Aku zakladnu dosku na firewire?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Aku zakladnu dosku na firewire?

Příspěvek od designer » 06 zář 2007 01:17

Zaujima ma vas nazor, ze aka zakladna doska by bola pre mna najlepsia,lebo musim si kupit novu. Najdolezitejsie je, aby s nou spolahlivo fungovala firewire zvukovka (TC Konnekt), lebo teraz mam vazne problemy napriklad s digitalnym praskotom pri nahravani.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 zář 2007 01:55

designer : tazko radit .. pri serverovych doskach sa da lahko .. tie su ale 2-3x tak drahe .. pri desktopovych doskach sa vacsinou nedozvies nic .. cize najlepsie si prebrowsovat fora a vybrat to co ludia pouzivaju najviac a nemaju s tym problemy ..

psiibouda
Příspěvky: 53
Registrován: 10 lis 2006 08:35

Příspěvek od psiibouda » 06 zář 2007 09:03

nemusis menit celou desku, staci koupit PCI nebo PCIe radic s firewire. TC doporucuji s chipsetem od Texas Instrument.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 06 zář 2007 09:57

onbord FW byva skoro vzdy via... tiez by som sa spolahol radsej na radic na pci karte

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Příspěvek od nooly » 06 zář 2007 10:47

fw radic na desce je mnohdy predzvesti rady problemu... pci(-e) radic (TI) za ~500Kc =)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 06 zář 2007 12:09

kexik: na Asusech je to vetsinou TI, jen pro info...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 797
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 06 zář 2007 12:38

Asus P5B Deluxe ma TI
Mam na nej zapojenu RME FF 400 a Apogee Rosettu 200 a bez problemov

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 06 zář 2007 13:01

Mam p5k -e wifi, muzu se ti podivatr dovnitr pokud to budu schopny odhadnout.Nebo mate na to nejaky soft ???To by bylo jednoduchsi.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 797
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 06 zář 2007 13:05

V device manageri pise ze to je TI chipset

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 06 zář 2007 13:15

Dodavatel hostitelského řadiče IEEE 1394 dle standardu OHCI - takze tezko rict.Nicmene si myslim ze je to zavisle na vice faktorech.Znamy ma zvukarnu a nejede mu poradne na radici z desky ani na externim s TI chipsetem.Vyresila to dokonale zakladni deska od intelu,na te mu jede k naproste spokojenosti vsechno.Teda skoro vsechno,nebootuje mu z usb -)))Ale to je malickost.Ja jsem nemel problem s integrovanym radicem ani kdyz jsem mel motu,ani ted,kdy mam digidesign. Jede to jak ma.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 797
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2007 13:41

Nunu, ked vlezes este do properties totoho, mam ja v general pri location
on Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 zář 2007 14:14

Kermitak píše:kexik: na Asusech je to vetsinou TI, jen pro info...
Obávám se, že poslední Asus deska s TI je P5B. Na P5K už je VIA. Naopak takový Gigabyte cpe TI snad všude, včetně ultralevných desek s AMD čipsetem.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 15:39

asi ano,nic tam totiz nemam podle ceho by se to dalo usoudit ze je to TI.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 zář 2007 16:07

Jestli máš P5K, tak je to šváb VA6308 kousek od konektorů zvukovky. Jinak pomůcka je taky počet FW konektorů. TI má 3, VIA 2.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 16:26

asi neni co resit,mam dva FW..jeden na standartnich mistech a jeden na pridavny konektor...

Odpovědět