bych se poradit jestli je lepší pro cubase dvoujádro 3,33GHz, nebo čtyřjádro 3, nebo 2,83GHz. Jde mi o to, jestli Cubase využije všechny 4 jádra a jestli je využije už třeba SX3, nebo až novější 4ka, nebo 5ka.

Dost o tom přemýšlím, protože pořád je spousta programů, který na to nejsou dělaný, takže jestli není lepší dvoujádro s větší frekvencí než čtyřjádro s menší frekvencí.

Díky za odpovědi! :wink:
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Pytkin » 16 srp 2009 17:12

cubase vyuzije 4 jadra .. odporucam 4or jadro .. sice SX3 neviem .. ale mam pocit ze sa to vyuzije aj tam ..

programy casto nie su robene na viac procesorov .. u cubase je to ine , lebo on pusta efekty na roznych procesoroch ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod matucha » 16 srp 2009 17:18

ja myslim, ze to vubec neni otazka... 2 jadra na hudbu sou hudba minulosti
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 17:53

super, díky, takže čtyrjádro je jasný:)

zatím rozmýšlím z čeho PC sestavit, zatím to vidím nějak takhle:
Základovka: Asus P5Q - Intel P45
Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz 12MB 1333MHz 775pin BOX
Paměť: OCZ DIMM 8192MB DDR II 800MHz OCZ2P8008GQ Platinum Quad Kit
HDD: Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB

co na to říkáte? jinak chladič CPU, zdroj, grafiku, atd. jsem zatím neřešil, takže můžete klidně něco doporučit :wink:
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Pytkin » 16 srp 2009 18:39

moze byt .. ked davas 8G Ram , ides do 64bit systemu ? SX3 neni 64bit aplikacia .. takze to nevyuzije .. potrebujes Cubase 5
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 18:58

no...a ted nevim, nad tím sem vůbec nepřemýšlel. 32bit mi těch 8GB neveme? Kdybych šel do 64bit systému, tak na tom SX3 nerozjedu když je 32?

v tomhle mám dost mezery...

co doporučuješ, 32, nebo 64? vůbec nevím...
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Pytkin » 16 srp 2009 19:05

no SX3 neni 64bit aplikacia .. v prvom rade potrebujes 64bit system .. aby si realne videl 8G v systeme .. inak uvidis len ~ 3.5G z nich .. a potom potrebujes aj 64bit aplikaciu , aby tu pamat zo systemu vedela vyuzit ..

s 64bit systemom nemam skusenosti v muzike .. v praci pouzivame 32bit .. hlavne kvoli pluginom a driverom na HW .. ak na vsetko HW co mas , existuju drivery na 64bit , tak potom by to mohlo chodit .. pokukaj tu na fore .. par ludi pouziva 64bit a pisali tu o tom , ake problemy boli apodobne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 19:12

A když bych měl 32bit systém a viděl tam těch 3.5GB, tak ten systém bude využívat jen těch 3.5 co uvidí, nebo těch 8GB, ale neuvidí je? Jinak Cubase 5 na 32bit by těch 8GB využilo, nebo pouze na 64bit systému?

sorry v tomhle sem lama :oops:

edit: těch 800MHz u RAMek myslíš že je vpohodě?
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Wohma » 16 srp 2009 19:25

Ja myslim, ze i s dvoujadrem se da dobre delat muzika, ale pokud ctyrjardo neznamena vyrazny cenovy skok, tak bych pochopitelne sel do nej.

Kdyz system "uvidi" jen 3,5GB, tak muze vyuzivat jen 3,5GB :)

8GB RAM mi prijde jako overkill. To uz by bylo lepsi nekde usetrit a koupit UADcko (pokud bys ho vyuzil), at vsechno nemusi pocitat jen chudak CPU :)
Wohma
 
Příspěvky: 1670
Registrován: 5. 10. 2007
Bydliště: Brno

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Kermitak » 16 srp 2009 19:32

8GB RAM te vyjde na nejakejch 3k Kc, neni o cem premyslet ;)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 19:45

Wohma píše:8GB RAM mi prijde jako overkill. To uz by bylo lepsi nekde usetrit a koupit UADcko (pokud bys ho vyuzil), at vsechno nemusi pocitat jen chudak CPU :)

nejdřív mi prosím vysvětli, co to je UADcko :wink:

8GB je navíc investice do budoucna, třeba to nevyužiju tolik teď, ale časem budou zase určitě náročnější programy...
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Vuid » 16 srp 2009 19:57

S tou RAM: 4GB staci, dej si klidne vic - ale na vyssi frekvenci nez 800Mhz!
To je zbytecne malo dnes, cena rychlejsich pameti je skoro stejna.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod cerfotoc » 16 srp 2009 21:10

takže se rozhoduju buď 4GB při 1200MHz, nebo 8GB při 800MHz, co bude rychlejší? :)
cerfotoc
 
Příspěvky: 20
Registrován: 4. 5. 2009

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod Kermitak » 16 srp 2009 21:28

Kup si 4 na 1200, pokud mas 4 pozice na pameti, tak si to kup jako 2x2, at je casem nemusis vyhazovat a az ti nebude pamet stacit, tak si proste prikoupis dalsi.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvekod SoundsFine » 16 srp 2009 22:01

Kermitak píše:Kup si 4 na 1200, pokud mas 4 pozice na pameti, tak si to kup jako 2x2, at je casem nemusis vyhazovat a az ti nebude pamet stacit, tak si proste prikoupis dalsi.


Pozor na časování "800" s nižší LC může být klidně lepší volba než "1200" nebo DDR3 s vyšším časováním.
Dělaly se různé testy výkonnosti pamětí a většinou dopadly nejlépe právě pro "800" s LC4 a nižším.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+